lauantai 27. syyskuuta 2014

Kisat

Tänään olin siis Forssassa kisoissa.
Lähdettiin tallille n. 9 aikaan ja hain Laikun tarhasta. Putsattiin ja puunattiin Jennin kanssa Laikkua ja poika oli hyvin rauhaton käytävällä. Pian oltiin valmiita, mutta kello oli niin vähän, että ei haluttu lähteä vielä joten menin ulos kävelemään hätäpöksy Laikun kanssa. 

Pian oltiikin jo matkalla ja Laikku seisoi kiltisti kopissa. Ihanaa kun poika menee niin kiltisti koppiin ja seisoo siellä hiljaa. <3 
Matka kesti noin tunnin. paikan päällä oli pientä säätöä, että mihin autot laitetaan ym. Loppu hyvin kaikki hyvin.  Kello oli noin 11 ja menin maksamaan lähtömaksun ja katselemaan ratapiirroksia. Osallistuja oli suht vähän, mutta eipä se haitannut. Jenni ja isi taluttelivat Laikkua sillä aikaa kun kävelin rataa samalla kun kuuntelin Mimmin neuvoja.


Sitten menin verkkaamaan ja verkassa Laikku oli melko rauhaton, eikä halunnut pidättäviä apuja kuunnella. Sain pojan jotenkin kuuntelemaan pidättäviä apuja ja tulin pari hyppyä. Kenttä oli melko kurainen, mutta ei se menoa haitannut. Radalle päästyämme Laikku oli ryhdikäs ja eteenpäin pyrkivä. Huomaa kyllä, että poika pitää huomiosta ;) Eka rata oli siis 60cm esrikoisesteet. Laikku ei kytännyt yhtäkään estettä ja vauhtia riitti. Ensimmäisen hypyn jälkeen laukka oli hyvin pyörivää.  Rata meni nopeasti, mutta hyvin. Päästiin kääntymään pienissäkin tiloissa ja huomasin itsessäni jonkin näköistä kehitystä. Noh rata oli ohi ja tulin kolmanneksi. Koska osallistujia oli vain seitsemän, niin en saanut ruusuketta.


Välissä oli noin 20min tauko ja jenni sekä isäni kävelyttivät Laikkua sillä aikaa. Onneksi kisoissa on apureita, sillä heistä on korvaamaton apu. Pian oli uusi rataan tutustuminen ja kävelin sen Mimmin kanssa. Mimmi osaa aina auttaa ja neuvoa paljon. Verkassa  Laikku tuli monesti esteen juureen. Luokka oli perusrata 80cm ja uusinta 90cm. osallistujia oli 12. Muistelin rataa mielessäni ja sitten tuli minun vuoroni. Kertasin radan, moikkasin tuomarille ja lähdin matkaan. Laikku oli heti menossa reipasta laukkaa. Esteet ylittyi hyvin vaikka pomput oli varustettu hyvällä ilmavaralla. Puhdas rata tuli joten pääsin uusintaan mukaan. Uusinta tosiaan oli 90cm, esteiden korkeus ei pelottanut yhtään, jes! Laikku kääntyi tosi hyvin kakkosesteeltä, mutta kun tultiin sarjalle jäin liikaa oikeaan ohjaan ja b-osalla tuli kielto. Tein voltin ja toisenkin voltin, koska en päässyt ekalla kunnolla esteelle. Hyppäsin sarjan ja ihmettelin, miksi ei tullut hylkäystä ja unohdin siinä radan.. Pian se muistui mieleen ja hyppäsin kaksi viimeistä estettä. Eli pääsin siis  myös uusinnan hylkäyksettä. Olen suht tyytyväinen, vaikka oma virhe vähän ärsyttääkin. Noh ensimmäiset 80cm kisat ja hyvää kokemusta molemmille. Loppu verkkasin ja lähdettiin kotia kohti. :)

Käytiiin vielä mummulla ja sieltä vähän kuvia. :)

tästä video :)


 1.

 2

 3

 3

 4.

5.
sanokaa mielestänne kivoin kuva? :)
Ja mitä pidätte uudesta ulkoasusta? :D

4 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat