maanantai 2. marraskuuta 2015

#120 Humputtelua

Tallille päästyäni, laitoin Laikun kiinni käytävälle ja lähdin hakemaan tavaroita. Päätin mennä ilman satulaa vähän rennommin. Kun tulin takaisin Läiskän luo, oli hän toisella puolella käytävää irti ja Sandra kertoi, että Laikku oli vapauttanut itsensä. Yleensä siinä menee kauemmin, ennen kuin poika irroittaa itsensä. Pian sainkin Laikun valmiiksi ja lähdettiin ulos. Ulkona hyppäsin selkään ja lähdin kävelemään tielle alkukäyntejä. Käveltiin reilut alkukäynnit ja suunnattiin maneesiin, sillä oli jo pimeää. Maneesissa tein kahdeksikon tapaista harjoitusta, tehden pysähdyksiä, peruutuksia sekä väistöjä. 

Kun Laikku oli kuulolla otin ravin ja tein samoja juttuja ravissa. Ravi oli alkuun hieman tahmeaa, mutta vetryi pian melko kivaksi. Ravissa väistöt olivat eteenpäin pyrkivät sekä sivulle liike oli suurempaa kuin yleensä.


 Ravailin jonkin aikaa ja ajattelin nostaa laukan. En vielä nostanutkaan, vaan otin ohjat pois ja laitoin ne kaulalle, kaulanaruksi. Kaulanarun kanssa ensin kävelin ja tein pysähdyksiä, vaikka tätä ei olla aikoihin tehty oli poika heti menossa mukana ja pysähtyi sekä kääntyi istunnan avulla. Jäin päätyyn ympyrälle ja hetken käveltyäni otin ravin ja tein ravi-käynti siirtymisiä. Laikku oli tosi mukava ratsastaa, vaikka alkuun mietin mitenköhän Läiskä tästä tuumaa. Kun olin mielestäni ravaillut tarpeeksi nostin laukan ja jatkoin siirtymisten tekemistä. Menin toki molempii suuntiin, vaikka videossa ei taida olla kuin yhteen suuntaan ratsastusta. Pyysin iskää tekemään pienen esteen meille (n.60cm) ja kokeiltiin tulla sitä. Ensin poika meni ohi, mutta seuraava kerta jo onnistuikin. Tulin estettä pari kertaa, esteen jälkeen ravailin ja otin käynnin. Oli tosi kiva fiilis ratsastaa kaulanarulla. Lopuksi annoin Laikun rallitella maneesissa vapaasti ja Läiskä ottikin ilon irti ja vauhtia riitti. Hetki ravailtiin yhdessä ja käveltiin loppu käynnit.

6 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat