lauantai 11. helmikuuta 2017

#180 Päivittelyä

Tosiaan en ole paljoa ehtinyt tänne blogin puolelle päivittelemään, miten meillä on Laikun kanssa mennyt ja mitä ollaan tehty. Instagramissa olen ollut hieman aktiivisempi, joten sitäkin kannattaa seurata. Tämä postaus siis kertoo tiivistettynä, mitä me ollaan Laikun kanssa tehty. 


Tosiaan nyt ollaan päästy lähes kerran viikossa hyppäämään, mitä olen jo kaivannut kovasti. Laikkukin oli tosi innoissaan, koska hetkeen ei ole ollut mahdollisuutta hypätä. Eräänä tiistaina sain siskoni mukaan tallille, tekemään pari estettä sekä kuvaamaan. 

Me ollaan hypätty ihan vaan fiilistelläksemme, emme tosissaan treenamisen vuoksi, vaan että molemmilla on hauskaa koko ratsastuksen ajan ja päästään hieman taas hyppäämisen makuun. Kun oltiin pellolla/laitsalla hyppäämässä, hyppäsin kahta estettä, jotka oli kolmen tai neljän askeleen välillä. 

Uskoisin tämän olevan hyvä alku molemmille, tarhassa olen poikaa hieman hypyttänyt. Laikku on ihan super innoissaan esteitä ja niin olen minäkin. Tosiaan tiistain hypyt meni tosi kivasti, melko uutena kokemuksena tuo laitsalla hyppääminen. Poika kuitenkin pysyi hallinnassa koko ajan hienosti. 

Videosta pysäytetty kuva
Kerran viikossa olen myös pyrkinyt juoksuttamaan tai irtojuoksuttamaan pojan, välillä puomeja sekä esteitä käyttäen apuna. Parina päivänä hyppäsin ilman varusteita hieman suurempaa ja toisella kerralla ihan vain ristikkoa hyvän fiiliksen vuoksi. 

Olen hirveästi innostunut ja mennytkin monena kertana ilman varusteita, yhtenä päivänä jopa treenattiin ihan kunnolla reilun tunnin verran. Vielä hauskempaa tätä tekee sen, ettei kenttä ole edes aidattu kokonaan. Päätin kokeilla pellolla menoa ilman varusteita, jopa ravin ja laukankin testasin. Ihan hienosti meni, on se vaan niin ihanaa kun  voi luottaa omaan hevoseen ja kokeilla uusia asioita ♥ 

Videosta napattu
Eräänä päivänä siskoni oli kanssani tallilla ja piti minulle tuntia. Koko alku tunti väännettiin, kumpi määrää tahdin ja suunnan. Tehtiin paljon kivoja tehtäviä, heti kun rentouduin samassa kun puhuin siskolleni, tuli Laikusta todella kevyt ja ihana ratsastaa. Tehtiin myös vaihtoja, jotka sujuivat poikkeuksetta mielettömän kivasti. Ihana nähdä miten Laikku on hoksannut nämä vaihdot, jotka on hyviä apu treenaamisessa. 


Tämän viikon tiistai oli mielettömän kaunis päivä, joten päätin hieman hypätä. Tein kolmesta esteestä rataa, mitä pystyi menemään tosi kivasti. Verkkailin pojan rauhaksiin ja alotin pienistä esteitä. 
Laikku oli tosi hyvällä fiiliksellä ja innokkaasti menossa esteenpäi, eikä välittänyt kuskin mokista paljoa. Lähes koko ajan höpöttelin itselleni ohjeita, mitä tehdä ja oma fiiliskin oli tosi hyvä sekä kunnolla nautin hypyistä. 
Radat eivät olleet helpoimmasta päästä, silti selvittiin hyvin ja puolessa välissä nostin esteitä. Esteet oli 60, 80 ja noin 90/100. Tätä korkeinta hypättiin innokkaammin kuin muita, aina ei askel sopinut, mutta poika hyppäsi tosi hienosti! ♥

puhelimella otettujen kuvien laatu.. ♥
Oma asento on taas paremmassa kuosissa, kun on mennyt ilman varusteita, silloin on pakko ratsastaa kunnolla istunnalla ja pohkeella. Koulua ollaan taas hieman treenattu, tänään oltiinkin kouluvalkussa, jossa tuli tosi paljon uusia ajatuksia sekä treeni vinkkejä. Huomaa ettei hetkeen olla oltu kunnon rääkissä, vaan koulua tuuppailtu lähinna oman mukavuus alueen sisällä.
 Tänään opeteltiin ryhdin nostamista ja samalla rentoa menoa, tässä onkin tekemistä ja opettelemista. Saatiin tosi kivoja pätkiä pitkin tuntia, oli onnistunut valmennus ja työtä tehtiin, paljon.
Pelkästään rento matalampi muoto ei enää riitä, vaan ryhtiä hommaan mukaan, sekä askeleen lennokkuutta. Oli ihana työskennellä kunnolla ja tätä tullaan ahkerasti treenaamaan.


Tallilla olen kuluttanut aikaa hieman enemmän, talviset illat on vaan niin kauniita. Pakkanenkaan ei haittaa mitään, kaunis ilma, hieno heppa, hyvä fiilis, raikas ilma.. Voiko ihanempia talvisia päiviä olla? 

Suurin piirtein tällaista ollaan tehty, ei mitään ihmeellistä. Fiilis on ollut tosi hyvä, välillä ihan super. ♥ 
Loppuun vielä video meidän menosta vähän eri päiviltä. 


Kiinnostaisiko teitä esim My Day ? 

8 kommenttia:

 1. Ihana video, olette niin hienoja! :) Kyllä teillä taitaa mennä ihan juuri niin hyvin, kuin toivoinkin kuulevani! :)
  Kyllä minulle passaa MyDay, jos johonkin päivään haluat lukijat ottaa mukaan! Toivoisin, että Laikkukin esiintyisi sitten postauksessa, teit videona tai kuvina! :)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos paljon! 😊 Kyllä Laikku melko varmasti pääsisi MyDay mukaan :D

  VastaaPoista
 3. Kiva video! My day -postaukset ovat ainakin minun mieleeni :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jospa saisin tehtyä MyDayn tässä lähipäivinä :D

   Poista
 4. Oi todella hienoa kuulla, että teille kuuluu oikein hyvää! :)
  Myökin ollaan päästy pitkästä aikaa hyppämään ja voi sitä riemun ja ilon määrää vaikka pieniä ollaankin menty :D Mutta kyllä oli järkkyä kun ekaa kertaa hypättiin kun hevonen eikä ratsastaja tuntunut muistavan miten tää toimii xdd Onneksi se jäikin vain yhteen hyppyyn ja sen jälkeen homma olikin taas niin mukavaa :)

  Ehdottomasti Mydayta tulemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tekin pääsitte hyppäämään ja meni hyvin! :D Ei sitä hyppäämistä onneksi niin helpolla unohda 😂

   Poista
 5. Hei, haastoin sut mun blogista löytyvään haasteeseen joka mulle annettiin :) Sen voit toteuttaa jos itsestä siltä tuntuu, musta ainakin oli kiva tehdä!

  http://liinaus.blogspot.fi/2017/02/haaste-milla-ehdoin.html?m=1

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat