tiistai 6. lokakuuta 2015

#112 Kysymyspostauksen vastaukset

Kiitos kaikille jotka laittoivat kysymyksiä! :)

Minkälainen ilmapiiri uudella tallilla on?

Ilmapiiri on tosi kiva ja meidät on otettu hyvin vastaan! Kaikki ovat tosi mukavia ja kertovat asiat suoraan. (Esimerkiksi mitä ei saa tehdä ja millainen käytäntö on tietyissä asioissa) Talliporukka huolehtii toistenkin hevosista, jos esimerkiksi loimirepsottaa, se korjataan. Hevonen riehuu ollessaan yksin, viedään se sisälle jos kaverit ovat siellä yms. 

Miten ehdit käydä tallilla koulun jälkeen?

Koulupäivät on nyt ollut pitkiä, mutta hyvin sinne on ehtinyt, kun on etukäteen suunnitellut mitä tekee ym. Olen nyt mennyt melko usein mopolla tallille, eikä siinä ole ongelmaa vielä kun ilmat ovat hyvät. Koulun jälkeen olen käynyt kotona syömässä ja lähtenyt tallille, tai olen mennyt suoraa koulusta. Tallilla menee vähintään se kaksi tuntia, mutta normaalisti aika menee yli kolmen tunnin. Eli jos suunnittelen valmiiksi mitä päivän aikana teen/yritän tehdä saan asioita tehtyä, mutta suunnittelua se vaatii. 

Oletteko joskus harkinnut Laikun myymistä?

Laikun myymistä ei olla harkittu, mutta sekin päivä saattaa tulla, että poika on pakko myydä. En tahdo ajatella asiaa, sillä tulen siitä vain surulliseksi. 

Oletko joskus harkinnut ratsastuksen lopettamista?

Itseasiassa tätä harkitsin melko vakavasti vuonna 2012, kävin ratsastuskoululla ja junnasin oppimisessa paikoillani, mutta Jaakon tultua en sitä edes harkinnut. Tietenkin tulee päiviä jolloin kaikki menee täysin pieleen ja tekisi mieli heittää hanskat tiskiin, mutta en sitä vakavasti ole ajatellut. Kun huomaa pieniäkin edistymisiä, Laikku tekee jotain ihanaa tai itse saavuttaa jotain ym, kummasti sitä taas jaksaa. Huonoina päivinä pelkkä Laikun kanssa oleminen saa olon paremmaksi ja ajatukset tuulettumaan.

Millainen olisi unelmien hevosesi, vai onko se Laikku?

Unelmien hevonen.. Niitä on niin monta, Friisiläinen olisi ihana, toisaalta niiden kanssa hyppääminen olisi melko erillaista (toki on poikkeuksia!) joten mielummin pysyn puoliverisissä. Toisaalta kuuma täysiverinenkin olisi kiva, mutta kaikki mitä haluan hevoselta on Laikussa, elikkä kyllä, Laikku on unelmieni hevonen. 
Onko Laikku elämäsi hevonen?


Tätä kysymystä voi tulkita monella tapaa, mutta uskoisin Laikun olevan se "oikea" minulle. Laikusta löytyy  paljon sitä mitä hevoselta haluankin. Esimerkiksi paljon kärsivällisyyttä sekä rauhallisuutta, jota minusta ei löydy. 

Millaisia tavoitteita sinulla on ratsastuksessa?

Varsinaisia tavoitteita ei paljoon ole, haaveena on Power Cup:in osallistuminen sekä tietysti kehittyä paremmaksi ratsastajaksi, koulussa ja esteillä. Mielestäni koulu on kaiken AjaO, vaikka pidän esteitäkin paljon, mutta en lokeroi ihmisiä VAIN este- tai kouluratsastajiksi, sillä kouluahan täytyy osta, ennen kuin alkaa hyppäämään. Mielestäni myös esteradoilla tulisi näkyä siistejä ratoja, (tähän yritän myös panostaa, se olkoon yksi tavoite) kouluratsastuksella on tässäkin suuri osa. Erään ratsastajan sanoja lainaten: "Esteradoilla ratsastus on kuin kouluratsastusta, eteen tulee vain esteitä joiden yli hypätään." 

Oletko opettanut Laikulle temppuja?

Jonkun verran olen opettanut, ihan perus temppuja Laikulle. Poika on melko nopea oppimaan, omasta viitseliäisyydestäni se on kiinni. Tiettyjä temppuja en sille tahdo milloinkaan opettaa. 

Minkä asian ratsastuksessa osaat parhaiten?

Hmm.. En itse keksinyt mitään, joten päätin kysellä tutuilta, mitä he minusta sanoisivat.
Emppu: " Ratsastat siististi ja olet hevoselle reilu"
Kia: "Olet päättäväinen, etkä luovuta helpolla ja osaat hallita hevosta."
Jemppu: "Osaat istua tiiviisti satulassa"
Marsu: " Osaat tosi hyvin lukea just sitä hevosta millä ikinä meetkin"
Nipsu: "Oot jämpti, et luovuta"

Mielipide Rollkurista?

En ole suuremmin asiaan tuustunut, mutta sen verran mitä siitä luin, niin en sitä koskaan käyttäisi, enkä hyväksy asiaa. (Tietenkään tätä ei pidä sekoittaa esim. asentoon jossa hevonen venyttää kaulaansa eteen ja alas.)

Kadutko jotain asiaa mitä olet tehnyt Laikulla?

En varsinaisesti kadu mitään, mutta toki joitain asioita olisi voinut paremminkin tehdä. 

Ketä hevosista on lähinnä sydäntäsi Laikun jälkeen?

Jaakko,Saima sekä Jedi.
Haluaisitko oman tallin pihalle?

Kyllä, jos asuisin paikassa missä se olisi mahdollista. Asiassa on omat miinukset ja plussat, mutta kun olen asiaa miettinyt, niin ehdottomasti haluaisin omalle pihalle hevoseni. 

Oman hevosen hyvät ja huonot puolet?

Hyvät puolet: Saat itse päättää asioista vapaasti, voi treenata oman ajatuksen mukaan, luottamus hevoseen on erillainen, sen ollessa oma, voi tehdä ja opettaa hevoselle sen mitä itse haluaa, Saa keskittyä kunnolla omaan hevoseen.

Miinus puolet: Vastuu on suuri, rahaa menee ja paljon, tietynlainen huoli omasta mussukasta, eikä tallille voi olla menemättä vain jos ei huvita. 

Siinä joitain asioita, en tähän hätään enempää keksinyt. 
Korkein hevonen jolla olet mennyt?

Jaakko, jonka säkä oli 176cm. 

Monet kisat olet voittanut?

Kaksi kertaa olen ollut ensimmäisenä. Toinen oli estekisoista, toisesta en ihan varma ole. 

Ketä on ratsastusidolisi?

Varsinaista idolia ei itselläni ole, mutta Mimmin tyylistä ja tavasta kohdella hevosia pidän erityisesti. 

Ootko ratsastanu jollain muulla nelijalkasella kun hevosilla/poneilla?

En, muistaakseni.

Lempiaskellaji, ja miksi juuri se?

Taitaa olla laukka, askeleessa on mukava istua ja vauhti on sopivaa. Laukassa, niin kuin jokaisessa askellajissa on omat hyvät ja huonot puolet, säädeltävää riittää ja aina on varaa parantaa. 

Vielä kerran, suuri kiitos kaikille kysyjille!

8 kommenttia:

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat