lauantai 17. tammikuuta 2015

pellolla rentoilua


Menin tänään ja eilen pellolla, koska kenttä on aivan jäinen eikä siinä voi mennä.. 
Joka paikka on jäässä .. Mutta toisaalta pääsee pellolle treenaamaan ja lumesta tuleekin hyvä vastus. 


16.1 Ensin siskoni meno Laikulla, tosiaan mentiin pellolla ja vieläpä ilman satulaa. Pidin Laikkua juoksutus liinassa. Jenni meni paljon käyntiä joten käskin tekemään tehtäviä käynnissä. Kaikki sujui hyvin ja sitten mentiin hetki raviakin. Jenni pysyi hyvin selässä ja poikaa ei haitannut, että sai mennä hieman rennominkin. Pian menin itse selkään ja aloin kävelemään. Otin pian ravin ja Laikku kulki aika hyvin. Muodossa ei poika pysynyt kunnolla, mutta annoin sen anteeksi sillä lunta oli melko paljon. Ravailin sekä laukkailin ympyrällä aika paljon. Menin jonkun matkaa suoraankin. Kaikki meni hyvin ja Jenni sai otettua vähän videotakin :) Kännykällä otettu videota, joten laatu on mitä on, ja pätkä on lyhyt mutta olkoon.17.1 Menin pellolla ja tällä kertaa satula oli selässä. Alkuun kävelin melko kauan ja aloin tekemään käynnissä tempon vaihteluita, pysähdyksiä kahdeksikkoa.. Otin raviin siirtymisiä ja tein paljon työskentelyä ympyrällä.Nostin laukan ja laukkasin hetken. Juteltiin äidin kanssa ja päätettiin, että menen hieman kovempaa.. Laikkuhan lähti kuin mikäkin ohjus. Pari kertaa mentiin ympäri peltoa, kunnes otin ravin jonka jälkeen kävelin hetkisen. Kokosin ohjat ja Laikku oli kuin mikäkin koulu heppa, piaffin alkuakin poika teki, koska oli niin innoissaan. Otin uuden spurtin ja tälla kertaa meninmme kauemmin laukkaa ja annoin pojan vedellä melko lujaa, vaihdoin suuntaakin välillä. Lopuksi laukkasin rauhalisemmin ja Laikun syke ainakin nousi korkealle, poika oli aivan innoissaan. Kävelin hetken, otin rauhallista laukkaa, loppu ravit ja sen jälkeen kävelin. Äiti meni selkään ja käveltiin aika kauan. Tallissa vielä kylmäsin jalat ja huuhtelin Laikun. Huomenna lähdetään maneesiin pojan kanssa, saa nähdä tuleeko siitä videota. Pitäisikö tehdä esittely sivu jossa kerron itsestäni? 

4 kommenttia:

 1. Tää ulkoasu on paljon kivempi! Vielä kun postauksien fontin saisi yksinkertaisemmaksi, esim Trebuchet MS tmv niin näitä olisi helpompi lukea. :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus :) tee ittestäs esittelysivu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! Täytyy tehdä, kun jaksan ja on aikaa :D

   Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat