lauantai 21. helmikuuta 2015

Erillaista ratsastusta

Tosiaan olin Jeminalla keskiviikosta eteenpäin ja Torstaina menimme Empulle. 
(Empun blogiin TÄSTÄ ja Jeminan blogiin TÄSTÄ )
Teimme lyhytelokuvan Linkki <-- menkää ihmeessä katsomaan. 
Asiaan, menin siis Namulla silloin torstaina ja Jemina meni Hensulla.


Hain Namun tarhasta ja tyttö antoi hyvin kiinni. Siinä sitten jännitys alkoi kasvamaan kun tiesin, että pian olisinkin Namun selässä, enkä tutun ja turvallisen Laikun,


Suureksi yllätyksekseni Namua oli todella mukava hoitaa. Tyttö seisoi kiltisti koko ajan, ei luiminut, potkinut tai purrut. 


Pian nousin selkään, säädin jalustimet ja aloimme kävelemään. Päästiin pari metriä käyntiä kun tamma oli jo ravissa. Emppu sanoi, että jos Namu lähtee raviin tai laukkaan niin on parempi antaa tytön mennä. Siinä sitten ravailtiin hyvin reippaasti ja itse yritin rentoutua sekä käyttää ulko apuja, mutta Namu vain innostui ja pian tyttö olikin laukassa.



Kuten kuvista huomaa, en ollut mitenkään maailman rennoin tyyppi Namun selässä. Pyrin pitämään käden melko hiljaa ja aina kun annoin käden olla rentona, niinmeni Namukin hetken rennommin. Hoputtaa ei tyttöä pitänyt. Monta kierrosta laukattuamme sekä ravattuamme, sain Namun käyntiin. 

Käynnissä pyrin rentouteen sekä rauhallisuutteen. Tyttö kävelikin rauhallisesti ja alkoi hieman jo hakemaan itseään alemmas. Kiitin Namua aina kun meni hyvin.  


Ajattelin asentoni vammaavan liiankin pahasti, mutta välillä taisin kumminkin edes muistuttaa ratsastajaa. Käynnissä Namu toimi tosi hyvin, mutta pohkeita ei tammuska kamalasti kuunnellut. Kun käynti oli hyvä otin ravin. Ravissa mentiin pieniä pätkiä pää alhaalla ja rennon oloisena. Tyttö päätti vielä nostaa laukan, joten hetki laukattiin. En antanut Namun siirtyä itse raviin, vaan pyysin Namua tekemään niinkuin minä käsken ja tyttö kuunteli kivasti. Lopuksi vielä kävelin ja tein pysähdyksiä. Pitkät ohjat ja loppu käynnit suijuivat rauhallisesti. Mukava piristys näin kun on monesti mennyt tasapaksulla Laikulla. :'D


 Tyttö hakeutuis myös helposti kuolaimen alle, mutta en tiedä mitä teen tässä kuvassa, annanko pitkää ohjaa vai mitä. Joka tapauksessa mukavaa oli. :)

Jeminalla ja Hensullakin meni tosi kivasti. Jemina on rauhallinen ratsastaja ja kädet ovat myös todella tasaiset. sekä Jeminan ratsastus ei ole sitä, että "Muotoon millä hyvänsä", vaan rauhallisuuden ja kärsivällisyyden kautta peräänantoon. Itse arvostan juuri tuota piirrettä ratsastajassa todella paljon :)

2 kommenttia:

  1. Menitte tosi hienosti♥♥ Kiitos :0 Hensun kaa meillä aikaa riittää, ni ei haittaa vaikka kestää ennenku se peräänanto tulee :P

    VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat