tiistai 1. syyskuuta 2015

#105 Valmennus

Aloitin normaalisti kävelemällä pitkin ohjin ja sitä tein kauemmin kuin normaalisti, sitten otin ohjat ja aloin asettelemaan Laikkua sekä tekemään väistöjä ja pysähdyksiä. Ehdin ravailemaankin hyvän aikaa ennen kuin Mimmi tuli. Ensin hieman juteltiin miten on mennyt yms. Otin ohjat takaisin käteen ja aloin ympyrällä työskentelemään käynnissä. Itse olen aivan ruosteessa, yläkroppa könötti edessä ja jalat olivat takana.. Yritin panostaa omaan istuntaan ja aina kun hetken osasin istua meni poikakin kauniisti!

Ravissa jatkoimme samalla ympyrällä, sisälle asettaen. En osannut yhtään istua ravissa, harjoitus ravissa tuntui, että olisin pomppinut kuin perunasäkki siellä selässä.. Teimme asetuksia sisään ja ulos ja näissä tehtiin myös asettamista niin, että pää oli paljon sisällä tai ulkona jotta saisin pojan rennommaksi.  Omasta istunnastani piti koko ajan huomauttaa, hartiat taakse, vatsa kohti selkärankaa, ettei selkä mene notkolle (mitä se aina on), jalka pitkälle alas, älä purista polvella ja jalka hieman eteenpäin.
Työn ja tuskan takana saada omaa istuntaa oikeaksi ja samassa piti ratsastaa hevosta. Tuskailin, että liian monta asiaa pitää muistaa samaan aikaan. Alkuun en itsekkään päässyt rennoksi joten ei Laikkukaan rentona mennyt.
Aloimme tekemään pysähdyksiä, jotka yleensä on mennyt hyvin, niin nyt jäin itse himmailemaan, enkä käskenyt tarpeen napakasti. Jalat olivat ihan väärin, eikä läheskään tasaisesti. Tätäkin pitää harjoitella enemmän.
Otettiin ravissa tempon lisäystä, jossa tein sen saman mitä liian usein teen kun lisään tempoa, elikkäs heitän ohjan pois ja yritän matkustaa mukana. Paljon oli tehtävää, jotta ohja pysyi kädessä ja sain puolipidätyksiä tehtyä. Otettiin laukka ja laukassa tehtiin asettamista sisälle ja ulos. Vasen kierros oli paljon vahvempi, oikeassa kierroksessa takapää oli tunkemassa koko ajan sisälle, mutta pieniä pätkiä tuli, missä poika oli täysin suorana.


Hetki hengähdettiin pitkin ohjin, vaikka minä se taisin enemmän väsynyt olla. Pahassa ruosteessa tuo minun keikkuminen selässä, tosin kesällä ei paljon olla treenailtukkaan. Otin ohjat käteen, tein käynnissä ja ravissa volttia taas asettaen sisään ja ulos. Ravissa keskiympyrällä piti kääntää asetus sisälle ja peräpää myös sisälle. Oikeassa kierroksessa sain tosissani tehdä työtä, että poika meni niinkuin piti. Hirveän työn ja tuskan takana, että liikkeeseen tuli rentoutta ja sitä mitä haettiin. Vaihdettiim asetus ulos, tässä poika pysyi rentona, kunnes peräpää piti myös kääntää ulos. Tämä oli vielä hankalampaa kuin sisällepäin asetus. Aikamme tapeltiin Laikun kanssa, pitääkö työtä tehdä vai ei, mutta lopulta tuli hyviä ja rentojakin pätkiä. Otettiin laukka oikeaan, nosto oli siisti ja pehmeä. Laukassa tehtiin yllättäen asetuksia sisään ja ulos. Sisälle asetus oli helppoa, poika pysyi rentona, mutta ulos oli hieman hankalampaa. Sen suuremmin ei onneksi pitänyt pyytää, kunnes tuli rentoa fiilistä, suoristus ja reippaampaa laukkaa. Laukan hidastus istunnalla ja käyntiin siirtyminen. Siirtyminen tuli todella mukavasti ja poika pysyi rentona.Suunnan vaihto ja ravissa työskentelemään. Ensin sisälle asetus joka onnistui hyvin ja takapään siirtäminen sisälle, tässä poika oli rento ja totteli heti kun pyysi. Aaetus ulos ja takapää ulos, mikä ei ollutkaan enään niin helppoa, poika oli  päättänyt, ettei venytä toista kylkeä ollenkaan. Hetki tätäkin väännettiin kunnes poika suostui menemään rennosti. Ravin hidastus istunnalla, jonka jälkeen laukan nosto. Laukka nousi kivasti, vaikkakin vähän myöhässä. Laukassa asetusta sisälle ja ulos. Asetukset onnistui hyvin ja pidätteerkin meni läpi. Laukan hidastus josta käyntion siirtyminen, joka oli rento ja poika pysyi hyvässä peräänannossa.
Loppu ravit, reipasta näyttävää ravia sieltä tulikin. Tahtia ei tarvinnut hoputtaa, sillä poika piti sen itse ryhdikkäänä, "lennokkaana" ja sopivassa temmossa. Parit pysähdykset otettiin, jotka eivät sujuneet alkuun vaan ravi hidastui, ja siirtyminen tuli käynin kautta. Viimeinen pysähdys tuli tasajaloin ja suoraa ravista! Loppu käynnit kävelin Laikun kanssa, vähän itsekkin verryin. Tunnista jäi lopuksi hyvä fillis. 

Kuvat eivät ole eduksemme näissä loppu raveissa, mutta videossa näyttikin jo paremmalta.


 Käykäähän vielä katsomassa edellinen postaus!

linkki

5 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Kuvat ei tosiaan kovin edustavia olleet, mutta video näytti ajoittain todella hyvältä! Alkaako teillä nyt olemaan säännöllisesti valmennuksia? Miksi sun jalkaa muuten eteen korjattiin, kun eikö se ole helposti turhan edessä muutenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo eivät oikee olleet ei :D tässä taisinkin mainita, että laitoin jalkaa liian taakse ja siksi sitä korjattiin, että se olisi oikeassa kohdassa :) tarkoitus ainakin olisi ottaa valmennus nyt säännällisemmin.

   Poista
 2. Sinut on haastettu! :)

  http://annasiipienkuljettaa.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat