maanantai 7. joulukuuta 2015

#125 Ensimmäiset kerrat Laikun kanssa

Tällanen idea pomppasi päähän kesken koulupäivän, eli asioita (ensimmäiset kerrat) mitä olen Laikun kanssa tehnyt. 

Ensimmäinen "tapaaminen" Laikun kanssa. 2013 


Käytiin katsomassa Laikkua muistaakseni Tammikuussa, vuonna 2013. Itseäni jännitti hirmuisesti mennä tällä kirjavalla ruunalla. Vaikka hyvinhän ratsastus meni ja ihastuin poikaan heti kun pääsin selkään!

Ensimmäinen yhteinen este. 2013


Kuvasta ei meinaa saada selvää, mutta antaa se kuvan siitä kuinka suuri ensimmäinen esteeni oli Laikun kanssa. Jos tuota voi edes esteeksi kutsua, mutta olin hirmu ylpeä itsestäni kun uskalsin tuon ylittää!

Ensimmäiset estekisat. 18.8.2013


Miukun tallilla hypättiin 60cm luokka. Kylläpäs poika näyttää hassulta, pullero ja lihakseton ruipelo. Voi hyvänen aika tuota minun asentoa! Kuva: kamunn.kuvat

Ensimmäiset koulukisat  6.10.2013


Noorantallilla tuli käytyä ensimmäisissä koulukisoissa ja jännitys oli huipussa! Tykkään tästä kuvasta, vaikka asentoni on kertakaikkian kamala! Kuva: kamunn.kuvat

Ensimmäinen kerta pellolla. 2013


Laikku oli ja on pellolla hirmu eteenpäin pyrkivä sekä välillä aivan mahdoton hallita. Sitä ihmettelen syvästi, että miksi minulla on kannukset jalassa. 

Ensimmäinen voitto estekisoista 2014


Wiurilan tallilla tuli napattua elämäni ensimmäiset voitot este sekä koulukisoista. Koulukisojen voitosta en nyt löytänyt kuvaa. Kuva: kamunn.kuvat

Muistaakseni tämä oli ensimmäinen hyppy (kerta) ilman käsiä 2014


Jeminan innoittamana tätä yritin ja hauskaa oli! 

Ensimmäistä kertaa kaulanarulla 2014


Tähän ideaan hurahdin viime vuoden 2014 syyskuussa, ajatus kiehtoi kovasti ja Laikku toimi hyvin ilman varusteita. Hyppäsi sekä maastoilin kaulanarulla. (riimu oli varoiksi mukana, vaikka eipä se mitään auttanut) Tämä kuva on melko karmiva, minun ilme sekä asento ja tuo Laikun silmä!

Vaikka kuvaa ei tästä ole, niin kerron myös ensimmäisestä tippumisesta. Olin maastossa Laikun kanssa ja menin ilman satulaa. Siskoni oli mukana kävellen ja tallitiellä päätimme ottaa juoksukisan. Poika hieman innostui, veti pään alas ja teki pukkeja. Sieltä liukuen Laikun pään yli kohti maata. Onneksi Laikku oli jo hidastanut ja sain pidettyä ohjat kädessä, kunnes poika alkoi peruuttamaan ja päästin ohjista irti. 
Kuva toimii tippumisen sijais kuvana

Ensimmäinen Helppo B rata 2014


Somerolla tuli tämäkin käytyä, prosentteja sain  62,600. Suuresti ihmettelen mistä nuo prosentit tuli, sillä virheitä ja jopa rikkoja tuli tehtyä, eikä peräänanto ollut rehellinen saati pysynyt koko rataa.

Ensimmäinen pukuratsastus 22.11.2014


Ensimmäistä kertaa osallistuttiin pukuratsastukseen ja yllättäen valitsin teemaksemme intiaanin. Pukua oli hauska tehdä ja kilpailuista jäi kiva muisto. Samalla kerralla hyppäsimme ensimmäisen 90cm radan. 

Ensimmäinen kerta YKSIN maneesissa. Tammikuu 2015

Pahoittelen laatua!
Laikku oli hieman hämillään, mitä hän yksin tekee maneesissa. Tuolla kerralla tosiaan hypittiin sekä mentiin puomeja. Talvella kun ei paljon mitään voinut tehdä. Kenttä oli siinä kunnossa, ettei siellä voinut mennä ja muut paikat oli hirmu liukkaita. 

Ensimmäinen poseerauskuva  kesäkuu 2015


Ensimmäinen kerta kun otettiin Laikusta ja minusta poseeraus kuvia! Kuvasta kiitos Kialle. 


Ensimmäinen kerta ohjasajoa. Elokuu 2015


Tätä tuskin olisi koskaan tullut kokeiltua, ellei Laikku olisi saanut olla kesällä Empulla, suuri kiitos siitä että poika sai viettää teillä kesää tehden kaikkea mukavaa! 

Ensimmäinen kerta kun seisoi Laikun selässä. Elokuu 2015


Tuona samana ratsastus kertana pääsin ensimmäistä kertaa Laikun selkään ilman avustusta. (Laikulla ei siis ollut satulaa ja opetteliin hyppäämään selkään) Tämänkin opin Jeminan ja Empun kannustamana. 

Ensimmäinen 110cm este


Eikä edes pelottanut! 

Siinäpä taisi olla suurin osa ensimmäisistä kerroista! Kertokaahan kommenteissa mielipiteenne. 

3 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat