sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Blogihaaste
Minut haastettiin tähän ja mielen kiinnolla  alan tätä tekemään.
Mitä minä harrastan?
Harrastan ratsastusta, en ole painottunut mihinkään. Ainakaan vielä. Menen koulua ja tietenkin yritän siinä omalla hevosellani edistyä. Olemmekin paljon jo edistyneet ja olen tyytyväinen meihin, paljon on parannettavaa ja opeteltavaa. Tällä vuodella oli tarkoitus mennä paljon koulua, mutta sairasloman takia emme päässeet niin paljoa kisaamaan kuin olisimme halunneet, mutta kisattu on kumminkin melko paljon. Esteitätäkin tykkäämme mennä. Korkeimmillaan kisoissa olemme olleet 80/90 luokassa. Laikulla on hyvä hyppytyyli, mutta itselläni oli pientä kamppailua korkeuden kanssa. Alku vuodesta jännitin yli 70cm esteitä ja paljon. Varmuutta on tullut ja yksittäisenä hypätty 100-110cm :) Tavoitteita valmentajani kanssa asetamme meille, jotka ovat realistisia. Ensi vuodeksi ehkä jopa power Cup:iin osallistuminen.
Hoitaminen ja kaikki muu, mitä hevosen omistamiseen sisältyy, kuuluu harrastukseeni. Kisaan oman mielenkiinnon vuoksi ja siksi, että se on mukavaa. :) Kisaisin ehkä enemmän, mutta aina ei ole kyytiä eikä rahakaan puissa kasva. (Pidän myös ratsastustunteja pienimuotoisesti. )

   Harratukseen innoitti hyvä kaverini ja siitä se kaikki lähti. Talli on minulle kuin oma maailma. Siellä saan rentoutua, ilman ylinmääräistä stressiä, toki kisat aina jännittävät, mutta muuten ei. Saan tehdä asiat omalla tyylilläni, eikä kukaan ole haukkumassa tai katselemassa arvostelevasti, tai vaikka olisinkin niin en välitä. Ratsastuksella ja hevosilla on elämässäni ollut todella suuri osa ja on yhä edelleen. Ilman noita nelijalkaisia , karvaisia kavereitani, en tiedä miten olisin kaiken koulunpaineen ja muun alla kestänyt. Oma hevonen on kasvattanut itseluottamustani paljon ja lisännyt rohkeutta, sekä auttanut ymmärtämään, että muita ei tarvitse miellyttää, saa olla sellainen kuin haluaa. Se on auttanut paljo. Hevosen tyytyväisyys on yksi suurimpia asioita mitä tahdon ja se palkitsee kovan työn, kun molemmat onnistuu ja ovat tyytyväisiä.

Onnitumisesta hyvä esimerkki :)Hienoa on nähdä ja tuntea oma kehitys, sekä hevosen kehittyminen. oman hevosen myötä olen oppinut katsomaan hevosia eri tavalla ja käsittelemään sekä tulkitsemaan niitä paremmin. Hevoset ovat minulle siis erittäin rakkaita ja niiden pois meno, ottaa aina koville. Helmikuussa jouduin luopumaan toisesta hevosestani ja se oli rankimpia kokemuksia elämässäni.


Irroittelu ja rentoilu kuuluvat myös tähän harrastukseen.
Kuinka harrastan?
Käyn ratsastamassa omalla hevosellani noin 4-5kertaa viikossa. Siskoni käy ratsastamassa yhtenä päivänä ja joskus olen siellä myös mukana.  Suunnittelen yleensä viikon liikutuksen etukäteen varsinkin jos on kisoja tiedossa. Otan tunteja mimmiltä noin kerran viikossa. 

Haastan : Jeminan

2 kommenttia:

  1. Kivasti olit vastannut blogihaasteeseen :) Nyt kaivattaisiin tavallisia juttuja talli tapahtumista ja päivistä miten on menny.. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kiitos myös hyvästä ideasta :)

    VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat