keskiviikko 2. joulukuuta 2015

#124 Kouluvalmennus

Maanantai 23.11
Ehdin tallille jo hieman viiden jälkeen, joten oli hyvin aikaa laittaa Laikku kuntoon ja lähteä verryttelemään maneesiin. Vaikka luulin hoitneeni pojan nopeasti, niin olikin kello jo 17:40.


 Maneesissa kävelin hyvät melko pitkät alkukäynnit, ennen kuin aloin ottamaan ohjia hieman tuntumalle. Ratsastin poikaa eteen-alas perjaatteella ja samalla tein taivutuksia, volttej, pysähdyksiä, peruutuksia sekä väistöjä. Laikku tuntui tosi kivalta ratsastaa, joten saatuani Läiskän käynnissä hyväksi päätin lisätä pari ravi siirtymää harjoitukseen mukaan. Ehdin hieman ravailemaan, kunnes Mimmi tuli maneesiin. Ensin juttelimme miten on mennyt ja mitä ollaan tehty. 

Jäätii päätyyn isolle ympyrälle työstämään ravia. Ravissa tehtiin takaosan ja etuosan siirtämistä samaan aikaan banaani mutkalle sisäpuolelle ja ulkopuolelle. Sisälle oli poikaa helpompi ratsastaa, mutta ulospäin asettuneen jäi takaosa helposti ympyrän sisäpuolelle. Ravissa tehtiin siirtymisisä käyntiin, sekä suora pysähdys. Pysähdykset tuli hyvin tasajaloin ja siirtymiset parani koko ajan pehmeämmiksi. 

Kun olimme tarpeeksi ravailleet oli laukan vuoro. Laukassa tehtiin myös siirtymisiä, käyntiin sekä suoraa pysähdys siirtymissä oma takalistoni nousi penkistä ja keikahdin helposti eteen. Tätä fiksailtiin ja taisin muutaman kerran onnistuakkin. Pian oli kymmenen metrin laukka-volttien vuoro, Tehtävä ei ollut mikään helppo, sillä kymmenenmetrin laukka-voltti on hirmu pieni ja samalla pitäisi saada hevonen asettumaan oikeaan suuntaan. 

Ensin tultiin vasempaan suuntaan. Käynnistä laukkaa pari askelta suoraan, voltti. laukka uraa seuraten, kokorataleikkaa raviin, sama toiseen suuntaan. Volteilla asetus oli ennemminkin ulos, kuin sisään päin ja laukan rytmi loppui helposti kesken. Varsinkin oikeaan suuntaan voltit olivat vaikeampia. 

Hetken väännettyämme oli hengähdyksen aika ja poika sai kävellä pidemmällä ohjalla. Käveltyämme aloimme pääty-ympyrällä tekemään jokaiselle "sivulle" kymmenen metrin laukka-voltit, aloitimme vasemmasta suunnasta. Ensimmäiset neljä volttia menivät huonosti, mutta sitten tuli huima parannus. Asetus oli oikein, laukka pyöri ja Laikkua oli todella helppoa ja vaivatonta ratsastaa. Fiilis oli niin hieno! Kovan työn ja tuskan jälkeen tuntee huiman parannuksen. Voltteja tehtyämme vaihdettiin suuntaa, jotenka oli laukanvaihdon vuoro. Laukka vaihtui kyllä, mutta ennen sitä tuli pari marssi askelta, eli Laikku laukkasi lähes paikoillaan. Tässä välissä hiottiin laukanvaihtoja niin, että ne onnistuvat ja ne olivat hyvät. Hirveä työ oli saada Läiskä vaihtamaan. 

Sitten laukka voltit oikeaan. Laukassa helposti huomaa, että oikea on Laikun heikompi puoli. Voltit eivät alkuun olleet siistejä, asetus ja laukka kummasti aina katosivat volteilla. Loppua kohti parani voltit tähänkin suuntaan, mutta yhtä helpolta se ei tuntunut kuin vasemmassa kierroksessa. Muutamat laukanvaihdot vielä, jonka jälkee hieman reippaampaa laukkaa, loppu ravit ajatuksella eteen, alas sekä hyvin taivuttaen ja suoristaen. Kävellessä juteltiin mikä meni hyvin, mikä huonosti sekä kaikesta muusta maan ja taivaan välillä. Valmennuksesta jäi hyvä ja iloinen fiilis, jota ei hetkeen ollakkaan tunnettu valmennusten jälkeen. ♥

Linkki 

2 kommenttia:

  1. Kiva, että laukkaympyrät sujuivat hyvin ja valmennuksesta jäi hyvä mieli! Videolla teidän meno näytti todella hienolta! :D

    VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat