torstai 2. helmikuuta 2017

#179 2017 Tavoitteet

Huh, tätä postausta olen lykännyt eteenpäin, sillä tuntuu etten todellakaan tiedä mitä asettaa tavoitteisiin. Kaikki tuntuu olevan levällään, kaikki on ihan uutta, enkä tiedä mitä ja miten asiat tekisi. Yritän kuitenkin saada jotain aikaan.

Alkuun halusin laittaa tavoitteet mitä varten täytyy tehdä töitä enemmän kuin koskaan, mutta miten edistyä jos ei löydäkkään valmentajaa? Olen aivan varma, että rimakauhuni on tullut takaisin ja joudun aloittamaan kaiken alusta, olo on hirveän epävarma kaikesta. Epävarmuus, sitä minulta löytyy. Olen luonteeltani sellainen jänishousu ja aina varma, etten ikinä voi onnistua missään. Toisaalta taidan tietää mistä tämä on tullut.

Jottei vaivuttaisi epätoivoon on hyvä välillä tsempata itseään ja katsoa mitä on saavuttanut. Usein täytyy sanoa itselleen, että "hei relaa vähän ja nauti ratsastuksesta". Ratsastus ei minulle ole pelkkää verenmaku suussa treeniä, vaan sitä että molemmat todella nauttii tekemisestä. Vaikkakin treenaisimme kovaa, en halua että moti loppuu kummaltakaan. Sitäpaitsi fakta on se, ettei minulla ole mahdollisuuksia esimerkiksi kisata läheskään niin paljoa kuin haluaisin.
Kisoissa pyrin käymään niin usein kuin mahdollista, mutta nyt olen päättänyt mennä kisoihin aivan erillaisella tsempillä kuin ennen.

Ennen menin kisoihin vain, että "ei me mitään sijoituta, kunhan vain on kivaa molemmilla". Tämä on ollut tosi hyvä asenne, sillä olen niin epävarma ollut aina kaikesta.
Jos haluan kehittyä kotona ja kisoissa, niin kisoihin tarvitsen erillaisen asenteen. Täytyy luottaa ja uskoa siihen, että hei me osataan tää ja se sama fiilis kun tulee kotona, "vautsi tähä sujuu hienosti", se tulee saada myös kisakentielle. Vaikka kisoissa ei sujuisikaan niin hyvin, niin jos ajattelee, että se sujuu niin suoristuskin paranee. Jos taas jää ajattelemaan, että nopeasti vain pois niin rata on suoritettu, silloin kisaamisesta ei nauti läheskään yhtä paljon. Jotenka ensimmäinen tavoite voisikin olla: 

Asenteen muutos.
Tähän toki edellyttää se, että ne asiat oikeasti osataan ja hinkataan kotona siihen muottiin, että ne mennään vaikka silmät kiinni.

Tätä fiilistä kisoihin lisää, vaikkakin kesällä kisat oli ihan huippuja eikä mua enää niin paljon jännittänyt.
Vaatimustason nostaminen
, tässä tarkoitan sitä ettei jäädä oman mukavuusalueen puolelle ja humputella menemään. Vaan nyt nostetaan vaatimustasoa.
Väliin myös sitä luottamuksen hakua.

Ratsasta enemmän ilman varusteita.
Tätä ollaankin jo tällä vuoden pariin kertaan harrastettu, jopa hieman hypättykkin ilman varusteita. Tähän kohtaan aijon sisällyttää myös riimulla ratsastamisen, mitä tulen tekemään enemmän.

Meidän eka kerta kun hyppäsin ilman, että pidän ohjista kiinni. Kuva vuodelta 2014 © Jemina

Koulukisat HeA.
Ja nyt muistan panostaa tähän. Helppo A on tämän vuoden yksi suurin tavoite. Tarvitsen paljon treeniä sekä parit koulukisat alle.Estekisat 100cm
Tänä vuonna tuo metrin rata pitäisi mennä loppuun asti, eikä ekalla esteellä päättää lopettaa. Tarvitsen tässäkin paljon treeniä ja rutiinia. Siltikään en aijo turhan kiireellä hypätä tähän tasoon kisoissa, sillä en halua kummallekkaan kisoista huonoa fiilistä.Siinä ovat tämän vuoden suurimmat tavoitteet, tosiaan asennetta ja vaatimustasoa on pikkuhiljaa nostettava. Tämä vuosi on alkanut ihan hyvällä tyylillä, ollaan päästy vähän hyppäämään varusteilla ja ilman, eikä rimakauhua ole ollut. Koulussa ollaan edistytty jonkin verran, varsinkin vaihdot alkaa olemaan jo hyvässä balanssissa.

Nähtäväksi jää, mitä tämä vuosi oikein tuo tullessaan. Ehkä hieman masentavan alun päätän tämän postauksen siihen mahtavaan hetkeen, joka saatiin pari päivää sitten. Lävistäjällä tuli kolme peräkkäistä tyylipuhdasta vaihtoa! Olin ja olen ylpeä tästä saavutuksesta.

Tsemppiä kaikille tähän vuoteen!

4 kommenttia:

  1. Tosi hyviä tavoitteita, uskon että saavutat näistä jokaisen! :) On kyllä kiva seurata teidän matkaa blogin kautta, olette niin hyvä parivaljakko ja kehitytte ihan hirveän nopeaa tahtia! Muistahan sitten päivitellä meille lukijoille väliaikatietoja näistä tavoitteista, miten niiden saavuttaminen sujuu ;)
    Tsemppiä hei hurjasti tähän vuoteen ja kauteen! :) U can do it!

    VastaaPoista
  2. Osuva postaus!!

    Tsemppejä paljon teille. ❤️

    VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat