keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

#142 Antin valmennus

Maanantaina 13.6 menin naapuri tallille ja Antti tuli pitämään mulle valmennusta. Jännitettiin molemmat ihan hirveesti, siis minä ja Laikku. Uusi paikka ja uusi valmentaja, ihan uusi kokemus meille molemmille. 

Niinpä alettiin lämppäämään ravissa, kavaleteille sekä ristikoilla. Jälkeenpäin tajusin, että jalustimet olivat liian pitkät ja siksi en päässyt hyppyihin oikein mukaan. 

Kuvista ja videoista ISO kiitos Jeminalle ♥

Laikku oli mukavan reipas koko ajan ja kavaletit menikin hyvin. Toiselle ristikolle tuli kielto, joten uudelleen sille. Itse jännitin ja siksi teinkin mokan ja lähdin hyppyyn enne hevosta. Laikku kielsi ja minä lensin ravissa alas sieltä! Olin hirmu hämmästynyt, että mitä ihmettä minä tässä maassa teen. Uusi yritys, uusi kielto ja nyt sitten hypättiin paikaltaan, ei tuollaiselle esteelle kuulu kieltää.


Pian otettiin lukassa samaa tehtävää, kavaletiten jälkeen ristikot laukassa. Laukassa ne tulikin tosi kivasti. Olin hirmu tyytyväinen saamaani ohjaukseen, Antti vaikutti tosi kivalta. Kun oltiin tultu ristikkoja hyvässä tahdissa, alettiin tulemaan linjaa. Linjan toiselle osalle tuli kielto ja kyllä, tunsin sen jo kaukaa, että kielto tulee, mutta en reagoinut tarpeen aikaisin. Lankulle ei tullut kertaakaan kieltoa, vaikka luulin että siihen tulee kieltoja. Nyt oltiin jo alkukankeus saatu hälvenemään ja ratsastus oli mukavaa. Itse säädin liikaa esteiden välissä, eikä siksi hyppääminen ollut niin ihanteellista.
Sain palautetta tästä ja nyt alettiinkiin tulemaan niin, että en tee mitään ylinmääräistä ennen enkä jälkeen esteen. Tämä toimi! Hyppääminen oli tosi helppoa ja mukavaa. Liika säätäminen vain häiritsee molempia, mutta tämä tyyli toimi vallan mainiosti. Nostettiin esteitä vikalla radalla ja fiilis oli tosi mahtava. Laikku oli rento ja kuunteli pienintäkin apuani, ero oli valtava alku ja loppu tuntiin. Tippumisesta jäi oikeaan käteen isot mustelta, eikä muuta kuin hieman nolo olo, mutta onneksi loppua kohden meni niin hyvin, ettei tuo haittaa mitään ♥


Oli tosi ihanaa. Loppu palautteet ja hieman verkkailua jonka jälkeen käveltiin kotiin. Otettiin Taavi matkaan ja mentiin pikkuruinen maasto vielä yhdessä, suurimmaksi osaksi käyntiä. Taavin jaloillekkin hyvää maastoa, sillä melko isoksi osaksi mentiin pellon reunaa.2 kommenttia:

  1. Oli muuten kaunis tippuminen! :D Muuten meni kyllä hienosti ja paransitte tosi paljon loppua kohden! Joku kerta me tullaan sitten kaveriksi valmennukseen :)
    Meinasitteko muuten kengittää Taavin vai tulenko vuolemaan sen joku päivä? :P

    VastaaPoista
  2. No jep toi tippumine oli kyl säälittävä xD

    VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat