tiistai 1. marraskuuta 2016

#168 Koulutuuppausta

Tein videopostauksen lauantailta(22.10), mutta tietokone ei suostunut yhteistyöhön, joten sain sen vasta nyt ulos.

Olemme siis Laikun kanssa muuttaneet pariksi kuukaudeksi, poika on Lappeenrannassa Hämäläisen tilalla. Talli on ihan mielettömän kiva ja Laikku on viihtynyt tosi hyvin siellä! Poika sai tarha kaveriksi yhden ruunan, jonka kanssa juttu on luistanut tosi hyvin.

Vanha kuva. © Jemina

Lauantaina (29.10) Minna piti minulle koulutuntia. Ensin verkkasin pojan rauhassa, jonka jälkeen aloitettiin tunti. Ensin tultiin loiva kiemurauraa käynnissä, tavoitteena rehellinen taivutus. Itsestäni tuntui, että Laikku mateli eteenpäin, vaika käynti kuullemma näytti hyvältä. Hetki kesti ennen kuin poika taipui rehellisesti. Hirveän suuri apu, kun joku on vieressä auttamassa sekä kertomassa mitä pitää tehdä. Tehtiin tätä tehtävää melko kauan ja pian alkoikin asetus mennö rehellisesti läpi, hyvin pienin avuin.

Tultiin ravissa samaa tehtävää, mutta koska en osannut yhtään istua pojan raviin, niin otin jalustimet pois. Laikku on siitä ihan mielettömän ihana heppa, että heti kun oma asento on oikea, menee Laikkukin oikein päin. Kiinnitettiinkin huomiota omaan asentooni ja siinä riittää korjattavaa. Ihan uusia ajatuksia, sekä oivalluksia tuli paljon tällä tunnilla, vaikka asento tuntuikin oudolta, mutta varmaan ensimmäistä kertaa olin liikkeen päällä sekä selkä suorana. Niinä pieninä hetkinä kun sen asennon löysin. Aina kun tuntui hyvältä, käskettiin minun hymyillä, yllätyksekseni se auttoi ihan mielettömästi. Kun oma asento oli oikein, ei tarvinnut tehdä paljoa, lähes mitään saadakseni Laikun liikkumaan oikein. 

kuvat on napattu videosta
Vaikka poika ei mikään liitokavio olekkaan, näytti se ihan hienoa ravia. On se hienoa huomata, kuinka paljon Laikku on muuttunut näinkin lyhyessä ajassa. Kesällä tapahtui aivan mieletön harppaus meidän yhteistyössä, sekä poika sai lihasta, sekä liikkuvuutta itseensä. En voi koskaan hehkuttaa liikaa tätä kesää, sillä opin niin paljon tuossa ajassa. Taidan tehdä kesästä oman postauksen, vai mitä mieltä te olette? 

Otettiin vielä lopuksi laukkaa kahdeksikolla, johon toinen ympyrä tehtiin vastalaukassa. Laukassa asentoni oli paljon parempi kuin ravissa. Ravi onkin yksi omista heikkouksistani. Vastalaukatsujui oikeaan paljon tasaisemmin ja paremmin kuin vasempaan. Oikeaan suuntaan mentiin lyhyempää hallittua laukkaa ja vasemmassa hallinta hieman petti, eikä meinattu päästä vastalaukassa koko ympyrää. Siinä hetki junttailtiin, kiinnittäen huomiota omaan asentooni ja kappas vain, kun oma asento korjaantuu tekee Laikkukin pyydetyn tehtävän ihan kunnolla.


Ratsastin noin puolitoista tuntia ja loppu raveissa poika ravasi (varsinkin etujaloilla) hienoa, rentoa ravia. Käveltiin hetki kentällä, jonka jälkeen käytiin tiellä pikku lenkki ja talliin. 

Videossa takkini hämää melko paljon, sillä se on aika iso minulle, mutta on sentään jotain suuntaa antavaa materiaalia. Ja videot on kuvattu puhelimella, joten laatu on mitä on.

Linkki

Millainen postaus teitä kiinnostaisi? 


6 kommenttia:

 1. Tehän näytätte tosi hienolta tuossa videolla ja hyvinhän tuo vastalaukkatehtäväkin onnistuu! :) Onko Laikku muuten miten vaihtoherkkä, vaihtaako se omia aikojaan laukkoja esim puomilla tai vaikka koulutunneilla vastaavia tehtäviä tehdessä, vai onko se enemmän sellainen, että menee menee sitä mitä pyydetäänkin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Esteillä ja puomeilla vaihdot tulee silloin kun pyytää, mutta sileällä se ei olekkaan niin helppoa :D Eli yleensä ei vaihda autommaattisesti ja harvemmin kovin puhtaasti vaikka pyytäisikin. Vaihtoja ollaan nyt taas alettu treenaamaan enemmän :) Laikku menee yleensä niin kuin pyydetään kunhan vain ratsastaja on tarpeen hereillä ja pyytämässä :D

   Poista
 2. Löysin sun blogin ja tykkään tästä todella. Huomaa, että rakastat Laikkua ja sen näkee myös yhteistyöstä. Liityin blogisi lukijaksi:)

  http://enazupreme.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Menettepä tyylikkäästi! Ja niin ihana tuo mekkokuva. ❤️❤️

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat