tiistai 21. lokakuuta 2014

Koulusatulalla

Tänäään Mimmin pitämällä tunnilla menin koulusatulalla ja tosiaan olen kunnolla mennyt koulusatulalla viimeksi huhtikuussa.. Oli ihan erillaista istua siellä ja alku fiilikset oli, että täältähän tippuu. Pysyin kuitenkin selässä ja aloin hieman tottumaan. Postaukseen tulee nyt perjantaina otettuja kuvia ja kuvat otti Jenni.
Alkuun tietenkin käveltiin pitkin ohin. Sen jälkeen otin ohjat ja alettiin tulemaan kahdeksikkoa käynnissä. Käynnin jälkeen tultiin kahdeksikkoa ravissa ensin ihan normaalisti, voltti, suoristus ja taas voltti. Laikku oli melko laiska ja itse yritin saada asentoa hyväksi, vaikka se tuntuikin mahdottomalta koulusatulassa. Alettiin lisäämään volteille takaosan siirtämistä sisälle ja ulos, vuorotellen. Suoristukset ei meinannut onnistua ja aina vain sain Laikun tulemaan vinoon. Takaosan sisälle väistäminen onnistui hyvin jonka jälkeen poika myös suoristui, mutta takaosa ulospäin ei ollutkaan niin helppo ja mukava juttu Laikun mielestä. 

Siinä sitä sitten pikku hiljaa parannettiin ja taisi se pariin kertaan mallikaasti sujuakkin. Harjoitukseen lisättiin myös pysähdykseen siirtyminen. ensimmäinen kerta tuli käynninkautta ja poika oli ihan vino.. Pysähdyksestä suoraan ravi, takaosa sisälle, ssuoristus ja seis. Toisella kerralla tuli suoraan pysähdys, mutta vinoutta oli vielä, eikä jalatkaan olleet samassa kohdassa. Kyllä se pikku hiljaa parani ja pysähdys saatiin tosi hyväksi. Sen jälkeen hetki reippaampaa ravia. 


Ravin jälkeen otettiin laukka oikeaan suuntaan. Voltilla pitit tehdä paljon töitä, eikä uusi satula ainakaan parantanut asiaa. Hetken räpikköinnin jälkeen aloin löytämään oikeat nappulat, miten istua ym. Laikku antoi hyvin myöden kunhan sain itseni koottua sinne selkään.   


asento.. 
Sama homma vasempaan suuntaan. Työtä piti tehdä enemmän, mutta se palkittiin. Laikku myötäsi kädelle ja päästiin monta ympyrää menemään niin, pidin käden ihan hiljaa ja hämmästykseksi poika kuunteli pohjetta. Pitäisi vaan muistaa se, että ei ala kädellä ratsastamaan, mutta se on paheeni. Kai siitä joskus eroon pääsee.


Harjoitus vaihdettiin niin, että laukka voltti, suoristus-pysähdys,voltti toiseen suuntaan laukassa. Pysähdykset tuli yllättävän hyvin ja laukka nousi suoraan. hetken jälkeen pysähdyksen sijaan otettiin käynti ja heti toinen laukka. Poika totteli tosi mukavasti! <3 Hetken aikaa suoraa uraa laukattiin, käyntiin siirtyminen ja pitkät ohjat. Jäi tosi hyvä fiilis tunnista :) 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat