perjantai 9. joulukuuta 2016

#174 Kouluvalmennus

Sunnnuntaina 5.12, olitiin Katin kouluvalmennuksessa ja tällä kertaa Jeminakin pääsi mukaan Paddyllä. Lauantaina olimme ratsastamassa molemmat hevoset ja otimme silloin kuvia. Postauksen kuvat (jotka on otettu videosta) ovat siis lauantailta, © Jemina. 

Ruttuturpa ♥
Aloitettiin tietenkin kävelemällä, jonka aikana kävimme kuulumisia läpi. Ravissa alettiin työstämään täsmällistä pysähdystä. Tuli päättää kumman jalan haluaa ensin pysähdykseen, jolloin toinen jalka tulee vierelle. Alkuun ei meinannut pysähdykset olla teräviä ja Laikku lukee minua tosi paljon, jolloin tietää milloin olen ajattelemassa siirtymää.


Jatkettiin yrittämistä, aika pian sieltä alkoi tulemaan kunnon siirtymiä. Siirtymistä tuli teräviä, vaikkakin välillä tuntuma hieman katosi, olivat siirtymät silti hyviä. Tämän jälkeen jatkettiin ravia, siinä hyvin venytellen ja taivutellen.Tämän jälkeen tehtiin peruutus harjoitusta. Peruutettiin niin kauan kunnes hevonen tuli läpi kehon. Tässä tehtävässä kesti hetki tajuta, että tarvittiin paljon nopeita pidätteitä. Hetken kuluttua Laikku rentoutui ja askel tuli läpi kehon. Peruutuksesta siiryttiin suoraan raviin, sillä peruutus ja ravi askellajina ovat hyvin lähellä toisiaan. 


Peruutusten jälkeen otettiin isoa ravia, josta piti nostaa laukka. Ravissa kesti hetki, ennen kuin se oli läpi kehon, rentoa ja samalla isoa. Kun tämä saatiin nostin laukan, tähän väliin tuli pieni ravi askel, jotenka se ei kelvannut. Uusi yritys ja uusi laukan nosto, tällä kertaa ravi pysyi isona ja laukka oli heti pyörimässä eteenpäin. 


Laukka oli tällä kertaa paljon parempi kuin viimeksi ja kunhan muisti tehdä niitä pidätteitä samalla tavalla kuin peruutuksessa, tuli laukka koko selänkin läpi. Laukasta siirryttäessä raviin piti jatkaa isoa ravia ja tämä sujuikin melkosta kivasti. Otettiin samallaisia siirtymiä, jotka onnistuivat ihan hyvin.


Tässä vaiheessa otettiin väli käynnit, jonka jälkeen alettiin tulemaan pohkeenväistöä. Väistöt ei ensin onnistuneet, mutta sitten korjattiin omaa asentoani ja kappas vain, sieltä tuli hyvät väistöt heti kun oma asento oli oikein. Tehtiin väistöjä ravissa, tässäkin muistettiin ne nopeat puolipidätteet sekä istunta oikein. Lopuksi otettiin taas isoa ravia. Erityisesti pyrittiin mahdollisimman rentoon, läpi kehon olevaan muotoon ja tästä pyydettiin suurentamaan ravia. Hetki kesti, ennen kuin Laikku tajusi, että isossa ravissa voi mennä yhtä rennosti. Tämä olikin viimeinen tehtävä ja kun se onnistui hyvin, aloimme pienemmässä ravissa venyttelemään. Loppu käyntien ajan juteltiin Katin kanssa, tunnista joka meni molempien kohdalla ihan hyvin. Kati on tosi hyvä opettaja ja asiat käydään läpi niin, että jopa minä ymmärrän. :DMilloin itse olit viimeksi kouluvalmennuksessa ja miten se meni? :)

6 kommenttia:

 1. Olette niin hienoja! :) Etenkin tuo toka kuva on mielestäni tosi magee! :)
  Itse olin viimeksi (ensimmäistä ja varmaankin myös viimeistä kertaa:D) kouluvalmennuksessa keväällä, kun Vuokko Porthan otti minut mukaan Tahkolla valmentaessaan :) Valmennus oli hyvin antoisa, mutta eihän siinä yhdessä tunnissa kerinnyt mitään niin muuttaa, että se vieläkin kantaisi- vinkit ovat onneksi säilyneet mielen perukoilla, joten samoihin asioihin voi kuitenkin edelleen kiinnittää huomiota! :)
  Kokemus oli oikein kiva, ja mikäs sen mukavempaa, kuin kuulla olevansa hyvä pari ratsulleen. Lämmitti mieltä, ja oli mukava työskennellä Vuokon silmän alla sen Tahkon tärkeimmän kanssa, eli Putterin :) Oi, niitä aikoja, ikävä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Se on kyllä hyvä kun joku sanoo vieressä mitä täytyy tehdä ja sitten ratsastuksessa muistelee niitä juttuja :D Se on kyllä ihanaa kun kuulee, että yhteistyö sujuu hyvin :)

   Poista
  2. Joo, kyllä tänäkin päivänä vielä ajattelee kantavansa kantapäät harjoitusravissa! :D se olikin sellainen asia, josta minua ei koskaan aiemmin oltu huomautettu- kantapää oli siis jo liiankin alhaalla ja siksi jännittynyt. Mutta oli se hankalaa kokeilla ekaa kertaa pitää kantapäätä suht jalustimen tasolla, herranen aika oli outoa!! :Dd Tänä päivänä jo hieman paremmin luonnistuu, onneksi ;)

   Poista
 2. Voi, että miten hienolta näyttää ihan kateeksi käy! :)
  Omasta kouluvalmennuksestani on niin pitkä aika etten edes enään muista milloin viimeeksi se olisi ollut :o Tarkoitus on kyllä ollut valmentaja pyytää, mutta aina kun on ollut valkku tulossa on Hugo itsensä telonut... Jos sitä saisi joululomaksi valmentajan pyydettyä tallille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :) toivottavasti Hugo paranee pian ja pääset valmennuksiin :)

   Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat