sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

#196 Torstain kouluvalmennus

Viime viikon torstaina (20.4) pääsin Katin valkkuun. Itselleni tuli hieman kiire, joten nopeasti poika kuntoon ja kentälle käppäilemään. Kävellessä höpöteltiin kuulumiset läpi, pian alettiinkiin työskentelemään ravissa. Aloitettiin heti tekemään töitä kunnolla. Itelläni on ongelmana, että jos Laikku ei tee niin kuin pyydän annan huomaamattani ohjaa löysemmäksi, tästä yritettiin päästä pois. Ravissa oli melkoinen työmaa saada poika ryhdikkääksi ja samalla tempo pysymään hyvänä. Ilmeisesti ei ihan toivottomia olla, kun valkulta tuli jossain vaiheessa kommentti "Musta tuntuu, että te vielä piilottelette teidän kykyjä." Tuo lause sai tsemppaamaan koko tunnin ajan.

Vanhoja kuvia, kuvitus kuvana

Laukka oli vielä hankalampaa, sillä nyt Laikku ei saanutkaan löysäillä kun homma ei toiminutkaa. Tehtiin aika paljon siirtymiä, tässä panostettiin siihen, ettei missään vaiheessa päästetä pitkäksi, Täys työ oli saada laukka pyörimään, olemaan ryhdikäs ja samalla rento. Aina kun sain oman asennon hyväksi, tuli pari askelta oikein. Olin aivan poikki tämän harjoituksen jälkeen, enkä olisi paljoa jaksanut enää edes omaksua uutta.


Vaihdoin suuntaa ja laukkailin rennosti, Kati sanoikin, että Laikulla pysyy tasapaino tosi hyvin, vaikka noinkin matalassa muodossa menee. Laukkailin hetken tähän suuntaan, jonka jälkeen otin loppu ravit, eipä paljoa tarvinnut pyytää venyttäämään. Laikku oli tosi tyytyväisen oloinen ja tiedän pojan pitävän, siitä että joutuut tosissaan tekemään töitä.


1 kommentti:

  1. Laikku se kyllä oikeasti vaikuttaa ihan super tasapainoiselta, suoralta ja tasaiselta hevoselta ihan videoita ja kuviakin katsellessa- se niin hienosti itsensä kokoaa taas, jos vaikka puomi jää vähän hassusti jalkoihin, ja jatkaa kuin ei mitään olisi tapahtunut! Tuollainen tehtävä kyllä tekisi varmasti Pillerillekin hyvää, se on vaan vähän haastava otus saada niskastaan oikeasti alas, kun se tykkää venyä lähinnä eteen. Avaisi varmasti siltäkin vähän paikkoja :)

    VastaaPoista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat