tiistai 17. marraskuuta 2015

#122 Aina ei mene täydellisesti

Perjantaina (13.11.) mentiin Jeminan sekä Selinan kanssa tallille ja tarkoitus oli hypätä rataa. Selina käveli Laikun kanssa alkuun pitkällä ohjalla, samalla minä ja Jemina tehtiin  sekä suunniteltiin rataa. Rataan tuli yhden askeleen sarja, muuri sekä kolmen askeleen linja. Kun rata oli melkein valmis, hyppäsin selkään ja aloin lämmittelemään. Läiskä oli hirmu innoissaan, huomatessaan että tänään päästään hyppäämään. Kun olin tarpeeksi lämmitellyt, aloin tulemaan keskiympyrällä n. 60cm pystyä. Laikku ei meinannut millään kuunnella pidätyksiä, eikä paljon mitään muutakaan. Tulin pystyä molempiin suuntiin, jonka jälkeen aloin tulemaan sarjaa. Laukan vaihdot tuli tosi hyvin, ilman mitään ongelmia.

Sarjalle tuli hirmu reipas laukka, eikä askel meinannut sopi ja itse heitin ohjan pois, enkä ratsastanut loppuun asti. Pidennettiin väliä, ja alkoi paranemaan hypyt. Kun sarja oli fiksattu edes hieman paremmaksi alettiin tulemaan linjaa. Linjaan tuli ihan hyvä laukka ja väli oli hyvä. 

Kävelin ja ravailin välissä, samalla mietittiin millainen rata tehtäisiin. Ensin oikealta sarja, vasemmalle muurille josta linja. Sarja meni hyvin ja käännös onnistu kivasti, muurille tulikin ongelma. Poika ei olisi millään halunut hypätä tätä ja onneksi saatiinkin siihen veto apua. Johteeksi puomi oikealle puolelle ja Fantin perässä hyppy olikin hyvä eikä ongelmaa ollut. Tultiin muuria pariin kertaan, niin ettei ongelmaa enään ollut. 

Linjaa nostettiin 110 ja tulin sen ensin yksittäisenä. Uusi yritys koko radalle, joka menikin tosi hyvin. Linjalle tuli pudotus, mutta kun tulin linjan uudelleen oli hypyt hyvät eikä ongelmaa ollut. Laikku oli koko ajan menossa, tällä kertaa hyvänä pakettina. Tempo oli rytmikäs ja vauhti sopiva. Tulin radan väärinpäin,  linjalle tuli hyvät hypyt, vaikka oma asento olikin mielenkiintoinen. Muurille kielto uusi yritys, josta sarjalle. Lopuksi muurille ja sarjallekkin tuli kivat hypyt. 

Ravailin hetken ja päästin Jeminan selkään. Fiilis oli tosi kiva, taas tuli tehtyä ennätys kun päästiin 110 jopa ilman jännittämistä! Esteistä jäi hyvä fiilis, vaikka kaikki hypyt ei ihan nappiin menneetkään.

Nanakin pääsi mukaan

Linkki

2 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat