keskiviikko 9. syyskuuta 2015

#106 Jennin tunti

Keskiviikkona (2.9.2015) pidin Jennille tunnin. Alkuun köpöteltiin rennosti ja yritettiin saada jännitystä pois. Otettiin ohjat ja alettiin tulemaan koulukirjaiten (Jotka laitoin merkiksi, helpompi kertoa tehtäviä) sisäpuolella. Käynnissä tultiin pysähdyksiä, voltteja,peruutuksia ja muisteltiin miten kokorataleikkaa menikään. 

Otetiin ravia, tässäkin vähän kerrattiin perusasioita, esim miten kulmiin ratsastaan. Voltit meni mukavasti ja Jenni pystyi vähän jo rentoutumaan selässä. Tehtiin pituushalkaisijalla ravist-käyntiin siirtyminen ja siitä pysähdys, hetki paikoillaan, jonka jälkeen suoraan raviin. Käyntiin siirtyminen sujui hyvin, kun muistutin ulos puhaltamisen tärkeyden. Pysähdykset tuli hyvin, vaikka jalat ei aina ihan tasan olleetkaan. Tässä vaiheessa laitoinkin joustarit pojalle, jotta pyöreyttä tulisi kroppaan. Meno näytti tosi hyvälle, vaikka joustareiden kanssa Laikku tuleekin hieman raskas kädelle. 
Alettiin tulemaan He C, rataa hyvin pienissä pätkissä, että kaikki varmasti tulee tajuttua. Tempon lisäys ravissa, ei ollut parhaasta päästä, mutta en itsekkään sitä  hyvin osaa. Kolmikaarisella kiemurauralla tuli alkuun tasaiset käännökset, hyvät taivutukset ja suoristukset. Pysähdys tuli parin käynti askeleen kautta, mutta se kelpasi oikein hyvin. Peruutus sujui mutkitta sekä raviin lähtö oli sujuvaa. Laukkaan olikin aivan omat jännityksensä.


Laukka sujui hitaasti ja tuntumaa hakien. Kulmiin ei meinannut ratsastus laukassa sujua, mutta kun käski tarpeen tiukasto, niin heti tuli sujuva kulmaan ratsastus. Kokorataleikkaa tuli hyvässä laukassa, vaikkakin Jennin mielestä liian reippaassa. Raviin siirtyminen sujui moitteetta, eikä ravi ollut kiireistä, sillä usein tuppaa olemaan. Ohjelma mentiin loppuun kohta kohdalta, jonka jälkeen tultiin se  kokonaan. Pysähdys tuli suoraan ravista, liikkeelle lähtö oli hyvä. Tempon lisäykset olisivat saaneet olla hieman reippaammat, mutta menköön sen piikkiin, ettei Jenni ole hetkeen ratsastanut. Kiemurauran ensimmäinen käännös tuli melko nopeaan, jotenka muut tulivat hieman pieniksi, tässä taipuminen oli kuitenkin todella hyvä, pisteet siitä. Pysähtyminen ei tullut aivan kohdallee, peruutus olikin sitten suora ja tasan neljä askelta, hyvin sujui sekin. Laukka nousi oikeaan heti ja pehmeästi. Laukka ympyrä jäi hieman liian pieneksi ja kulma oikaistiin hirmuisesti. (Otettiin samantein kokorataleikkaa uudelleen, kulmaan kunnolla ratsastaen.) Ravi tuli oikeasta kohdasta, eikä kättä tarvinnut ollenkaan käyttää. Vasempaan laukka nousi samalllalailla pehmeästi sekä heti. Ympyrä jäi tässäkin pieneksi, mutta asetusta löytyi jonkin verran. Kulmaan tuli hyvät ratsastukset, mutta ravi tuli kesken lävistäjän, sekä oli hieman kiireinen. Loppuksi ravi voltti venähti hieman, mutta lävistäjälle tuli hyvä pysähdys.  

Loppuverkaksi laitoin joustarit, poika kulki helpommin okein päin. Ravissa tehtiin voltteja joka sivulle, hyvin taivuttaen. Ratsastaja näytti jo hieman rennommalta, mitä alkuun oli. Jenni käveli loppu käynnit ja käytiin tuntia hieman läpi, mikä meni hyvin ja mikä huonosti, sekä mahdolliset kohdat radasta, joita ei ihan ratsastaja heti tajunnut. Loppujen lopusi tunti meni oikein hyvin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat