sunnuntai 13. joulukuuta 2015

#127 siirtymisiä

Maanantaina (30.11) tunnilla treenattiin otsikon mukaisesti siirtymisiä, niin että pyöreys säilyy koko siirymän ajan.

Ehdin hetken kävelemään ennenkuin Mimmi tuli maneesiin. Juteltiin siinä taas hetkinen samalla kun kävelin. Pian alettiin käynnissä tekemään etu-ja takaosan siirtämistä sisälle "banaani mutkalle". Kun saatiin tämä käynnissä toimimaan (sekä sisälle että ulospäin) molempiin suuntiin alettiin tekemään ravissa samaa. Alkuun poika yritti kovasti luistaa työstä ja sain tehdä paljon työtä harjoituksen onnistumiseksi. Lopulta harjoitus onnistuin hyvin molempiin suuntiin. Ravissa alettiin treenaamaan suoraan pysähdyksiä sekä käyntiin siirtymiä.

Alkuun Laikku tapansa mukaan nousi ylös tehdessäni siirtymää ja tähän alettiinkin kunnolla keskittymään. Paikoilla ollessa lähdettiin eteenpäin vasta kun Laikku oli pyöreästi alhaalla. Alkuun antaessani pohjetta, poika nosti pään heti kohti taivasta. Tehtiin monet siirtymäst käyntiin, joissa sain ratsastettua Läiskää paljon pehmeämmäksi. Siirtymässä usein "heitän" ohjan pois, jäädessään yksin hevonen helposti nousee ylös. Ohjat tukevasti käteen ja keskittyminen siihen, että pidän hieman ulko-ohjalla vastaan, näin tehtyä tuli siirtymät paljon pehmeämmäksi. Työtä sain tehdä koko tunnin kovasti.

Alettiin tekemään laukka siirtymiä, Laikku pysyi helpommin pehmeänä, mutta usein ensimmäiset laukka-askeleet jäi hitaiksi, paikoillaan laukkaamiseen. Laukasta käyntiin siirtymä onnistui melko hyvin ja tällä kerralla muistin jopa istua kyytiin. Käynnistä nousi laukat nätisti ja pehmeästi. Laukasta pysähdys oli alkuun samanlainen töksähdys kuin yleensä, erona se että nyt istuin kyytiin. Tässäkin piti muistaa ulko-ohjan hyvä tuki ja sisäohjalla tehdä pientä liikutusta läpi koko siirtymän. Siirtymissä suoraan pysähdykseen jätti Laikku lähes aina jalat tasan, tässä huomaa suuren eron viime syksyyn, jolloin jalat jäi poikkeuksetta miten sattuu. Pian oltiinkin Laikun kanssa samaa mieltä siitä, että pyöreys säilyy läpi siirtymien, kaikissa siirtymissä saatiin onnistumisia. Ratsastus tuntui taas tosi mukavalta ja fiilis oli hyvä.

Alettiin tekemään laukan vaihtoja. Alkuun tuli vaihdot ihan ok, mutta vasemmasta oikeaan vaihto oli pojan mielestä tylsä ja liian vaikea, joten väliin otettiin pari marssiaskelta, vaihto edestä ja jossain vaiheessa takaakin. Vaihdoissa piti olla tosi tarkka ja tehdä työtä paljon, Laikku ei anna mitään ilmaiseksi. Laukka ei saanut valua pitkäksi ja kun se pysyikin lyhyenä tuli vaihdot yllättävän mukavasti. Onnistumisen jälkeen oli kävelyn ha hengähdyksen vuoro.

Otin ohjat takaisin ja alettiin taas käynnissä hakemaan tuntumaa. Kun tuntuma löytyi tehtiin vielä siirtymiä kaikissa askellajeissa. Pysähdykset oli nyt jo hyvät, olen tosi tyytyväinen loppu tuntiin kaiken kaikkiaan. Laukka ei jäänyt enää paikoilleen junnaamaan vaan lähti heti eteenpäin.  Pari kertaa teimme kymmenen metrin laukkavoltteja, jotka onnistui ihan hyvin. Pian otettiin loppu ravit, poika sai venyttää kaulaansa ratsastaessani eteen ja alas. Loppu käyntien aikana juteltiin tunnista ja paljon muista asioista.

Video tulee myöhemmin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat