lauantai 23. heinäkuuta 2016

#150 Estevalmennus

Keskiviikkona 20.7 olin Antin valmennuksessa. Kuvista ja videoista iso kiitos Jeminalle♥


Päivä oli hirmuisen kuuma ja Läiskä oli alkuun hieman tahmea. Tultiin ensiksi ristikkoja ja me räpiköitiin mitä ihmeellisempiä kuvioota niihin. Haettiin rentoutta ja parin hypyn jälkeen se sujuikin ihan mallikkaasti. 

heh...


Nostettiin ristikot pystyksi ja tultiin pientä rataa. Laikku oli hieman pohkeen takana ja vähän lössähtäneen tuntuinen koko ajan. Rata itsessään oli tosi kiva, vaikka kaikki ratkaisut ei parhaasta päästä olleetkaan. Tällä radalla tuli laukan vaihdot tosi kivasti.
Nostettiin esteitä hieman ja tultiin hieman pidempi rata, linja väleihin otettiin 7-laukkaa. Linjoilla piti pidättää Laikkua kerran jos toisenkin, jotta se seitsemän laukkaa tuli.  Rata meni ihan kivasti, poika oli vähän reippaampi ja kuulolla. Nostettiin esteitä ja tultiin uudelleen. Esteet olivat nyt 90/100 korkuisia.

Ekalle esteelle tuli mitä oudompi hyppy, tuntui kuin poika olisi ollut ponnistus vaiheessa kauan ja siitä vain laskeutunut esteen läpi.  Sain kehuja siitä, että olin läpi hypyn hyvin hevosen liikkeessä mukana, tämä kun on vieläkin välillä normaaleissakin hypyissä hankala. Uudestaan pystylle, kielto ja pieni muistutus kuka määrää. Poika päätti sitten hypätä esteen läpi, teki työtä käskettyä. Uusi yritys, kielto joten nyt ratsastin esteen jälkeen rivakasti esteen, että poika herää. Taas pystylle ja tällä kertaa yli, vaikka lähti hyppy hieman kaukaa.

Videosta napattu kuva
Aloitettiin uudestaan ja tultiin rata. Esteelle tuotiin reippaassa laukassa ja ennen estettä jalka kiinni ja "hyökkäsin" hevosen päälle, eli pyysin vielä reippaampaa. Tultiin linjoille kuudella askeleella ja tämä oli paljon parempi vaihtoehto kuin seitsemän askelta.  Tämä toimi hyvin ja todettiin tämä keino kisoissa parhaaksi, hevosella on enemmän tilaa hypätä vaikka tulisikin kaukaa tai lähelle. Rata sujui huippu kivasti ja saatiin paljon positiivista palautusta. 

Välillä huomasin myötääväni melko reippaasti, ehkäpä hieman liikaakin. Jalkani pysyi paljon kivemmin mukana hypyissä kuin ennen, muutenkin huomaan paljon asioita mm. istunnassani mitkä ovat huimasti parantuneet. 

Videosta napattu

Viimeinen rata ja jatkettiin tätä reippaasti tulemista. Läiskä oli tosi innoissaan ja yhdelle esteelle annoin pojan tulla liian kaukaa liian kovaa, hyppy tuli lähelle, mutta kuuntelin Anttia ja odotin itse hyppyä. Hypystä tuli kaunis, vaikka lähelle tultiinkin, jos en olisi istunut ja odottanut olisi hyppy epäonnistunut, tai olisi poika ottanut kiellon. Loppu rata sujui tosi hienosti ja fiilis oli ihan super ♥
Kiinnostaisiko teitä jos tekisin postauksen omasta kehittymisestäni ratsastajana?

Kuvasin yhtenä päivänä tallipostauksen.

linkki

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus taas kerran:) olisi kiva nähdä postaus sun kehittymisestä ratsastajana! Voiko sulle muuten laittaa jossain viestiä, kun halua kysyä sitä tässä kommenteissa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) voi mulle laittaa vaikka spostia. Jos annat sun osotteen ni laitan sulle viestiä?

   Poista
 2. Kiva tuo viiminen video. Tee vaan sellainen kehityspostaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) täytyykin tehdä, kunhan saan materiaalia :D

   Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat