maanantai 19. syyskuuta 2016

#160 Estekisat Billnäsissä

Postaus on hieman myöhässä, mutta en ole ehtinyt kirjoittaa. Elikkäs 10.9 oltiin Billnäsissä estekisoissa. Tuolla hyppäsin luokat 80 ja 90. 

Saavuttiin tuntia ennen arvioitua alkamis aikaa ja siellä olikin meneillään jo 70cm luokka. Katsoin radan, sillä se oli sama kuin 80cm luokassa.

Otettiin poika pikaisesti ulos ja laitettiin valmiiksi. Luokka 70 oli pian käyty ja seuraavan luokan alkua piti hieman venyttää. Pian oli aika jo mennyt, lähdin kävelemään rataa ja mietin millaiset tiet tulee tehdä, jossain kohdissa oli tosi pehmeää ja tuntuikin siltä, että poika meinasikin niissä kaatua. 

Hyppäsin selkään ja lähdin verkkaan. Aloitin hyppäämällä ihan pientä pystyä parin kertaan. Verkka meni ihan ok, ei mitenkään hirmu kehuttavasti. Luokka meni nopeasti, niinpä olinkin jo radalla valmistautuvana ratsukkona. 

Sain lähtö merkin, herätin poikaa hieman ratsastamalla eteen, jonka jälkeen otin kiinni ja pidin rytmin yllä. Ekalle esteelle tultiin jotenkin melko reunaan ja poika hieman empi hypätäkkö vaiko ei, yli kuitenkin mentiin. Pidin hyvän rauhallisen rytmin läpi radan. Nelonen oli okseri, jonka tulinkin melko vinosti ihan tarkoituksella ja poika hyppäsi nätisti kaikki. Hieman meinasi hallittavuus pettää, mutta loppuun asti tultiin hyvällä rytmillä. Sarja väli oli kahden askeleen ja tykkään näistä kahden askeleen väleistä paljon enemmän kuin yhden askeleen väleistä. Hyvällä fiiliksellä pois radasta, puhtaalla suorituksella yllettiin sijalle 5. Tässä luokassa palkittiin 4.


Pian kävelin 90cm radan ja esteet näyttivät hieman reilun kokoisilta, mutta kuitenkaan korkeus ei jännittänyt, tuo sarja ja eräs "lehmä"- este oli hieman mietityttäviä. 

Verkka meni iha ok, ehkä hieman huonommin kuin olisin halunnut. Pääsin radalle ja kertailin sitä päässäni. Moikkau, laukka ja kohti ekaa estettä. Eka este meni hieman huonolla rytmillä, mutta seuraava tuntui jo hyvältä. Ylipäätään tämä rata tuntui paljon mukavemmalta ratsastaa, kunhan muisti pitää Laikun päätä ylhäällä ja tehdä pidätteitä. Poika ei juossut apujen läpi, vaan kuunteli tosi hyvin. Sarjalle ratsastin fiiliksellä, istu ja kannuskiinni, vaikka eka hyppy lähti kaukaa tultiin sarja puhtaasti yli. Ysille, eli tälle lehmä.esteelle rikkoutui rytmi hieman ja lähdin ottamaan laukkaa liiaksi pois, Laikku kuitenkin hyppäsi hyvin sillä laitoin kannuksen kiinni ennen estettä.  Päästiin siis puhdas perusrata ja uusinnan ekalle tuli melko pitkä tie, melko samallainen mihin on helposti tullut kieltoja. (Esim Lohjalla ja Noorantallilla) Siitä tuli puomi mukaan, taisin kääntää liian aikaisin. Tässä kohtaa päätin ratsastaa isommat tiet, sillä puhdasta uusintaa en saanut. Fiilis oli tosi hyvä radan jälkeen, Laikku oli hyvin hallinnassa ja pystyin itse ratsastamaan koko radan läpi. Uusinnasta tosiaan 4vp ja taas sijalle 5. 

Olen tyytyväinen näihin kisoihin, ylipäätään siihen miten kivalta hyppääminen taas kisoissa tuntui. Kuvia en valitettavasti saanut, mutta videon kyllä! (tuo yksi kuva on siis videosta napattu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat