torstai 8. syyskuuta 2016

#157 Estekisat Melkkilässä

Sunnuntaina 4.9 oltiin estekisoissa Melkkilässä. Alustavan aikataulun mukaan alkoi luokkani 12:49, mutta ajattelin että on parempi olla ajoissa, joten olimme Melkkilässä noin 11:30.

Lähdin rauhassa ilmottautumaan, kunnes kuulin että luokka 2 on loppumassa. Aikataulu oli melkein tunnilla heittänyt, eivätkä kaikki seuraavaan luokkaan osallistujat edes olleet paikalla. Pikaisesti Laikku kuntoon ja ehdin nopeasti kävelemäään radan  läpi. 

Luokan alkua saatiin venytettyä, joten verkkaan jäi noin 15min aikaa. Verkka meni tosi surkeasti, maneesi oli tosi hämärä, ratsukkoja oli ihan liikaa yms. Laikku ottikin parit kiellot, enkä ihan tiennyt mistä syystä. Otin vielä pari hyppyä ennen rataa, okserille kielto, uudelleen ja huomattavasti reippaammin esteelle ja näin saatiin hyvä hyppy aikaan. Radalle päästyäni kertasin pikaisesti mielessäni radan ja aloitin. Laikku oli todella reipas ja tulikin iihan super hyvin koko radan! Rytmi oli hyvä eikä rikkoutunut, vaihdot yms tuli nätisti, vaikka kääntäminen ei ollut parhaimmasta päästä, kääntyi kuitenkin. Hypyt olivat hyviä, pitkiä ja esteiden väliin jäi tosi hyvin tilaa. Sarjastakin selvittiin, vaikka hieman vinoon siihen tultiinkin. Kaiken kaikkiaan koko rata meni tosi nopeasti.

 Sainkin kuulla parilta ystävältä, etteivät meinanneet tunnistaa Laikkua samaksi, sillä mm. laukka oli parantunut huimasti. Poika esitti kyllä suurta, eteenpäin pyrkivää laukkaa ja etujalat nousi korkealle. Saan olla ylpeä tästä suorituksesta. Aika oli huimat 30sek, vaikka en todellakaan yrittänyt aikaa ratsastaa. Tämä riitti kolmannelle sijalle, mutta vain kaksi ekaa palkittiin. Kaksi ensimmäistä olivatkin poneja. 

Seuraavan luokan radan kävelyssä nousi epäilyt pintaan. Esteet eivät näyttäneet mitenkään liian suurilta, vaikka pari okseria melko massiivisilta näyttivätkin. 

Verkkaamaan, joka meni vielä huonommin kuin edellinen. Myös koko luokka venyi ja venyi, enkä päässyt radalle silloin kuin piti.. 

Pääsin radalle ja Laikku oli ihan järkyttävä aikapommi! Ei mitään tietoa pidätteistä tms. Ekalle esteelle kielto, jossa melkein tipuin. Siinä keräilin itseäni koittaen saada Läiskän rauhoittumaan, mutta poika vain pomppi eteenpäin. Tässä kohtaa jo luovutin ja meinasin keskeyttää. Päätin yrittää uudelleen, mutta lähes tahallani ohjasin Laikun liiaksi oikealle joten tuli kielto. Tiedän ettei niin saisi tehdä, mutta tein kuitenkin. Olin hirmu pettynyt omaan suorituskeeni, joka osaksi johtui siitä että ennen luokan alkua hermostuin liiaksi ja jo radan kävelyssä tunteet meni mitä hurjjinta vuoristorataa. Jokatapauksess metriä on nyt yritetty. Kamera oli temppuillut omiaan ja siksi saatiin vain pätkiä radasta.

Linkki

Ensikisat ovatkin Billnäsissä, jossa hyppään 80 ja 90. Ihan siitä syystä, että pohja (rata on ulkokentällä) on nähtävästi melko velliä, joka taas tarkoittaa sitä että hevonen joutuu ponnistamaan paljon korkeammalta. Eli jos hyppäisin siellä metrin, joutuisi poika ponnistamaan kuin hyppäisi 110/120 radan. 

4 kommenttia:

 1. Pääsisinpä itsekin jo hyppäämään metrin rataa.. Juuri kun vuokriksen kanssa päästiin 80 ratoihin piti lopetella esteet, ja nyt treenaan seuraavaa, jolla iskee rimakauhu kun este nousee 90... :P Ehkä joskus!

  Mutta hei miten on mahdollista, että kisat heittää jopa tunnilla? :o Onpas hassua.

  Milloin on nuo Billnäsin kisat? Jos jaksaisin tai edes ehtisin raahautua sinne kuvaamaan kisoja, pitkä aika kun viimeksi kävin kuvaamassa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi kun piti lopettaa hyppääminen :( Ahkeralla treenillä rimakauhu unohtuu! :)

   Sitä mekin ihmeteltiin, että niin paljon heitti aikataulu.

   Billnäsin kisat ovat nyt lauantaina 10.9 :)

   Poista
 2. Sä oot kyllä älyttömän hyvä ratsastaja ja bloggaaja, vau!

  kakskorvaa.blogspot.fi

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat