maanantai 7. elokuuta 2017

#203 Antin estevalmennus

Ensimmäisestä tunnista ei ollut oikein materiaalia, eikä silloin mitään ihmeellistä tehty, joten kerron nyt tiivistettynä valkusta joka oli 5.7.

Alotettiin verkkaamalla ristikoilla, haettiin hyvää rytmiä ja fiilistä. Ristikot meni vaivattomasti ja Laikku oli kivasti pohkeen edessä ja säilyi siinä koko tunnin. Verkan jälkeen alettiin tulemaan rataa pienellä korkeudella. Radalla haettiin tasaista rytmiä ja sitä, ettei jää tuijottelemaan etäisyyttä. Hyvässä rytmissä oleminen on tärkeintä ja että hevonen on hyvin avuilla, jolloin voi tarvittaessa lisätä tai vähentää laukkaa. Tämän lisäksi pitäis muistaa luottaa siihen, että Laikku hyppää ja jos poika pysähtyy niin pysähtyköön. Liiallinen varmistelu lähinnä pilaa hyvän balanssin.


Nostettiin esteitä pikku hiljaa, rataan kuului myös jumppasarja, johon piti tulla rauhassa ja tokavikalla esteellä hieman pyytää eteen, koska vika väli oli meillekin hieman pitkä. Tultiin rataa pari kertaa ja välissä aina esteitä nostettiin, jolloin ne vaihtelivat 100-125 välillä. Yksi pysty johon tultiin pitemmällä lähestymisellä oli juurikin 125cm, jonka Laikku hyppäsi aina ongelmitta. Oikeastaan tuo pysty oli kaikkein parhaimman tuntunen, vaikka lähes aina pitkällä lähestymisellä ehdin liiaksi miettiä ja pilata rytmin, tällä kertaa onnistuttiin tosi hyvin.

Vaikka Laikku oli välillä pois kontrollista ja paikat ei osunut nappiin, niin poika hyppäsi esteet mukisematta kaukaa ja läheltä. Koska Laikku oli kuitenkin rytmissä, pystyi poika hyppäämään pari estettä tosi läheltä. Tultiin tällä korkeudella pari kertaa. En edes tiennyt miksi minua hieman jännitti, koska Laikku oli kovalla halulla menossa eteen.

Laikku sai tosi tosi paljon kehuja ja tietenkin se nostaa omaa mielialaakin. Vaikka tunnilla tuntuikin etten mitään osaa, niin jälkeenpäin alkoi jo hymyilyttämään. Oon mä vaan ilonen miten hyvä hevonen mulla on ♡


4 kommenttia:

 1. Sulla on tosiaan on hieno ja hyvä hevonen! Ootteko palannut tänne etelään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on😊 Kesä ollaan täällä, kunnes palataan Lpr:)

   Poista
 2. Wau, superhienot! Te olette vaan niin sujuvia ja jotenkin hyvin vaivattoman ja eleettömän näköinen ratsukko, ei voi muuta sanoa kuin wau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Heh, selässä se ei niin vaivattomalta tunnukkaan.. :'D

   Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat