tiistai 15. joulukuuta 2015

#128 Kiropraktikon käynti

Lauantaina 5.12 tallilla kävi Kiropraktikko, joten ajateltiin että Laikku olisi hyvä katsoa siinä samassa. Itse emme päässeet tallille, sillä olimme hautajaisissa, mutta onneksi se ei haitannut.
Selän ja lantion alue hyvin kipeä. Samoin päässä oleva TMJ nivel (leuan alueella) mikä tod näk johtuu siitä, että sen purentaa tulisi korjata. Nyt sen purenta ei pääse liikkumaan toiselle puolelle ollenkaan, tod näk sitä estää joku ylikorkea hammas/hampaat. Doychin katsoi myös liikkeessä suoralla ja ympyrällä. Ravi tosi jäykkää ja epäpuhdasta, kuitenkaan varsinaisesti ontumatta, laukka ok. eli tod näk johtui ongelmista lannerangan ja ristiselän alueella. Kiropraktisesti löytyi ongelma kohtia aika monta, eli rintarangan, lannerangen ja ristiluun (SI) alueelta. Niitä käsiteltiin nyt, mutta purentaa ei korjattu nyt ja TMJ alueen ongelmat tod näk johtuvat siitä ja voivat heijastaa pitkällekin hevosen takapäähän, eli nyt pitäisi tuo purenta hoitaa. Lisäksi Laikun selkä oli aika kipeä satulan alueelta, eli tarkistakaa ettei satula ole liian kapea.

Eli melkoisesti löytyi kaikkea ja ekaksi otettinkin tuo hampaiden tarkistuks. Halusimme sen nopeasti pois jotenka torstaina lähdimme kohti Anivetin klinikkaa. Poika oli tosi mukava ja rauhallinen käsitellä. Pian saatiinkin rauhottavaa ja hoito voitiin aloittaa.

Pahoittelen laatua, kuvat on otettu puhelimellaPiikkejä löytyi, vaikeivat kovin suuria olleetkaan ja sanottiin että puolenvuoden välein olisi hyvä raspauttaa. Klinikalla ei kauan mennyt ja pian päästiinkin lähtemään, mutta Läiskääpä ei huvittanut mennä koppiin. Tunti yritettiin monin eri keinoin saada Laikkua traikkuun, onneksi loppujen lopuksi poika tallusteli rauhallisesti koppiin. Kotona kaikki meni hyvin ja koska aikaa oli niin kauan mennyt sai poika alkaa heti syömään ruokaa.

Seuraavaksi täytyykin alkaa miettimään treenisuunnitelmaa uusikisi ja lisätä mukaan paljon väistöjä ja suoristus harjoituksia. Otan mieluusti vastaan hyviä suoristus ja väistö harjoituksia.
6 kommenttia:

 1. Mä olen kyllä edelleen sitä mieltä, ettei noihin kannata suhtautua liian vakavasti, mutta toki on hyvä vähän miettiä missä kunnossa se hevonen on :)
  Perushyvänä harjoituksena itse pidän sitä että kahdeksikolla siirtää hevosen takaosaa sisään tai ulos, ja aina keskellä kunnollinen suoristus. Ihan yksinkertainen tehtävä, mutta on siinä ainakin Namulla tekemistä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, kyllä nuo on hyvä tarkistaa varsinkin tuo satula kun on poika lihaksiakin saanut ja satula katsottu viimeksk kauan sitten. Tuota takaosan siirtämistä me tehdäänkin tosi paljon:)

   Poista
 2. No hyvä että selvisi mikä on! :O Sun blogi vaikuttaa tosi kivalta ja tykkään myös tästä ulkoasusta paljon! Erityisesti banneri miellyttää silmää, kun se on tollanen suht yksinkertanen, mutta ei kuitenkaan yhtään tylsä! Ja osaat kirjottaa ihan mahtavia postauksia, jota on kiva lukee <3


  kamillaino.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla että tää ulkoasu miellyttää jotakuta muutakin kun mua :D Kiitos paljon! :)

   Poista
  2. Tosi kiva kuulla että tää ulkoasu miellyttää jotakuta muutakin kun mua :D Kiitos paljon! :)

   Poista
 3. Mitä laikulle kuuluu?
  Milloin uutta postausta? :)

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat