keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

#136 Ahaa-elämyksiä

Maanantain valmennus oli hirmuisen antoisa, tajusin paljon uusia asioita!

Kävelin Laikun kanssa melko kauan kun odottelin Mimmiä. Mimmi hyppäsi Laikun selkään, samalla kävin itse vessassa. Kun tulin takaisin, meni poika todella hienosti. Mimmi teki paljon väistöjä eri tavoilla, sekä takaosakäännöksiä. Katselin kateellisena, miten hienosti Mimmi saakaan täplän menemään. Samalla Mimmi kertoi, että Laikusta on tullut tosi kova edestä ja juttelimme siitä hetken. Hyppäsin selkään ja otin heti ohjat käteen.

Vanhoja kuvia, ettei postaus olisi niin tylsä.

Aloimme ravissa työskentelemään niin, että poika joutui oikeasti töihin. Tässä tuli paljon niitä ahaa-elämyksiä, siitä miten tulee ratsastaa oikein. Hirmuisen paljon minulla on opittavaa. Ravissa tehtiin takaosan väistöjä, sekä taivutuksia sisällepäin. Ravissa harjoiteltiin tempon vaihtelua ja kerrankin tempon lisäys tuli oikein! Sain istunnan niin kuin pitäisikin ja poikahan teki työtä käskettyä. Vihdoin tajusin miten saan täplän lisäämään ilman vauhdin lisäämistä. 

Alettiin tulemaan B merkin rataa (jonka olin onneksi juuri harjoitellut koulussa, oli helpompi ratsastaa tiet kun hieman tiesi mitä edessä tulee olemaan.) Radassa oli paljon hyviä pätkiä, mutta ensimmäiseen lisäykseen tuli rikkominen laukalle, mutta se oli ihan oma mokani. Lähdin ratsastamaan istunnalla ihan väärin. Pohkeenväistö ja uusi lisäys. Tällä kertaa lisäys oli todella hieno ja tajusin heti mitä olin viime kerralla tehnyt väärin. Saatiin tästä kehuja ja olin hirmu ylpeä meistä. Kun rata oli tehty, käytiin sitä suullisesti läpi, jonka jälkeen tultiin se uudestaan. Toinen kerta oli hieman parempi ja olin todella tyytyväinen näihin ratoihin, etenkin viimeiseen. 

Loppuun tehtiin vielä laukan vaihtoja jotka tulivat hyvin, mutta hieman korkeina. Tehtiin myös siirtymisiä melko paljon, jotka olivat huomattavasti parempia lopussa. Loppu ravit olivat hirmuisen hyvät oikeaan suuntaan, poika ravasi tosi letkeää sekä isoa ravia. Vasen oli hieman vaikeampi. Käyntien aikoina höpöteltiin tunnista yms.

Valmennuksesta jäi tosi huippu fiilis ja ratsastus oli ihanaa, taas kerran ♥ Pystyin jopa miettimään sekä keskittymään omaan asentoon ja huomata miten positiivisesti se vaikuttaa Laikkuun. 

On se vaan niin hieno poika ♥

2 kommenttia:

  1. Mitkä asiat vaikuttaa siihen että on tullut kova edestä? Miten asiaa voi korjata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet asiat, se on voinut tulla ajan kuluessa tai sitten yhdestä tai parista kerrasta, josta on jäänyt huono kokemus.. Ei noista pienistä puolalaisista ota selvää :D

      Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat