torstai 14. toukokuuta 2015

Forssan kisat

Aamulla hain Laikun ulkoota ja aloin harjailemaan poikaa. Minulla oli hyvin aikaa joten harjasin perusteellisesti ja rauhassa. Pistin Laikun kuntoon ja vein loput tavarat autoon. Laikku käveli tuttuun tapaan traileriin ja matka alkoi. Olimme perillä noin kello 12, menin ilmottautumaan kansliaan jonka jälkeen otin Laikun ulos autosta, varustin sen ja menin Empun kanssa kävelemään. Laikku oli hyvin rauhallinen ja Namun seura teki pojalle hyvää. Mentiin Empun kanssa kävelemään rata, joka olikin alkuun ihan mukava, mutta sitten ilmeni outoja teitä joista piti ratsastaa ihmeellisesti. Pian olin verkkaamassa ja Laikku kuunteli hyvin. Hypyt tuli alkuun huonoihin kohtiin, mutta alkoi paranemaan. 


Ensin oli vuorossa luokka 60. Radalla otin muutaman käynti ravi siirtymisen, ennen kuin moikkasin tuomareille. Nostin laukan ja lähdin ensimmäiselle esteelle, Laikku oli tosi innoissaan ja niillä rajoilla, että lähteekö poika viemään eikä kuuntele, mutta onneksi läiskä kuunteli kiltisti. Laukat vaihtui melkein joka kerta ja tiet onnistivat hyvin, paitsi 10.11 tie, sillä se oli hyvin omituinen. Poika kumminkin hyppäsi ja suoriuduttiin maaliin hyvällä mielellä.

Kävelin ennen luokan 80 alkua, enkä mennyt jalan katsomaan rataa, sillä se oli sama kuin 60 luokassa, paitsi että mukaan tuli sarja. Esteet näyttivät hirmu isoilta ja alkoi jännittämään. Verkassa oli jotain sählinkiä ja verkka aikani jäikin todella lyhyeksi, mutta kun pääsin hyppäämään ei ollut enään minkäänlaista pelkoa esteiden korkeuteen liittyen. 

Radalla tein ensin pari käynti-ravi siirtymää ennenkuin moikkasin tuomareita saadakseni luvan aloittaa radan. Nostin laukan ja poika oli hyvin eteenpäin pyrkivä, helpotus oli, että Laikulla toimi oma moottori niinkin hyvin. Esteet sujuivat mutkitta ja pian tulikin sarjan vuoro. Sarjat ovat pojalle muutenkin vaikeita, enkä itsekkään osaa niihin oikein ratsastaa. Onnekseni se ylittyi muittamutkitta ja pääsimme maaliin, puhtaalla radalla ja sitä olinkin hakemassa, hyvää mieltä ja onnistumisia. Tulimme luokassa kolmasiksi ja olin hyvin ylpeä Laikusta. Lopuksi ravaili ja kävelin melko paljon. Laitoimme pojan kyytiin ja lähdimme kohti kotia. Laikku kulki tosi kiltisti trailerissa ja kotona pääsi tarhaan. Tarhassa oli heinät valmiina ja poika oli hyvin tyytyväinen.

tästä videoon

4 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat