maanantai 19. lokakuuta 2015

#115 Someron estekisat 18.10

Sunnuntaina lähdettiin tallille hieman myöhässä aikataulusta, mutta silti oli hyvin aikaa. Tallilla hain pojan ulkoa ja Laikku hieman ihmettelikin, miksi olin siihen aikaan tallilla. Tallissa harjasin pojan, katsoin kaviot ja laitoin loimen päälle. Jenni vei tavaroita autoon samalla kun isi haki trailerin ja sinne heinät. Poika oli nopeasti valmis ja lähdettiin lastaamaan Laikkua. Ensin annoin Laikun haistella koppia rauhassa ja isi talutti pojan koppiin ja itse oli raipalla hieman avittamassa, sillä lastaus ei viimeksi sujunut ihan nappiin. Nyt Laikku kuitenkin asteli kaikessa rauhassa sisälle ja oli kiltisti kopissa. Matkaan lähdettiin noin 9:20. 

Kun päästiin perille menin ilmoittautumaan ja tulikin jo kuulutus, että rataan saa tutustua. Mentiin Empun kanssa kävelemään rata, jonka jälkeen kiiruhdin Laikun luokse. Laikulle ja itselleni nopeasti loput varusteet päälle ja verkkaamaan. Kävelin hetken kunnes otin jo ravin, ravailtiin pitkänä eteen alas ja poika oli heti tosi rentona. Otin laukan ja laukkasin pari kierrosta, jonka jälkeen kävelin hieman kauemmin. Kokosin kunnolla ohjat ja ravissa tein voltteja ja siirtymisiä. Laikulla riitti energiaa, eikä pidätteet menneet kunnolla läpi. Parit verkka hypyt, jotka eivät kovin hehkeitä olleet, mutta se riitti. Pian pääsinkin odottamaan vuoroani. Ensin oli vuorossa 70cm rata.

Maneesissa kertasin radan päässäni moneen otteeseen, kunnes tulikin jo vuoroni. Moikkaus, lähtömerkki ja matkaan. Radalla tuli pari kipitystä, mutta tällä kertaa tajusin itse istua ja rentoutua satulassa ja huomata että tämähän onkin kivaa. 

Videosta napattu kuva.. 

Puomit kolisi jonkun verran, mutta puhtaasti päästiin perusrata ja siitä heti uusintaan. Uusinnassa kannustin poikaa menemään reippaasti ja Laikku menikin kivaa laukkaa. Suunnitelmana oli pienet tiet, mutta ne eivät onnistuneet. Laukka oli kumminkin hyvää ja sijoituttiin toisiksi. Uusinnan aika oli 34,46.

Palkintojen jaon jälkeen käveltiin 80cm rata uudelleen ja kauhukseni sarja tuli perusradalle sekä uusintaan. Menin pian verkkaamaan sillä olin 4 lähtijä tässä. Eka verkkahyppy oli tosi huono, joten toinen heti perään mikä olikin hyvä. Lähdin odottamaan vuoroani, maneesissa jälleen kertasin radan mielessäni ja mietin miten tuon pojan sarjalle. Ajatus oli, että mahdollisimman pitkälle, jotta saan pitkän ja suoran tien.

Radalla laukka pyäri heti alusta, ja hypyt tuli hyvistä paikoista. Toki pari kipitystäkin tuli, omista virheistäni johtuen. Sarjalle sain haluamani tien ja keskityin ratsastamaan kunnolla. Yllätykseksi sarja tuli hyvin. Radalla huomasin, että ratsastan liikaa kädellä ja helposti unohdan ratsastaa pohkeella joten se helposti jääkin irti. Pääsin uusintaan ja uusinnassa ratsastin poikaa eteen, mutta poika pääsi hieman pitkäksi ja tuntui hieman väsähtäneen. Uusinnassa sarjan a osalle tuli kuuluisa kipitys ennen hyppyä, mutta puomit pysyi ylhäällä, eikä kieltoa tullut. Puhtaalla radalla maaliin, aika ei ollut kovin hyvä. Muistaakseni uusinnasta tuli 37.40. Olin kuitenkin ainut joka pääsi koko radan puhtaasti, jotenka sijoituin ensimmäiseksi. Palkintojen jakoa ennen ja sen jälkeen verkkasin vielä poikaa ravissa, jonka jälkeen käveltiin pitkät loppu käynnit. Hain esine palkinnot, valitsin ihana riimun ja kaksoisteholinimentin. Poika käveli taas kerran kiltisti ilman ongelmia traikkuun ja lähdettin hyvillä mielin kohti kotia. 

7 kommenttia:

 1. Sulla meni kyllä ihan nappiin kisat ja oli tosi kiva taas nähä! :) <3 Onnee vielä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, teilläki meni hyvi! :D nii oli :) ♡

   Poista
 2. Tasaista ja kivan näköistä menoa, onnittelut! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Teillähän meni kisat hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. Mä oisin voinu antaa kuvia;) Mut tosi hyvin meni teillä mitä kattelin!:)

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat