tiistai 14. helmikuuta 2017

#181 Kotitreenissähän tyyli on vapaa?

Kauniin päivän kunniaksi päätin ottaa pieniä hyppyjä tänään. Ensin ajattelin tekeväni kolmen esteen sarjan, mutta lopulta päädyin laittamaan toiselle pitkälle sivulle sarjan ja toiselle puomi-kavaletti-puomi tehtävän. 

Otin Laikun mukaan kävelemään, kun kasasin esteitä kentälle. Kun sain esteet valmiiksi, hyppäsin selkään ja aloin käppäilemään. Kävelin hetken, tehden kaiken näköisiä kiemuroita, otin ravin ja jatkoin samaa ravissa. Laukka tuli melko pian mukaan verkkaan, katsoin välillä kellosta, että olin verkannut jo hyvän tovin, ennen kuin aloin tulemaan puomi-kavaletti tehtävää.

kuvitus kuvina toimii kesällä otettuja kuvia
Ensin ei meinannut poika malttaa tulla ravissa näitä puomeja, vaan ekan puomin jälkeen tuppasi ottamaan laukan. Jatkettiin tätä molempiin suuntiin, ensin ravissa, myöhemmin laukassa. Laukassa tuli tosi kivalla rytmillä tämä tehtävä, kunhan muistin pitää ohjan kädessä, istua ja pohje kiinni. 

Jatkoin melko kauan tätä tehtävää, välillä kävellen kierroksen, pari. Sitten olikin itse sarjan vuoro. Laikku lisäsi vauhtia, huomatessaan, että "jes, vihdoin hypätään!". Poika kuitenkin malttoi mielensä ja huomasin, että väli oli hieman pitkä. Sarja oli tosiaan innarivälillä, ihan tarkoituksena sitä askeleen pituutta lisätä. 

Kuva on kesältä, mutta tällaista se meno tuppasi olemaan tänäänkin

Laikku oli tosi innoissaan tästä, vaikkakin esteet pidettiin läpi ratsastuksen alle 70cm. Sarjat eivät ole minulle, eikä Laikulle mitenkään helppoja, joten ihan iisisti ajattelin aloittaa nämä. Melko usein otin käyntiä samassa miettien, mitä teen seuraavaksi. 

Tulin sarjaa molemmista suunnista, jonka jälkeen nostin esteitä hieman. Sarjalle tuli välillä kamikatze loikkia, mutta hengissä selvittiin. Onnekseni poika oli niin innoissaan ja hyppäsi oikeastaan mistä vaan. Kertaakaan ei kieltoja tullut, vaikkakin välillä Laikku joutui melko tosissaan venyttämään askelta. 

Nostin toisen esteen 70/80 korkeuteen, mutta lähestyin huonosti, jonka seurauksena puomi tuli alas. Puomi jäi sopivalle etäisyydelle, joten hyppäsin esteen yksittäisenä uudelleen. (Puomi oli niinkuin apu puomina). Laskin esteet samaan korkeuteen, jotta fiilis pysyy hyvänä, hieman oli oma laiskuus mukana, väliä olisi pitänyt siirtää jos este olisi jäänyt siihen korkeuteen. 

Toinen on niin innoissaan
Joka tapauksessa oli oikein mukava hyppy kerta, vaikkakaan ei mitään ihmeellisyyksiä tehty. Hyvää jumppaa oli molemmille, eikä se pelkokaan kerinnyt kertaakaan tulemaan mukaan. Lopuksi kävin vielä laitsalla ottamassa parit reippaammat laukka pätkät. 

5 kommenttia:

  1. Hienoa, kun Laikku on noin varma suorittaja esteillä! :) Se on kyllä tosi rentouttavaa, kun tietää hevosellakin olevan sitä estesilmää, niin ei ole ihan "oman onnensa nojassa"- mun tapauksessa ihan kirjaimellisesti, kun hahmotan etäisyydet niin vietävän myöhään :'D
    Musta tää postaus oli kiva, hyvä että treenit sujuu! Tyyli on kotitreenissä välillä vähän vapaa, mutta jossahan ne toilailut pitää tehdä ;)

    VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat