maanantai 7. joulukuuta 2015

#126 Huolestua, vaiko ei

Perjantai 27.11
Mitäs tähän nyt sanoisi, poika näyttää hapanta naamaa hoitamis tilanteessa, eikä vaikuta omalta itseltään. Siltikään en löydä vain yhtä ainutta kipeää kohtaa. Ratsastaessa kaikki on ok, ja Laikku on oma pirteä itsensä. Mutta kuvioihin on tullut pukittelu, joka on ollut melko satunnaista ja tainnut ilmetä vain laukan vaihdoissa, pitäisikö olla huolissaan? Ja vielä se vatsa, joka on vähän välillä löysällä ja taas hetken päästä parempi. Nyt vatsa on ollut melko hyvä kun lopetettiin magnesiumin anto, täytynee antaa vähemmän ja kuuriluontoisena. Mitään suurempaa en ole havainnut, vaikkakin poika on hieman apaattisen tuntuinen tarhassa. Tarha kaveri olisi tosi kiva juttu, mutta sitä kun ei löydä niin helposti. Valmennuksissa Läiskä ei ole tuntunut mitenkään jäykältä tai kipeältä, enkä muutenkaan ole huomannut eroa.  Askel on puhdas, mutta etenkin tuo happamuus hoitamisessa huolestuttaa. Onko tämä sitä niin sanottua pimeän ajan masennusta, vai onko käytöksen takana jokin lihas jumi tms.

Mutta itse asiaan, elikkäs perjantaina Kia oli minun kanssa tallilla ja päätettiin mennä ilman satulaa, hieman puomeja ja vaihtoja. Aloitin tietenkin kävelemällä ja samalla neuvoin miten Kia laittaisi kolme puomia. Kun olin tarpeeksi kävellyt otin ravin, ravissa tein siirtymiä sekä taivutuksia. En millään jaksanut keskittyä, jotenka en saanut ratsastettua Laikkua niin kivaksi kuin olisin halunnut.

Pian olikin laukan vuoro ja aloin tulemaan puomeja laukassa. Alkuun tulin hyvää pyörivää laukkaa molempiin suuntiin, kunnes aloin lyhentämään sekä pidentämään askelta. Taas oli havaittavissa suuri ero oiken ja vasemman suunnan välillä. Oikea on selvästi hankalampi. Laukan jälkeen otin taas hetkeksi ravin ja aloin miettimään seuraavaa tehtävää. ravissa puomin yli, laukka puomin jälkeen kymmenen metrin voltti, laukan vaihto kymmenen metrin voltti laukka puomin yli jonka jälkeen ravi. Laukat vaihtui nätisti aina puomin päällä ja voltitikin meni ihan kivasti. Tein harjoitusta molempiin suuntiin pariin otteeseen, niin kauan kunnes olin tyytyväinen tulokseen. Hetken käveltyäni aloin tekemään laukan vaihtoja sileällä.
kuvat on videosta napattuja

Laukat vaihtui lähes ongelmitta oikeasta vasempaan, mutta vasemmasta oikeaan olikin hankalampi juttu. Vaihtoa ennen tuli milloin mitäkin askelta. Toki joitakin kertoja vaihdot onnitui hyvin, mutta lopulta meni pojalla hermo ja alkoi ihme hyppiminen. Menetin lähes kaiken kontrollin, kun tulimme päätyyn tippui takkini alas penkiltä, juuri kun olimme siinä, otti Laikku melkoisen sivuaskeleen, tarrauduin kiinni kaikilla voimilla ja samassa pohkeeni alkoi kramppaamaan pahemman kerran. Onneksi sain Laikun melko nopeasti pysähtymään.
Hetken päästä jatkoin ratsastusta, vaikka pohjetta särki. Ravissa hieman taivuttelin ja laukassa tein vielä onnistuneet vaihdot. Kia ratsasti hetken jälkeeni, mutta kapusin itse selkään tekemään loppu ravit, jotta fiilis jäisi hyväksi molemmille.
5 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat