tiistai 13. lokakuuta 2015

#113 Ei niin onnistunut ratsastusTämän postauksen kirjoittaminen ei yhtään innostanut, jotenka vähän venähti..Maanantaina (5.10) pidin Kialle tunnin, käveltiin aika pitkät alkukäynnit, sillä Kia ei hetkeen olekkaan ollut tallilla. Otettiin ohjat tuntumalle ja alettiin tekemää voltilla pysähdyksiä. Ravailtiin rauhaksiin ja tehtiin siirtymisiä. Otin heidät liinan päähän ja käskin irroittamaan otteen ohjista, jotta voidaan keskittyä kunnolla istuntaan. Alkuun Kia oli tosi jännittynt, mutta loppua kohti oli asento jo tosi hyvä ja ratsastajakin piti tästä harjoituksesta.

Menin itse selkään ja laitoin jalustimet kaulalle. Unohdin vaihtaa ratsastuskengät sekä housut, mutta en jaksanut niitä mennä vaihtamaan. Ensin tein käynnissä taivuttelua ja venyttelyä, poika ei tahtonut rehellisesti sisälle asettua ja oli kovin kiireinen koko ajan. Kävelin molempiin suuntiin tehden pysähdyksiä sekä peruutuksia, mutta poika ei ollut kunnolla avuilla. Pysähdykset olivat siistejä sekä peruutukset hyvät.
Ravissa jatkoin ympyrällä asettelua, siirtymisiä sekä väistöjä. Pidätykset ei tahtoneet mennä läpi ja tuntui, että poika oli  hieman sählä. Poika juoksi koko ajan apujen läpi ja hetken kesti, ennen kuin sain edes jotain otetta poikaan.. Aloin tulemaan lävistäjältä pohkeenväistöä vasemmalle kohti uraa, uralla nostin laukan ja laukkasin uraa pitkin. Pitkällä sivulla otin ravin josta tulin taas lävistäjälle, väistö oikealle, poika ei meinannut millään väistää vaan juoksi läpi apujen. Uralla laukan nosto ja sama toiseen suuntaan. Väistöt parani pikku hiljaa ja oikealle tuli parempia pätkiä. Pari kertaa otin rumemmin kiinni, jotta poika edes hieman kuuntelisi.

Sen jälkeen otin pari vastalaukka harjoitusta, pari askelta oikeaalaukkaa, käynti, vasenlaukka, käynti,oikealaukka... Sitten tein laukka käynti harjoitusta puomien kanssa. Laukka, puomi, käynti jne. Videossa näkyy paremmin. Tämä meni melko hyvin, vaikka laukka ei ollut hirveän pyörivää. Sen jälkeen kokosin laukkaa mahdollisimman paljon, poika oli tosi kivasti avuilla.

Aloin tulemaan pohkeenväistöä molempiin suuntiin, sekä takapään väistöä ravissa ja laukassa. Ravissa poika halusi nostaa laukan ja mennä väistöä laukassa. Ravissa takapäänväistö, pysähdys jonka jälkeen laukka, käynti. Takapään väistö ei ollut helpoimmasta päästä laukassa ja poika tuppasi menemään helposti vinoon, eikä takapää tullut kunnolla sivulle. Hetki kesti, ennne kuin tämä onnistui edes kiitettävästi.

Hetken kävelin ja ravailin jonka jälkeen annoin pojan rallitella maneesissa. Pitkät sivut täysillä ja lyhyellä sivulla hieman kiinni. Kiinni ottaminen ei aina oikein sujunut, mutta hyvin selvittiin. Poika oli hirmu innoissaan. Pienet kävelyt, jonka jälkeen aloin tekemään loppu raveja. Poika oli tosi kiva ja simppeli ratsastaa. Käsi sai olla täysin hiljaa ja istunnalla sai vauhtia säädettyä. Eli pienen höyryjen päästelyjen jälkeen oli poika tosi kiva ratsastaa! Loppu käynnit, jonka jälkeen talliin.


Linkki


4 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Aina noita huonompia ratsastuksia on, mutta nytkin sä löysit syyn! :D Ei Laikku jaksanut keskittyä kun olisi pitänyt päästä menemään :P Lopussahan se näytti kuitenkin tosi kivalta, eikä se nyt muutenkaan kamalalta todellakaan näyttänyt! Videosta mietin ensin, että se on ihan hirveän pitkä, mutta sitten kun alkoi katsoa niin ei se ollutkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onneksi se oli vaan tota ylinmäärästä virtaa eikä muuta :D Itsekkin katoin videosta ettei se näyttäny nii kamalalta mitä se selkään tuntui (onneksi;)) :D haha en jaksanut oikee enään panostaa videoon, mutta hyvä jos et tylsistynyt ;D

   Poista
 2. Kiva blogi sinulla! Taidan jäädä seurailemaan :)

  VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat