torstai 21. heinäkuuta 2016

#149 Salo Horse Show

Tosiaan torstaina (14.7) oltiin menossa kohti Salon horse showta.

Aamulla heräiltiin viiden aikoihin ja puoli kuusi lähdettiin tallille. Tallilla oltiinkin kuuden aikoihin ja haettiin laikku laitsalta.

Tallin pihassa laitettiin poika kuntoon ja koppiin. Läiskä käveli kauniisti koppiin heti ekalla kerralla. Matkaan lähdettiin noin 6:15.

Käytiin vielä kotona hakemassa takkini ym. Pian oltiinkin itse kisapaikalla. Aikaa oli runsaasti, sillä kello oli vasta hieman yli seitsemän. Kävin ilmottautumassa sekä tutustumassa rataan. Rata oli melko simppeli ja esteet näyttivät kivan kokosilta, jopa hieman pieniltä. Lähes jokaisessa esteessä oli jotakin erikoista. Ajattelin hankija-esteen olevan helppo, sillä se ei vaikuttanut pelottavalta ja oli hieman pienempi. Sarjan a-osa oli okseri ja b-osa pysty. Väli oli läsikälle hieman pitkä joten ajattelin ottaa hyvän tien tälle esteelle, näin saan laukan ja rytmin kuntoon.

Lähettiin laittamaan Laikkua kuntoon, Jemina oli taas kerran upeana kisahoitajana joten kaikki sujui mallikkaasti. Lähdin maneesiin verkkailemaan, siellä oli runsaasti tilaa. Verkkailtuani tarpeeksi pääsinkin melkein heti varsinaiselle verkka alueelle.Tulin alkuun pari kertaa pystyä pienempänä, jonka jälkeen se nostettiin oikeaan korkeuteen. Hypyt meni kivasti ja laikku oli hirmu innoissaan. Piti välillä tosissaan pidätellä poikaa. Sain Laikun taas kuuntelemaan ja tultiin okseri pariin otteeseen. Aloin kertaamaan rataa ja katsomaan pari suoritusta. Ennen radalle menoa tulin pystyn kerran, vaikka pienenä se taas olikin.

Radalle päästyäni annoin pojan katsella laitoja ja esteitä. Sain lähtö merkin pienen odottelun jälkeen. Lähdin matkaan ja laukka vaihtui ristilaukaksi, sain sen nopeasti korjattua. Laikku hieman kyttäili laidassa olevaa hökötystä, mutta unohti tuon pian ja oli innolla menossa esteille.

kuvat ovat napattu videosta

Kolme ekaa tuli hyvin, hieman laukkoja sekotelle, mutta rytmi korjaantui melko nopeasti. Nelonen eli tämä hankija-este olikin pojasta pelottava. Kiemurtelu ei onneksi paljoa haitannut, hyppy hieman pohjasta mutta puhtaasti yli. Sarjalle toin pojan hieman liian hitaasti ja hyppy lähti pohjasta, kaksi askelta sarjalle (tämä oli siis vain yhden askeleen väli) ja päästiin puhtaasti yli. Seiska esteelle tultiin melko räpiköiden, hieman erimielisyyksiä mitä laukkaa mennään.Uusinnassa iski hirveän oksettava olo, (en ollut aamulla syönyt, johtuneeko siitä. Toki jännitys teki osansa) hetkeksi siis keskittyminen herpaantui ja uusinnan toiselta esteeltä puomi alas. Tein pitkät tiet uusinnassa, sillä se puomi tuli alas. Laikku oli koko ajan kovasti menossa ja päästiin loppuun asti 4vp.
Olin tyytyväinen rataan, vaikka en kauhean kauniisti ratsastanutkaan. Jännittyneenä helposti unohdan  oman ratsastuksen ja keskityn muihin asioihin. Joka tapauksessa perusrata puhads ja uusinnassa tuo puomi tuli mukaan. Ensimmäiset aluekisat ja innolla seuraaviin. Hirmu hyvin toteutettu nämä kisat, kaikki toimi hyvin eikä valittamista mistään.

Lopullinen sija oli 21.

Olen tässä saanut hieman uusia varusteita, haluisitteko niistä videopostauksen vai postaus kuvilla?

4 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat