maanantai 1. elokuuta 2016

#151 Estekisat Koskella

Sunnuntaina 24.7 suunnattiin nokka kohti Koskea.

Aamulla herättiin seitsemän aikoihin, tai no minä nukuin pommiin ja heräsin puolelta. Laitoin vaatteet päälle, otin eväät ja lähdettiin Isän kanssa ensin Hovitallille. Sieltä haettiin traikku ja suunnattiin laitumelle.

Laikku oli aivan toisessa päässä laidunta, mutta avasin ikkunan, vihelsin pojalle että tules nyt, niin poika juoksi koko matkan auton vieressä. Otettiin poika laitsalta ja viisaana olin eilen pakannut kaiken mukaan, niin saatiil Laikku kyytiin jo ihan laitumen vieressä. Haettiin Henteri mukaan ja lähdettiin ajamaan koskelle noin 8:47.

Perillä oltiinkin puoli kymmenen aikaan ja ensimmäinen luokka alkoi 10.00. Olin siis luokissa 2 (80cm) sekä 4 (90cm).

Kulutettiin aikaa siinä, eikä kauaan mennytkään kun olin jo tutustumassa rataan. Rata oli melko simppeli, mutta parissa kohdassa piti olla hyvin hereillä, ettei mene ohi.

Laitettiin Laikku kuntoon ja lähdin verkkaamaan. Verkassa herättelin poikaa ja kaikki meni iha kohtalaisesti. Olin jotenkin melko väsynyt koko ajan ja yritin skarpata ennen rataa.

Radalle päästyäni kertasin vielä, nostin laukan pyytäen reippaasti eteen, voltti ja aloitus. Esteet tuli hyvällä temmolla ja kivoilla hypyillä. Uusinnassa en ratsastanut kunnolla pohkeella, vaan hieman liikaa ohjalla. Tultiin kumminkin iha hyvin esteille niillä teillä, mitä olin ajatellutkin. Tämä riitti kolmanteen sijaan.

Hetki odoteltiin, sillä tässä välissä oli luokka mihin en osallistunut. 90 luokan rata näytti hirmu monimutkaiselta ja kun sitä maahan piirsin, totesin sen olevan kahdeksissoa koko ajan. Haasteena se, että helposti olisi hypännyt väärän esteen. Rata oli siis melko vaikea muistaa ja jotkin tiet hieman vaikeita. Sarja oli tällä kertaa este 3 sekä 13.  2 este oli linjassa sarjan kanssa.

Verkassa ehdin ottaa yhden ristikon, sillä lähtö järjestystä oli muutettu pois jääneiden vuoksi ja olinkin kolmas lähtiä. Kertailin rataa kuumeisesti, enkä meinannut sitä muistaa millään.

Pian olinkin radalla ja aloitin. Kaikki sujui hyvin, sarjalle tuli kaksi askelta, yksi hyvä ja toinen todella pieni jonka seurauksena kaunis jänis loikka. Matka jatkui hyvin, viitos este oli hirmu kapea ja pelottava, mutta poika meni hienosti yli. Uusinnassa tein pitkät tiet, en halunnut ottaa riskejä pudottaa. Uusinnassa oli mukana sarja ja tämä kapea kamala este. Puhdas suoritus molemmista ja aika oli jotain 52 sekunnin paikkeilla, tällä sijalle 6.

Kaiken kaikkiaan kisat meni tosi kivasti. Ja hyvä fiilis jäi, olen jopa melko tyytyväinen ratsastukseeni.

Plussana vielä, päästiin Laikun kanssa lehteenkin! :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat