keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

#187 Kaulanarulla, esteitä

Sain tallilla päähän piston, että menen kaulanarulla. Eilen hyppäsin esteitä, lähinnä treenasin sarjaa, joten olin illalla käynyt laittamassa kavaletteja valmiiksi, joita minun piti tänä päivänä mennä. Ajattelin, että koska aikaa ei niin paljon ollut niin menen kaulanarulla ja samalla hieman kavaletteja.

Alkuun tulin kavaletteja käynnissä ja ravissa. Kun olin työskennellyt näissä askel lajeissa tarpeen kauan, päätin nostaa laukan ja tulla samoja tehtäviä. Kavaletit sujui tosi kivasti, joten päätin hieman nostaa niitä. 


Jatkoin vain tällä toisella kavaletti tehtävällä, joka olikin paljon helpompi. Sarja väli oli sama kuin eilen, joten nyt se oli hieman pitkä. Tultuani pari kertaa kummastakin suunnasta, ajattelin hypätä alas, säätää hieman välejä ja pikkaisen nostaa esteitä. 

Taisinkin tässä välissä nostaa esteet tuonne 80cm tasolle (mikä on alkanut omaan silmään tuntumaan melko pieneltä. Vaikkakin hyvän kokoinen se jo on, mutta itselleni tekee hyvää päästä rimakauhusta. En tuota korkeutta mitenkään vähättele, esteet ovat aina hieno juttu jos/kun niistä yli pääsee. Itsekkin taisin vielä 2015 kisata 40cm luokkia, ihan oman epävarmuuden vuoksi!)  Joka tapauksessa este näytti siltä, että sen voi ylittää iloiten.

Epävarmuus yritti nostaa päätää, mutta sain sen ajoissa lytättyä omiin oloihinsa ja lähestyin estettä varmalla fiiliksellä. Laikulla oli hyvä reipas laukka ja kaikki tuntui oikealta. Nautin näistä hypyistä, siitä miten voin luottaa poikaan ja hypätä ilman varusteita. 

Esteille tuli tosi kivoja hyppyjä, välit oli vähän hankalat, Nostin estettä vielä, tällä kertaa metriin.

Este jatkui vielä samallain kuin alussakin oli, ne ei vain näy videolla. Tosin toinen este taisi olla vain toisesta päästä ylhäällä ja apupuomi hieman liian lähellä, mutta ne sujui kuitenkin hyvin. 

 Ekalla kerralla molempia hieman jännitti, tällä kertaa vähemmän minua. Tultiin tosi huonoon paikkaan ja siitä kielto. Kaksi muuta kertaa tultiin ohi, uskoisin että Laikkua jännitti sen verran paljon. Vikalla kerralla otettiin ihan rauhallinen lähestyminen fiiliksellä "kaikki on hyvin", huomasin ettei Laikku epäröi ja annoin vain kaiken sujua. Ennen estettä napautin raipalla merkiksi mistä hypätä ja Laikkuhan hyppäsi! Ihan mieletön fiilis! Mentiiin metriä ilman varusteita! (kaulanaru apuna)  

Videosta napattu kuva
 Itse en ihan päässyt messiin tähän hyppyyn, mutta ihan super tyytyväinen olen. Laikun eikä minun ole helppoa hypätä ilman tukea ja apua, eikä kumpikaan ole luonnostaan rohkea. Koska esteet ovat olleet meille aina "melko" työläitä, niin se lisää suuresti iloani tästä suorituksesta. 

Tultiin tosiaan vain kerran tuolla korkeudella, halusin että se jää hyvään hyppyyn. Laskin estettä ja tulin sitä vielä pariin otteeseen. Hypyt sujui ihan näppärästi koko ratsastuksen. Lopuksi tein hyvän verkan ja pitkät loppu käynnit. Laikulla meinaa nousta kierrokset hypätessä liian korkealle, niin sekin tuottaa itselleni lisää jännitystä hypätä ilman varusteita. Kannatti ylittää oma mukavuus taso, onnistuminen on mieletöntä. 

Tosiaan tulin suoraa töistä, eli työvaatteet päällä ei ole helpoin ratsastaa ja olin hieman edessä koko ajan. Mutta en aijo asiaa sen enempää murehtia, vaikka asento olikin melko huono. Tosin tällä kertaa jalka oli aika kivasti mukana, aina täytyy etsiä jotain hyvää!

Tosiaan kamera oli pöydällä, joten kuvaus ei ole kaikkein kauneinta. Video silti, vaikka lyhyt onkin! 

Milloin ja miten sinä viimeksi ylitit itsesi? Oletko hypännyt kaulanarun kanssa?

8 kommenttia:

 1. Tulipa hirmuisen kiva fiilis tätä lukiessa, postauksesta huokuu luotto hevoseen ja onnistumisen ilo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) eilen yöllä tätä väsätessä olin varma, ettei tästä postauksesta kukaan ota selkoa :D

   Poista
 2. Hurjat te, huhhuh! Minusta oli kiva, että kuvasit kuitenkin edes tällä tavalla teidän hyppelöitä, ja voit minun mielestäni kuvailla jatkossakin näin aina silloin tällöin :)
  Laikku on kyllä niin kuuliaisen ja kuuntelevaisen näköinen, vaikka tuo yksi kielto olikin aika vauhdikkaan oloinen! Hienosti sä kyllä pysyt kyydissä ja et turhia pompahtele mihinkään suuntaan edes laskeutumisissa :) Hienot te!
  Tsemppiä jatkoon ja toivottavasti pääsisitte pian vaikka maneesille tai ihan kuivalle kentälle oikein kunnon treeniin kuvaajan kera 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos paljon! :D Tosi kiva kuulla palautetta,varsinkin hyvää sellaista :) Tuo eka kilto tuli hieman puskista ja oikein yllätyin että selässä pysyin. Hetki sitten olin miettinyt, että jos tulee kielto niin varmasti lennän kuin leppäkeihäs, mutta onneksi ei niin käynyt :D yritän ottaa kameraa tallille ahkerammin mukaan, niin saan materiaalia. Toivotaan että päästäis pian hyppäämään kunnolla :)

   Poista
 3. Ihanan rohkaiseva postaus! Aina on mukava kuulla, kun muut nitistävät pelkojaan.
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Eikäää kuinka rohkeita työ ootte! Todella hienolta näytti kyllä teidän meno, super työ <3 Itellä ei kyllä rohkeus varmaan riittäisi edes yrittämään :'D Saa nähdän uskaltaako sitä tänä kesänä edes ilman satulaa yrittää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :D En itekkään tiedä mistä tuo yllättävä rohkeus tuli. :D Toivotaan, että uskallat yrittää!:)

   Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat