perjantai 14. marraskuuta 2014

Pitkästä aikaa

Tosiaan olin keskiviikkona Jempun kanssa tallilla, kuvasin ennen ratsastusta Jeminaa Saiman kanssa :) Laitan siitä siis tähän alkuun pari kuvaa, jotka Jemina voi ottaa. Kuvat on hieman epätarkkoja ja heilahtuneita, en tiedä miksi kamera vammasi..


 Tässä nyt pari hieman onnistuneempaa kuvaa, harmittaa kun en osaa kuvata hyvin, mutta minkäs voi. sen jälkeen mentiin varustamaan hepat, laitoin estesatulan pitkästä aikaa, koska ajattelimme mennä pientä sarjaa. Alkuun kävelytin heppoja sillä aikaa kun Jemina laittoi esteet. Nousimme selkään ja aloin työskentelemään käynnissä. Käynnin jälkeen otin ravia ja tein paljon siirtymisiä käyntiin sekä pysähdyksiä. Aloin ratsastamaan kädellä liikaa, joten Laikku oli todella kova suustaan ja hermothan siinä meni, kun ei mikään toiminut. otin hetken käyntiä, jotten hermostuisi. 
Uusi yritys ja tällä kertaa enemmän painolla, sekä jalalla ratsastusta ja alkoi se heppa kuuntelemaan. Tultiin laukassa sarjaa johon tuli kolme laukkaa. Pari kertaa sitä jonka jälkeen tulin kouluohjelman kahteen kertaan. Se ei sujunut hyvin, koska en valmistellut yhtään, eikä poika taipunut. Uudelleen mentiin esteitä, tällä kertaa yritettiin saada neljä laukkaa. ensimmäisellä yrityksellä tuli raviin rikkominen. Seuraavalla kerralla kolme ja hyppy kaukaa. saatiin varmaan kerran se neljällä, jonka jälkeen yritettiin sitten kahdella ja siitäkös Laikku innostui, eikä tarvinnut kahdesti käskeä. Ei olla hetkeen hypätty. Pian vaihdettiin heppoja ja menin itse Saimalla. Alkuun poni testaili minua, mutta pian oltiin yhteis ymmärryksessä ja tulin sarjaa. yritin lyhentää laukkaa viiteen ja se onnistui heti! ihan mahtavaa! Seuraavalla kerralla tulin kolmella ja poni totteli tosi nöyrästi. Alettiin olemaan hippaa ja Saima kääntyy kuin kolikonpäällä pienessäkin tilassa. Loppu ravit, tallissa kylmäys ja suurempien hikien pesu poisJ


Perjantai: 
Oli siis valmennus ja harjoiteltiin sunnuntain kisoihin. Alkuun kävelin pitkällä ohjalla. Otin ohjat käteen ja aloin käynnissä työskentelemään voltteja, sekä väistöjä tehden.
 Otin ravin ja tein joka sivulle vähintään yhden voltin ja Laikku taipui heti tosi hyvin ja siitäkös  olin ylpeä. Alku raveista on pieni pätkä videota ja kyllä istuntani ja kaikki muukin on pahasti pielessä, mutta koitetaan kestää. Ravien jälkeen otettiin pysähdykseen siirtymisiä ja koska se ei alkanut sujua tehtiin niin, että piti pysähtyä puomi takajalkojen väliin jättäen. Onnistui heti ja joka kerta! Vähän kun siirsi takajalkaa, niin kaikki jalat oli ihan tasan. JES!! Siitä  laukka ja laukassa työskentelyä. Tultiin rata ensimmäisen kerran ja se meni todella hyvin. Sain paljon kehuja ja kaikki meni melkein nappiin, vaikka pieniä rikkeitä tosin tuli, tietenkin. Käyntiä siihen väliin ja uusi yritys, mutta nyt Laikku ei taipunut niin paljoa, eikä kuunnellut kunnolla. Johtunee keskittymisen heikkoudestani sillä kamala pissahätä  yllätti. :D Radan jälkeen loppu ravit ja käynnit. J Helsingin kisat jännittää kamalasti. Ja ainiin, kommenttia ja postaus ideoita?2 kommenttia:

  1. Haastoin sut mukaan Blogitallin viikkohaasteeseen! :)
    http://kaksimaailmaa.blogspot.fi/2014/11/268-blogihaaste-harrastusanalyysi.html
    ohjeet haasteeseen löytyy tuolta postauksesta! :)

    VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat