maanantai 28. syyskuuta 2015

#110 Billnäs

Aamulla kello soi ennen kahdeksaa, puin vaatteet ja lähdin ylös syömään. Tallille lähdettiin puoli yhdeksän, hain Laikun ulkoota ja aloin harjailemaan poikaa. Laikku oli hirmu rauhaton, eikä meinannut kuunnella ollenkaan. Suojat jalkaan, tavarat kyytiin ja lastaamaan, tässäpä suureksi yllätykseksi tuli ongelmia, kun poika ei halunnut mennä koppii, hermostuin itsekkin, sillä tämä ei ole koskaan tuottanut ongelmaa. Jonkin aikaa siinä tapeltii, ja juoksutusraipan avulla saatiin Laikku koppiin vihdoinkin. Matka sujui hyvin ja oltii kisoissa hiema yli 10. Äiti meni maksamaan lähtö maksun ja isän kanssa otettiin Laikku ulos kopista, varusteet päälle ja minä menin rataa kävelemään. En ehtinyt yhtään katsomaan rataa paperilta, mutta helposti löytyi oikeat esteet. Kävelin radan pariin kertaan ja koitin miettiä mahdolliset ongelma kohdat ym. 

Sen jälkeen hyppäsin Laikun selkään, aloin kävelemään ja katsoin siinä samassa parin ratsukon suoritukset. Kävelin hyvän aikaa, ennenkuin pääsin verkkaamaan maneesiin. Maneesissa otin ravia lähes heti, tein voltteja ja pari sirtymistä. Laukan nostin hetken päästä, tein tempon vaihteluita, voltteja ja siirtymisiä. Laikku meni melko rennosti, mutta itse olin hirmu jännittynyt ja toki se vaikutti hevoseenkin. Otin parit verkka hypyt, poika tuli hyvin lähes joka kerta oikealla laukalla alas. Ravailin rennosti hieman pidemmällä ohjalla kunnes menin radalle odottelemaan. Katsoin kun minua enne oleva ratsukko meni radan, samalla kävelin ja yritin olla pois alta. Sitten oliki minun vuoro.

Kertasin radan mielessäni, nostin laukan ja moikkasin tuomarille, sain luvan aloittaa, jotenka lähdettiin kohti ensimmäistä estettä, siitä tuli linja (askelia en muistanut laskea) kakkoselta vasemmalle josta hyvän tien kautta kolmannelle. Kolmannelta oikealle, okseri josta linja vitoselle, vitoselta oikealle kutonen oli okseri, josta vasen ja seiskalle, seiskalta linja kasille josta alkoi uusinta. Laukka pyöri koko ajan hyvin ja poika olikin hyvin innoissaan menossa. Ysi oli okseri josta vasemmalle kympille, tässä kohtaa unohdin radan hetkeksi, mutta pian  uistinkin missä se yksitoista oli, käännös oli melko kamalan näköinen, mutta hyppy onnistui hyvin, kaksitoista oli okseri josta linja kolmannelletoista. Rata meni mielestäni hyvin, poika oli innokkaana mukana ja menin kävelemään. Tulin alas, löyssin vyötä ja isi käveli pojan kanssa hetken. Minutkin pyydettiin palkintojen jakoon ja olin neljäs, viisi ratsukkoa palkittiin. 


Kasikymppissä oli sama rata, paitsi vitos esteelle tuli sarja. Verkkaan pääsin heti, otin rentoa ravia jonka jälkeen laukka ja pari hyppyä. Keskityin enemmän siirtymisiin ja rentoon oloon, sillä verkattu poika jo olikin. Pian pääsin radalle, kertasin radan mielessä ja aloitin. Hypyt tuli hyvin, Laikku onneksi korjasi minun virheeni! Sarja sujui ongelmitta, taisi puomi vähän kolahtaa, mutta ei tippunut. Kympille tuli poika lähelle ja hypystä tuli outo, laukka ei hetkeen edennyt, mutta seuraavalle esteelle laukka jo pyöri ja loppu rata sujui hyvin. Radalta pois, jonka jälkeen hetken ravailin pitkällä ohjalla ja kävelin. Jäätiin siihen katsomaan muiden suoritukset ja pian oli palkintojen jako.


Olin tässäkin neljäntenä. Hirmu tyytyväinen olen poikaa, sillä ajatuksena oli saada puhtaat radat. Käveltiin jonkun aikaa, jonka jälkeen lähdettiin. Poika ei taaskaan halunnut mennä koppii, tapeyltiin ainakin sen 30minuuttia, lopulta juoksutus raipan avulla Laikku meni traikkuun.

Linkki


4 kommenttia:

 1. Tosi hienosti meni! Aika paljon on kuitenkin jo saanut olla osallistujia, jos viisikin on palkittu! :) Perusradoilla näytti Namua ratsastavan silmään, että laukata olisi voinut vähän enemmän niin ponnistuspaikkoja olisi saanut kauemmas. Uusinta kuitenkin näytti jo ihan esteratsastukselta ja tosi siistit radat kuitenkin menitte! Onnea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Laukka olisi voinut olla hieman aktiivisempaa, mutt a ihan tyytyväinen tuohonkin olen:)

   Poista
 2. Kuulostaa niin vaikeelta tuo radalla meneminen, ja sekin et missä järjestyksessä pitää mennä esteistä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei se nii hankalaa ole miltä kuullostaa :D

   Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat