maanantai 22. syyskuuta 2014

Kaulanarulla

Hain Laikun ulkoa ja aloin laittamaan satulaa ja suitsia. Kaikki sujui hyvin ja nopeasti.
Ajattelin kokeilla kaulanarulla menoa, mutta pidin vielä ohjat varmuuden vuoksi. Satula oli siksi, koska äitini meni jälkeeni ja en jaksanut alkaa kentällä laittaa satulaa. J Joten alku meni tosi hyvin. käyntiä ja pysähdyksiä. Laikku näytti pitävän ja oli kuuliainen. Tein paljon voltteja, päätin kokeilla peruutusta ja ilokseni se onnistui! J Ihan mahtavaa <3 Mentiin myös maapuomeja.Pian siirryin raviin, tein käyntiin siirtymisiä sekä voltteja. Laikku kuunteli ravissakin tosi hyvin, joten menin ravissakin puomeja. Fiilis oli koko ajan ihan mahtava molemmilla. Ravista tein myös siirtymisiä pysähdykseen ja sekin onnistui kohtalaisen hyvin. Iloisena taputtelin ja kehuin poikaa paljon.
Sitten olikin laukan vuoro. Nosto sujui erittäin hyvin, mutta ympyrät valuivat melko suuriksi. tulin laukassa puomit. Tein raviin siirtymisiä, ravissa pieni ympyrä josta taas laukkaan. Laukka nousi melkein joka kerta heti pyynnöstä.  Pukkeja ei kertaakaan tullut. J Kävelin hetken ja pyysin äitiäni ottamaan ohjat suitsista. Jännittää alkoi kun ohjat jotka olivat ”turvana” lähtivät. pian jännitys lakkasi kun aloin tekemään siirtymisiä. Esnisn käynnin ja ravin välillä. pohkeen väistö ja  takaosakäännös melkein onnistuivat  J  pieniä pätkiä kummastakin tuli. Välillä laukka ei tahtonut nousta, joten pieni voltti ravissa ja uusi yritys jonka seurauksena laukka usein nousikin. Sää oli tosi hyvä, vaikka pian alkoikin hämärtämään. Laitoimme ohjat takaisin ja äiti hyppäsi kyytiin. Äiti meni käyntiä ja ravia.

Tein sillä aikaa jumppasarjaa niin, että ensin puomi-pikkupysty-puomi ja pysty. Viimeisen pystyn alla oli heinäpaali ja vähän pitkiä päivänkakkaroita, jotta se olisi vähän erikoisempi. Alkuun Laikku kummasteli ja yritti syödä heinät esteestä, mutta totteli silti. Menin selkään ja ravasin sekä laukkasin. Ravi oli todella eteenpäin pyrkivää samoin kuin laukkakin.  Aloin tulemaan ”jumppasarjaa” ja Laikku meni kaikki hyvin yli, vaikka olikin jo aika hämärää. Tulin sen pariin kertaan molemmista suunnista, Laikku innoistui joka kerralla vain lisää. J <3 Lopuksi vielä vähän laukkailin sekä annoin ravissa pojan venyttää itseään. Laikulla tuli hiki vähän pintaan. :D  Tallissa laitoin jalkoihin linimenttiä ja harjasin ym. Ja Kuvat otti äiti. 

tästä linkki koosteeseen tältäpäivältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat