torstai 5. maaliskuuta 2015

Maananatai valmennus

Kyllää vain aijon kertoa mMaanantain valmennuksesta vaikka nyt onkin jo Torstai.
Asiaan. Hain Laikun ja laitoin nopeasti kuntoon, sillä Mimmi oli jo tallilla. Menin selkään ja lähdin kävelemään kentälle. Kentällä kävelin pitkin ohjin kumpaankin suuntaan, jonka jälkeen otin ohjat ja sain tehtäväksi olla kädellä ihan hiljaa ja jallalla alkaa ratsastaa poikaa eteenpäin. Hankalalta alkuun vaikutti, sillä pahaksi tavaksi on tullut kädellä ratsastaminen. Tehtiin voltteja, väitöjä ja avotaivutusta. Sen jälkeen otinmme ravin ja koko ajan piti pitää käsi hiljaa, mutta toki pieni puolipidätteitä sai tehdä.  Ravissa teimme erillaisia volttejaa sekä siirtymisiä. Siirtymisissä panostettiin siihen, että Laikun pää pysyisi alhaalla ja koko ajan ohjastuntuma säilyisi. Ravailtiin siinä melko kauan ja kyllä Laikku alkoi todella hyvin taipumaan ja kaarteissa taipuminen oli juuri sitä mitä haluttiinkin.

Anteeksi, kuvat ovat vanhoja.
Laukassa teimme ympyrällä käynti-laukka siirtymisiä. Ensin laukka hyvin kuntoon ja omalla istunnalla piti siirtää käyntiin. Ensimmäinen kerta ei onnistunut halutulla tavalla, mutta muut kerrat onnistuivat todella hyvin. 


Laukan jälkeen otimme loppu ravit ja poika pysyi tosi mukavasti rentona ja näytti kuullemma hyvältä paketilta. Se kun saataisiin kouluradalle... Loppu käyntien aikana kysyin Mimmin mielipidettä siitä, kun osallistun  60 ja 70 luokkiin Sunnuntaina, että onko korkeus liian matala. Mimmi siihen sitten sanoi, että korkeus on tosi hyvä, sillä Laikun kanssa ei ole päästy hyppäämään kunnolla, saati sitten ratoja. Kauden aluksi on hyvä lähteä rakentamaan pohjaa matalimmilla, onnistumisilla. Jotenkin noin Mimmi sanoi ja olen kyllä samaa mieltä.Vaikka Laikkuhan hyppäisi, mutta itse en ole mennyt päätä huimaavia esteitä ja tosiaan ei aikoihin olla päästy ratoja menemään. Kyllä sitä korkeutta ehtii  tulemaan. 

1 kommentti:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat