sunnuntai 24. elokuuta 2014

Pienet pomput, suuret pomput on ne hauskoja

Noniin kaikkien mutkien kautta, kone suostui toimimaan...
Eli eilen en ollut tallilla sillä olin Cheekin keikalla!! <3 Keikka oli ihan super hieno ja ylitti suurimmatkin odotukset.

Mutta asiaan, tänään menin äitini kanssa tallille ja aurinko paistoi.





 Hain Laikun sisälle ja  laitoin kuntoon, poika seisoi kiltisti paikoillaan ja oli erittäin likainen. Suuntasin kentälle ja alkukäyntien jälkeen aloin tekemään väistöjä. Ravissa tein voltteja jä väistöjä kumpaankin suuntaan. 
 Ravien jälkeen nostin laukan ja laukkasin kumpaankin suuntaan pari kierrosta. Laukkojen jälkeen tulin pariin otteeseen ristikkoa kummastakin suunnasta. Laikku hyppäsi hyvin ja innokkaasti. Välillä en päässyt hyppyihin mukaan :/

 Sitten kävelin hetken ja käyntien jälkeen aloin tulemaan pystyä pari kertaa. Pysty oli noin 70cm korkea. Ensin Laikku tuli hieman laiskana ja pitkänä esteelle, mutta seuraavalla kerralla sain sen hyvin koottua ja Laukan aktiivisemmaksi. 


En päässyt hyppyyn mukaan.. :/

Parin hypyn jälkeen aloin tulemaan niin, että ensin ristikko oikeasta suunnasta, oikealle ja pysty. Laikku kääntyi tosi hyvin. Pystylle tultaessa Laikku tuli hyvin, mutta pari askelta ennen poika hidasti huomattavasti tai hyppäsi liian kaukaa. Noh tulin pystyn erikseen, pohje hyvin kiinni ja raipalla näytin milloin täytyy hypätä, sitten hyppy olikin hyvä ja onnistunut lähestyminen. Ratsastajahan ne suurimmat virheet aina tekee :D Sitten tulin vasemmasta kierroksesta pysty josta vasemmalle ja ristikko ja uudelleen pystylle. Tähän suuntaan kaikki meni heti hyvin. 



Sitten hetken tein ravissa ja laukassa työskentelyä ja siirtymisiä. Laukan vaihtoja tein sileällä ja kerran saatiin puhdas ja erittäin hyvä laukan vaihto, kyllä Laikku oppimaan alkaa ;) 



Sen jälkeen äitini meni hetkeksi selkään ja käveli, sekä vähän ravaili.



 Sitten menin itse uudestaan ja aloin tulemaan sarja missä oli puomi este ja puomi. Tulin pariin kertaan sitä ja sen jälkeen tein niin, että ravi puomit oikeasta kierroksesta ja sieltä oikealle, laukka-puomeille josta vasemmalle pystylle, pystyltä vasemmalle laukkapuomeille josta oikealle ravipuomeille. 




Tämä sujui hyvin. tein sen tyylisiä harjoituksia jonkun aikaan ja sitten otin loppu ravit ja Laikku venytti itsensä erittäin mallikkaasti. Sen jälkeen Vilhelmiina halusi hetken ratsastaa joten talutin kentällä pari kierrosta käyntiä ja ravia. Lopuksi käytiin pikku käynti maasto ja sen jälkeen talliin. Laitettiin ruoka ja vietiin Laikku ulos ja annettiin ruoka, poika jäi tyytyväisenä mussuttamaan. Talli päivä oli taas ihana <3


 Poikaa täytyy muistaa kiittää <3


Vähän jälkeen jäänyt olen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat