tiistai 4. lokakuuta 2016

#163 Mahtava fiilis

Tosiaan viime viikon perjantaina hyppäsin Laikun kanssa ja nyt päätin että mennään sen mukaan että hyvä fiilis pysyy koko ajan. Tehtiin yksi ristikko, jota tultiin molemmista suunnista jonka jälkeen aloin tulemaan linjaa. Puomi (innari väli) kavaletti (yhden askeleen väli, laikulle vähän pitkä väli.) ristikko (kahden askeleen väli) pysty. Tätä oli hauska tulla ja kun saatiin askeleet ja välit natsaamaan, tuli Laikku sen aina innokkaasti. Tosiaan lähes koko kesä ollaan tultu oikeassa laukassa jumppasarjoja ja oikea laukka on itselleni helpompi ja hieman turvallisempi kuin vasen. Nyt tultiin kuitenkin vasemmassa laukassa ja tämä sujui tosi hyvin, jopa paremmin kuin oikeassa, sillä onhan vasen pojalle helpompi. Tulin kuitenkin tätä linjaa molemmista suunnista alussa ja lopussa.

Kuva viime keväältä
Pikku hiljaa nostettiin kahta vikaa estettä, eikä jännitys ottanut valtaansa missään kohtaa. Pyysin Isääni aina välillä nostamaan vikaa estettä ja näin oltiin pian metrin korkeudessa. Laikku tuli aina korvat hörössä, innoissaan tälle sarjalle ja kun muisti vähän pidättää, istua ja pitää kannuskiinni tuli askeleetkin hyvin. Ylipäätään tykkään sarjoilla kahdenaskeleen väleistä enemmän kuin yhden. Sillä nää kahen askeleenvälit sujuu meiltä paljon paremmin. Alkuun tosiaan päätin, että nyt ratsastan kunnolla ja fiilis on, että esteen yli mennään. Pääsin paljon paremmin hyppyihin mukaan ja osasin istua pystyssä.

Tosiaan fiilis oli super hyvä ja nostettiin vikaa pikkuhiljaa. Katsoin että se näytti melko isolta, mutta ei minua ei jännittänyt. Kaikki oli sujunut niin hyvin tähän mennessä. Kavaletille tuli vähän huono askel, enkä saanut korjattua kunnolla joten vika puomi tuli alas. Uusi yritys ja nyt tultiin hyvässä rytmissä koko sarja ja vikalle tuli hyvä hyppy. Vaikkakaan en päässyt kunnolla hyppyyn mukaan oli mielettömän iloinen kun uskalsin hypätä tuon esteen! Katsoimme korkeuden ja kyllä se oli 130cm! Olin ihan hämilläni siitä miten hyvältä tuntui hypätä tuo este. En tosiaan kesällä olisi uskonut hyppääväni 130cm vielä ilman valmentajaa..!! Päätettiin Isän kanssa, ettei tulla tällä kertaa enään nöin isona, koska nyt tultiin hyvin ja puhtaasti se, ettei sitten ala liiaksi junttaamaan jne.

Kävelin aika kauan, oikeastaan yritin kävellä. Laikku oli ihan super innoissaan ja yritti koko ajan ryöstää laukalle. Tultiin linjaa vielä pari kertaa noin 110 korkeudessa. Oli ihan mahtavaa hypätä ja innolla jään odottamaan seuraavaa hyppy kertaa, joka tapahtuu torstaina Annan valmennuksessa. Laitettiin sarja kavaleteiksi sekä puomeiksi ja tulin sitä molemmista suunnista. Ihana huoma kuinka paljon Laikku innostui näistä hypyistä ja itsellänikin oli super fiilis ! ♡ Mielettömän ylpeä Laikusta, en saa tarpeekseni tästä hehkuttamisesta ! :D

Kylmättiin jalat hyvin ja poika sai paljon kehuja. ♡
Tosiaan kannattaa käydä aina välillä kurkkaamassa Tapahtumakalenteria, sillä sinne infoan ajoissa mihin olen menossa. Tästä viikosta tulee varmasti tosi kiva ja innolla jäänkin odottelemaan mm. Annan valkkua. Videot on kuvattu puhelimellani, paihoittelen laatua.

8 kommenttia:

 1. Wou! 130cm voi sanoa jo korkeaksi! :) Olisipa mullakin hevonen, jolla voisin treenata isompia... kun vihdoin pääsin metriinkään asti, piti taas aloittaa pienemmistä esteistä uudella hevosella.. Ja Ismolla ei kyllä yli metriä varmasti pääse. Mutta ehkä joskus ostan sen oman estehepan! :) Onnea vielä!

  VastaaPoista
 2. Laikku hyppää kyllä tosi kevyesti ja terävän näköisenä, hurjan hieno! :) Mahtavaa, ettei jännitys iskenyt missään vaiheessa, se on aina ihan huippua, kun huomaa ettei nyt pelota ollenkaan, vaikka voisi. Onnea😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Laikulla on kyllä tekniikka kehittynyt hurjasti :) Se on kyllä tosi hienon fiilis😊

   Poista
 3. Anteeksi vain mutta tuo ei kyllä ollut lähelläkään 130cm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tolppien mukaan oli :) Ja videoissa korkeus näyttää lähes aina pienemmältä.

   Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat