tiistai 27. syyskuuta 2016

#162 Loppu hyvin, kaikki hyvin.. Eikö?

Videoista kiitos © Kia, kuvat nappasin videoista. 
Tänään tosiaan pääsin itse hyppäämään, pariin viikkoon kun en ole päässyt/pystynyt. Laikku käveli melko kaua ennen kuin nousin selkään. Kävin nopeasti askellajit läpi, jonka jälkeen aloin tulemaan kavaletteja. Laikku ei ollut hirmu hyvin avuilla ja kavaletitkin meni melko huonosti. Mietin näissäkin liikaa paikkoja ja sähläiliän siellä selässä kaikkea turhaa.

Aloin kumminkin tulemaan pientä rataa, eikä mikään mennyt kovin kehuttavasti. Laikku kyllä hyppäsi ihan hyvin, mutta itselläni oli hieman hakemista mitä pitää tehdä. En ihan luottanut poikaan tarpeeksi ja siksi jäin liikaa miettimään paikkoja, otin hieman liiaksi kiinni enkä päässyt kaikkiin hyppyihin mukaan.

Nostettiin esteitä noin metriin, tulin ensin hieman huonossa, matalat empoisessa laukassa, mutta hypystä tuli ihan hyvä. Tulin pientä rataa, johon kuului myös melko vaikeita käännöksiä. Heti kun ohjat pysyivät käsissä, oli paljon helpoompi kääntyä, vaikka välillä otinkin liiaksi ohjasta kiinni. Laikku kyllä kertoo heti kun ohjassa roikkuu liiaksi, mikä on omasta mielestäni ihan hyvä asia.  Ohjat tosiaan välillä pääsivät hieman pitkiksi, mutta sain ne nopeasti korjattua.

Tulin okserin vaikeammasta suunnasta, toin pojan sivuun ja käänsin pois ennen estettä. Kyllä tiedän varsin hyvin ettei niin saisi tehdä, mutta se oli paniikki ratkaisu. Pyysin äitiä seisomaan tiettyyn kohtaan, jotta saan tuotua Laikun tarpeeksi kauas ja näin pääsin hyppäämään esteen kunnolla. Nyt tultiin kaarre huonossa laukassa, mutta esteelle saatiin hyvä hyppy, sillä ratsastin reippaasti eteen. Laikku oli kyllä ihan kiva, oma ratsastus oli tänään jotenkin hirmu huonoa. Otin tosiaan laukkaa helposti liiaksi pois ja tein typeriä ratkaisuja. Ensi kerralla pitää muistaa olla hiljaa ennen estettä, eikä tehdä mitään typerää. 

Nostettiin esteitä ja poika tuli tosi innoissaan esteelle, itsekkin olin paremmin mukana. Pysty oli noin 110cm ja okserille tuli kaareva tie, joka oli noin 105cm. Okserin tulin usein hieman vinoon, mutta se meni tosi kivasti. Lopuksi saatiin pari tosi kivaa hyppyä ja niihin olen ihan tyytyväinen. Heti kun oma fiilis oli että mennään esteen yli, tultiin tosi kivat hypyt. Korkeus hieman jännitti, mutta sen verran vähän, että luotin taas poikaan. Heti kun oma fiilis on, että "Jäiikks, tästä ei tuu mitään" ei hypystä tietenkään tullut hyvä. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.. Ainakin melkein. Ihan hyvä fiilis kuitenkin jäi, sillä lopuksi saatiin ne kivat hypyt, eikä se korkeuskaan enää ollut ongelma. Ensi kerralla pitää keskittyä siihen omaan tekemiseen enemmän, ottaa rennommin ja pitää hauskaa. Tänään mentiin aluksi hieman väkipakolla ja fiiilis oli siksi vähän njääh. Loppuun molemmat innostui ♥

Linkki


2 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat