tiistai 17. marraskuuta 2015

#121 Kuolaimettomat

Blogi on nyt ollut pienellä tauolla, sillä koneeni on ollut veljelläni lainassa, enkä ole jaksanut kirjoitella kuvattomia postauksia.

Maanantaina 9.11 Testailtiin kuolaimettomia, mitkä ollaan joskus ostettu Jaakolle. Laitoin näihin hieman pidemmät ohjat ja selässä huomasinkin, että ohjat olivat pitkät sekä paksut. Alkuun käveltiin ja hieman tunnusteltiin miltäs nämä suitset nyt tuntuu. Tein alkuun tosi paljon väistöjä molempiin suuntiin, jotka sujuivat tosi mukavasti. Tein käynti työskentelyä melkoisen kauan, totutellen ihmeellisiin ohjiin, jotka tuntuivat että nyrkki ei mene kiinni, kun paksuutta oli sen verran. Joka tapauksessa aloin ravailemaan ja ravissa tein voltteja, siirtymisiä sekä väistöjä.
Kun Läiskä oli kiva ravissa, nostin laukan ja aloin tekemään heti alkuun vaihtoja. Vaihdot eivät sujuneet ollenkaan, ei mitenkään päin eikä mihinkään suuntaan. Poika jopa hieman hermostui ja teki pari säälittävää pukkia. Kun vaihdot menivät edes jotenkin, niin aloin ravailemaan sekä kävelemään. Tein kavaletti tehtävän, niin että puomeja oli neljä ja ne olivat neliössä. Sokeripalat kulmiin ja näin tuli helposti tosi hauska kavaletti tehätävä.

Aloinkin tulemaan tätä alkuun ravissa ja tehtävä oli hirmu hauska, koska pystyi keksimään monta erillaista rataa. Laikku oli korvat hörössä tekemässä tehtävää. Tehtiin erillaisia kiemuroita sekä kaamuroita, isoilla ja pienillä teillä. Laikku oli yllättävän mukava ratsastaa ja nostin laukan.

Tein tehtävää laukassa, samalla tavalla kuin ravissa, suuntaa vaihdellen sekä kaarteiden tiukkuutta vaihdellen. Väli oli ehkä jopa hieman pitkä, joten Läiskä joutui venyttämään askeltaan. Tehtävää oli vielä hauskempaa tehdä laukassa, enkä olisi malttanut lopettaa, mutta poika alkoi loppua kohden väsymään, joten alotin loppu verkan.

Loppuverkassa tein laukan vaihtoja, ja ne onnistuivat paljon paremmin alkuun nähden. Käytin kerran raippaa vaihdossa siitä poika suuttui ja "hirmu" pukin. Laikun pukit ovat onneksi tosi helppoja, paitsi jos Laikku suuttuu kunnolla, niin kyllä sieltä pukkeja löytyy.Ravissa tein siirtymisiä pyrkien siihen, että poika pysyy matalana eikä nouse pysähdyksissä tai käyntiin siirtymisissä. Kun tämä sujui hyvin, otin reipasta ravia ,jonka jälkeen aloin kävelemään hyvät loppu käynnit. Poika oli hieman hikinen suoriyuksen jälkeen,

Linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat