keskiviikko 3. elokuuta 2016

#152 Estevalmennus Tipuin

Tiistaina 26.7 olin Antin valmennuksessa. Kuvista ja videoista taas kiitos Jeminalle! 

Aloitettiin tunti kavaleteilla ja niille tultiin rennosti. Lähdin hieman liian aikaisin kääntämään kavaletin jälkeen, mutta korjattiin tämä ja tultiin ne vielä pariin kertaan.

Alettiin tulemaan pysty, okseri tehtävää alkuverkassa. Tultiin ensin melko pieninä ja tässäkin piti keskittyä suoraan menemiseen esteen jälkeen. Läiskä oli kiva ratsastaa ja melko herkkä pohkeelle.


Alettiin tulemaan rataa, ensin n.70cm korkeudella. Kaikki meni kivasti, linjoissa piti ratsastaa joko eteen tai sitten ottaa yksi askel lisää, tietysti moni seikka vaikutti tähän. Meni kumminkin tosi kivasti ja fiilis oli hyvä.


Nostettiin esteitä ja oltiin n.90/100 korkeudessa. Laikku oli reipas ja kun muistin istua loppuun asti ei ollut ongelmaa. Jos lähdin liikaa tuuppaamaan tai "tekemään jotain tyhmää" Laikku otti kiellon helposti. Yksi kielto tuli jollain radalla, mutta ei se haitannut. Korkeus tuntui tosi kivalta, ei pelottanut ja fiilis oli, että olisin voinut hypätä korkeempaakin.


Tultiin rataa vielä kerran ja viimeiselle esteelle tuli yllättävä kielto, en ollut ihan mukana ja hyppäsin ennen hevosta. Siinä sitten heilun laikun selässä, itse luulin jo tippuneeni, kunnes huomasin olevani vielä selässä. Tein pikaisen ratkaisun tulla alas, sillä pelkäsin poikaa sattuvan se, että roikun kaulalla. Minua ei sattunut, sillä tulin jaloilleni.Menin heti takaisin selkään ja tultiin molemmat linjat, ensimmäisen linjan toiselle esteelle samanlainen kielto, nyt vain pysyin selässä.

Uudestaan linjat ja viimeiselle esteelle meinasi tulla kielto, mutta olin hereillä pyytämässä eteen. Jos poika olisi kieltänyt, olisin nähtävästi tippunut.

Käveltiin hetki ja tultiin koko rata uudestaan. Nyt tultiin hyvillä hypyillä, sillä muistin odottaa loppuun asti. Olin tyytyväinen tähän tuntiin, vaikka alas tulinkin.


Sain kehuja siitä, että kehitystä on huomattavasti tapahtunut ensimmäiseen kertaan verrattuna. Monissa kohdissa osaan istua loppuun asti eikä sitä kieltoa tule, vaikka ensimmäisellä kerralla olisikin tullut. Ollaan me jotain opittu, itseasiassa olen paljon enemmän ymmärtänyt ratsastuksesta kuin pitkään aikaan! Tällä tunnilla sain muutenkin melko paljon kehuja, mikä tietenkin piristää mieltä. Lopuksi käveltiin linjojen välit yhdessä, Antti opetti miten täytyy toimia jos hyppy ei tule tasan siitä mistä pitäisi, lähtee läheltä tai kaukaa.


9 kommenttia:

 1. Aika apinana roikuit kyydissä. 😀

  VastaaPoista
 2. onpas kivoja kuvia ja suloinen heppa! :-)

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
 3. Kivoja kuvia ja hauska video:D❤

  VastaaPoista
 4. Tosi hauskan oloinen blogi sulla. 😊 Tuo estekomplikaatio oli kyllä aika hurjan näköinen, onneksi teille ei käynyt mitään!

  Minun blogini: erisukuisetsuomenhevoset.blogspot.fi

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat