tiistai 27. lokakuuta 2015

#118 Enpä olisi uskonu

Kian kanssa tallille mennessä päätettiin, että mennään ilman satulaa. Laitettiin poika kuntoon nopeasti ja lähdettiin maneesiin.


Otettiin pari rakenne ja yritettiin ottaa poseeraus kuviakin, vaikka ei kovin hyvin onnistuttu.

Kaikista kuvista ja videoista kiitos Kialle


Laitoin Kian kävelemään Laikun kanssa maneesia ympäri, sillä aikaa kun itse kasasin puomeja haluamaani kohtiin. Hyppäsin selkään alkaen verkkaamaan ja Kia raahasi tolppia, jotta saatiin esteitä kyhättyä. Aloin ravailemaan puolipitkällä ohjalla ajatuksena eteen alas venyttely. Laikku olikin kivasti ajatuksessa mukana, tehtiin voltteja, siirtymisiä, puomien ylitystä epämääräisissä järjestyksissä ja sen sellaista. Pian alettiinkin laukkailemaan, laukassa tehtiin samoja asioita kuin ravissa. Keskiympyrällä tultiin yhtä pystyä. Laikku syttyi heti ja poikaa piti pidätellä paljon. 

Kuvat on videoista pysäytettyjä

Ravi oli ilmavaa ja tuntui hyvältä selkään. Tosissaan poika oli koko ajan menossa ja hirmu innoissaan. Tultiin linjaa ja esteet oli siinä 50-70cm korkeudella. Laukat vaihtui esteen päällä sekä sileällä, ilman ongelmia. Ihan huippua, Laikku oli muutenkin ihan super ratsastaa. Avut meni läpi ja poika oli hirmu ryhdikäs sekä laukka oli säädettävissä, vaikka välillä meinasikin jäädä vauhti päälle. Lyhyempi "linja" oli reilun kahden askeleen väli, tähän tuli sähellettyä jos jonkin näköistä askelta. 
Pidemmälle linjalle tuli neljä laukkaa, mutta pariin otteeseen jäi kaula pitkäksi ja esiintyi ne kuuluisat kipitys askeleet. Tässä olisi itse pitänyt ratsastaa paremmin, mutta fiilis oli hirmu hyvä koko ajan. Tulin sekalaisia tehtäviä, piti tehdä askeleen lyhennystä ja pidennystä, mutta en muistanut kun nautin ratsastuksesta niin kovin. Nostettiin esteitä hieman ja korkeus oli pystyillä 70-90 korkeudella ja okseri noin 80-90. Kahden askeleen linjalle tuli hyppy ensin hieman kaukaa, mutta toisella kerralla tilanne korjaantui vaikka poika jäi hieman pitkäksi. Toisesta suunnasta oli ensin okseri ja laukka kummallisesti lyheni tähän, mutta toisella kerralla oli suunta jo reilusti eteenpäin. 

Nostettiin yhtä estettä metriin, ihme kyllä en alkanut jännittämään estettä vaan nostin laukan ja tulin neljän askeleen linjan, jonka toinen este oli se metrin korkuinen. Hyppy tuli hyvin, itse kylläkin katsoin hirmuisesti alas ja sen tunsin kun hypystä laskeuduttiin. Tulin esteen pariin kertaan tästä suunnasta ja hypyt tuntui koko ajan tosi kivoilta. Parit kerrat tuli hypyt läheltä, omasta ratsastuksestani johtuen. 


 Vaihdoin suunnan ja Laikku oli ihan hirveä innoissaan ja jouduin tosissani pidättelemään poikaa. Hypyt toiseen suuntaan onnistui tässäkin tosi kivasti, vaikka asentoni ei kamalan kaunis olekkaan. Hypyistä jäi ihan super fiilis, vaikka linjan toiselle esteelle sitten tultiikin hieman pitkänä. Otin vielä loppuun ravia ja laukkaa ympyrällä. Laukan vaihdot tuli ongelmitta lähes joka kerta  ja ravi oli omasta mielestäni hyvää ja sellaista mitä saisi koulu radoillakin näkyä.Hyppäsin alas ja aloin pitämään Kialle tuntia, mutta siitä tulee erillinen postaus. Ihan huippu fiilikset jäi niin minulle kuin varmasti Laikullekkin.
6 kommenttia:

 1. Hitsi, kun te hypitte hienosti! Mä en kyllä uskaltais ilman satulaa hyppiä esteitä, ainakaan noin korkeita, vaikka en mä noin korkeita uskaltais hypätä edes satulalla :D Nyt mun tekee hirveesti mieli päästä hyppään, kun perjantaina meijän tallillakin melkein kaikki hevoset ratsastajineen pääsi hyppään, mutta me vaan Pysten kanssa ravailtiin kenttää ympäri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en itekkää olis uskonu että hyppään tuollaista ilman satulaa, kun satulallakin se oli jo suuri saavutus :D voi että, toivotaan että pääset pian hyppäämään :)

   Poista
 2. Noniin, hyvinhän tuo meni! Eli ensi kisoissa sitten vähintään siihen 90cm, vaikka metrikin varmaan menisi kun kerran sitä ilman satulaakin hyppelette ongelmitta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä tuota 90, en sitä isompaa, koska en ratana pysty metriä menemään + kaikki okserit ym.

   Poista
 3. Tosi hienosti meni! :D Oon ylpee susta :3

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat