perjantai 3. kesäkuuta 2016

#139 Päivittelyä

En ole hiveästi nyt ehtinyt kirjoittelemaan, joten kerron tässä hieman mitä viime aikoina on tapahtunut. 

Ensinnäkin olen nyt pyrkinyt hyppäämään joka viikko ja olen tässä melko hyvin onnistunutkin. Jemina on ollut usein apuna ja kuvannutkin, joten materiaaliakin löytyy. Jos este on noussut liian nopesti, olen alkanut jännittämään. En edes tiedä mitä pelkään, en pelkää tippumista, enkä mokailuja tai kieltoja..? Jokin pinttynyt jännitys tuolla jossain tulee aina välillä kummittelemaan. 


Videossa on parin erin estekerran hypyt ja kuten videosta huomaa, en päässyt kauhean hyvin hyppyihin mukaan ja omista mokista tuli niitä kieltojakin sitten. Mutta viime tunnilla nostettiin jalustimia enemmän ja pääsin paljon helpommin hyppyihin. Mutta en jaksa selittää hypyistä enempää, joten siirtykää videoon. Olin 2.5 Maanantaina Perniön Ponitallin estetunnilla, menin Sissi nimisellä heposella ja oli tosi kivaa, vaikkei me paljon mitään ihmeellistä tehty. Laikulla oli samana päivänä rokotus, joten pojalla oli pari päivää vapaaata. Tein yhdestä päivästä tallipostauksen, joten nauttikaa siitäkin. Mun ääni on videossa hieman hassu, koska olin vähän kipeänä, joten älkää välittäkö :D 


On ollut ihania päiviä, joten yhtenä päivänä hieman hyppäsin kentällä ilman satulaa, valitettavasti videolle kävi jotain ja siitä tuli huono, eli materiaalia ei ole. 

Maanantain 9.5 Oli estevalmennus, jossa opin paljon uutta. Hypättiin melko haastavaa rataa, jossa oli paljon käännöksiä. Rata oli kyllä tosi kiva, vaikka koostuikin vain viidestä eri esteestä.

Ensin tultiin melko pieninä esteet ja käännöksetkin tehtiin melko pieniksi, jotka onnistuikin heti KUN tajusin, että esteen jälkeen ratsastan normaalisti kymmenenmetrin laukkavoltin puolikkaan ja kappas vain, kun kuski oli menossa niin meni poikakin oikein mallikkaasti!

Kuvat on videosta napattuja


Esteitä nostettiin ja kieltoja tuli melko paljon, mutta hyvin näin että kotona tulee virheet ja  hypätään isompaa sekä vaikeampaa, että kisoissa ei tule yllätyksiä ja voi miettiä, että tämähän on helppoa ja kivaa. Esteet siis nousi sinne90/100 tasolle ja Läiskä ylitti ne mallikkaasti kunhan vain itse olin menossa esteen yli. Jos vähänkin jäin miettimään tai jähmetyin silloin kun poika kysyy, että hypätäänkä, niin heti kostautui kiellolla. Laikku ei anna mitään ilmaitteeksi ja ihan hyvä sillä näin opin paremmin ratsastamaan. Tunnista jäi hyvä fiilis, vaikka omia virheitä tulikin melko paljon. Antoisa tunti ja hyvällä mielellä eteenpäin. Heti kun jalustimia lyhennettiin pääsin paljon paremmin hyppyihin mukaan ja sain kädellä helpommin myödättyä.


Tein videosta ääniraidallise,koska tykkään itse sellaisista. Mutta mitä te tykkäsitte videosta?

linkki

Seuraavissa postauksissa kerron valmennuksesta mistä jäi tosi hyvät fiilikset sekä koulukisoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat