tiistai 8. marraskuuta 2016

#170 Aamupäivän ratsastelut

Sunnuntaina (6.11) oltiin aamupäivällä tallilla Minnan kanssa. Minna meni Paddyllä ja minä Laikulla, ratsastimme lomittain, jotta saataisiin kuvattua ratsastusta. Tosiaan videot on puhelimella otettuja ja kaikki videot © Minna.

Oli ihan mielettömän kaunista ♥
Aloitin tekemällä käynnin sisällä siirtymiä sekä pysähdyksiä. Laikkua hieman ärsytti kun aamupala jäi kesken. Tein samoja asioita mitä lauantain tunnilla, vaikkakaan oma istunta ei nyt ollut ihan niin iskussa, eipä meistä oikeastaan kumpikaan. Kävelin melko kauan, jonka jälkeen otin ravin ja hain laadukkaita siirtymisiä, jättäen turhat siirtymiset pois. Tein myös "siirtymisiä" ravin sisällä ja nyt molemmt oli jo paljon paremmin kärryillä, siitä mitä täytyy tehdä. Laikku ajoittain käytti takapäätä tosi mallikkaasti. 

Kuvat napattu videosta
Ravissa tein melko kauan työskentelyä niin, että löysin tasaisen sekä pehmeän, mutta terävän siirtymisen. Pariin kertaan tuli Laikulta hieman keskiravia, mikä ei ollut huono ollenkaan. Keskiravi on meillä vieläkin hakusessa, ennen kesää sitä tuli pari kertaa oikein hienosti, mutta kesällä taito hieman ruostui. Ravailin molempiin suuntiin, jonka jälkeen aloin laukkaamaan. Tein alkuun paljon siirtymisiä ja yritin saada painoa enemmän takajaloille. Välillä onnistuttiin tosi hienosti, mutta rytmi helposti lässähti kun poika ei ihan jaksanut keskittyä, enkä saanut Laikkua tsemppaamaan kokoo aikaa. 


Joka tapauksessa niitä hienoja pätkiäkin tuli, jolloin laukka todellakin nousi ylemmäs ja paino oli kunnolla takajaloilla. Laukkailin molempiin suuntiin, mutta  vasen oli selvästi vaikeampi, kuin oikea. Ylipäätään nyt täällä ollessa on poikkeuksetta ollut vasen vaikeampi kuin oikea. Lopuksi kun laukkailin oikeaan, annoin pojalle enemmän ohjaa, jolloin Laikun oli itse hakeuduttava muotoon.

Laikku hakeutuikin kivaan muotoon, vaikka välillä turpa oli jo liiankin alhaalla. Mutta suurimmaksi osaksi oli poika hienosti hakeutunut oikeanlaiseen muotoon. Tosiaan oma istunta ei ollut niin hyvä, mitä se edellisenä päivänä oli ollut, joka tietenkin häiritsi myös Laikkua. Jossain kohdassa poika teki pienen pukinki, sillä tehtävät vaati keskittymistä. 


Lopuksi vielä pari rentoa siirtymistä, jonka jälkeen hain vielä hetken työskentely ravia. Ravi oli oikeinkin onnistunutta, taivutus sekä takaosa oli rehellisesti mukana liikkeessä. Sen jälkeen annoin Laikun venytellä ravissa, hyvät käynnit ja hevosen hoito. 

Loppuun vielä pieni video meidän menosta.12 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus ja kiva video.

  VastaaPoista
 2. Ihana talvi, todella kivoja kuvia ja kiva nähdä teidän menosta videota :) ❤️
  Laikkuhan näyttää oikein mukavalta ratsastettavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Nykyyän Laikkua on kiva ratsastaa, huomaa kyllä että en ole aikoohin mennyt muilla hevosilla. Sillä maanantaina kun ratsastin Paddyllä, suorastaan kaipasin Laikun selkään :D

   Poista
 3. Kiva postaus. Laikku on kaunis ja ratsastus näyttää upealta.

  enazupreme.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Laikulla kyllä yhdistyy kaksi upeaa puolta; rentous ja kuuliaisuus samaan aikaan. 😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä mahtavaa :) Laikulla on muutenkin tosi hyvä työmoraali😊

   Poista
 5. Laikulla säilyy kyllä tosi kaunis ja rento muoto teidän työskentelyssä :) On se komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin muuten kiva lukea teidän kehityksestä ratsukkona, niin omalta kuin Laikunkin kannalta! Voisit käsitellä postauksessa mm. istunnan kehitystä tai vaikka estesilmää, sekä Laikun tasaisuutta avuilla tai uuden oppimista. :)Postaus sopisi hyvin vaikka joulukuun erikoisemmaksi postaukseksi tai vaikka jouluaatoksi! :)

   Poista
 6. Ihanan talvisia kuvia! Ja hyvältä näyttää meno videolla :)

  http://teampelkonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat