lauantai 8. elokuuta 2015

#97 Namulla

6.7 Menin Namulla joka on Empun hevonen. Namulla olen aikaisemminkin mennyt, viime kerrasta jäi todella surkea fiilis, sillä lopetin ns. kesken. Silloin leirillä hyppäsimme laitsalla, enkä saanut mitään otetta Namuun ja siksi tulin alas antaen Empun jatkaa.  Jokatapauksessa tämä päivä yllätti minut positiivisesti.

Aloitettiin alku käynneillä, ja yllätykseksi Namu käveli! Menin pitkällä ohjalla ja se onnistui hyvin. Otimme jonkun ajan päästä ohjat ja Namu käveli silti.Tehtiin tehtävänä käynnissä pysähdyksiä, peruutuksia sekä voltteja. Namu oli paljon kivempi kuin viimeksi, mutta en siltikään osaa sitäkään ratsastaa.

kuten näette, ihan hirveä asento


Ravikin sujui hyvin ja melko maltillisesti, volteilla peräpää lähti aivan väärään suuntaan ja oma könötykseni tuli vielä pahemmin esille, sekä notkoselkä näkyy kuvissa liiankin hyvin. Joka tapauksessa tulimme ensin ravissa voltteja, jotka sujuivat hyvällä tahdilla, mutta siihen se sitten jäikin. Namu yllätti minut suuresti sillä, että oli todella rauhallinen (namuksi) , eikä hoppoillut sen enempää. Namulla oli kiva mennä ja nautin sen selässä.  Ravissa yritin silloin kun muistin, parantaa asentoa ja keskittyä siihen, että jalka ei menisi niin etee, mutta se selkä ja kädet.. 
Otettiin taas käyntiä ja aloimme tulemaan kolmikaaristakiemurauraa. Se sujuikin mukavasti ja tulimme sen myös pariin kertaan ravissa.Pian olikin laukan vuoro..
Kyllä tämäkin askellaji sujui (yhäedelleen namulle) rauhallisesti! Laukka oli mukavaa ja hyvää vaihtelua Laikulla menemiseen. Laukkasimme molempiin suuntiin. Asentoni on taas kerran täysin väärä. 
Laukan jälkeen tulimme pieniä esteitä pariin kertaan. Ensin mustakeltainen mini este. Namulla oli kiva hypätä, jalkani meni hypyssä vielä entistä enemmän eteenpäin. Mutta jokatapauksessa Namua oli kiva ratsastaa, vaikka hypyissä sitten pitikin jo tehdä pidätyksiä runsaammin. Hypyt sujuivat mukavasti, mutta ensimmäiset hypyt tulivat hieman kaukaa. Seuraava hyppy sitten tulikin jo oikealta paikalta. Käteni lähte "kanattamaan" hypätessäni.. 
Kanatusta suurimmassa määrin, mutta jalka on melko mukavasti.

Ei mitään liioittelua
Menimme myös kahdeksikkoa, esteen päällä laukka vaihtaen ja Namu vaihtoi tosi hyvin.

 Lopuksei ravailimme, tyttö alkoi laskemaan päätään ja kiitokseksi ravasin  pitkällä ohjalla. Käynnit menimme kävelemään metsään ja Laikkukin pääsi mukaan. Pihatossa hoidin Namun ja lopuksi vielä suihkutimme kaikki kolme konimusta. Loppujen lopuksi oli oikein mukavaa mennä tällä tammalla ja fiilis oli tosi hyvä ratsastuksen jälkeen!

Kaikista kuvista kiitos Empulle!

Jeminalla ollessa tein myös My Dayn, kertokaahan mielipiteitä teenkö joskus lisää?

Tästä videoon

2 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat