sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

#188 Ratsastuskoulu Teho

Maanantaina (20.3) olin ratsastuskoululla, kokeilemassa millaista siellä on. Talli toimii entisen Anisten tallin tiloissa ja on aloittanut toiminnan 1.11.2016. 

Menin Kian kanssa tallille, Kialla oli ensin tunti jonka jälkeen minulla. Kaikki videot © Kia. Videot on tosiaan puhelimellani kuvattu, joten laatu on sen mukaista. 

Sain tallin laiskimman hevosen (näin minulle sanottiin), jonka nimi on Atso. Atso vaikutti todella mukavalta, hevonen juuri mun makuun. Nousin selkään, säädin jalustimet ja aloin kävelemään. Jo käynnissä tein selväksi, että se olen minä joka määrää vauhdin. Alkuun Atso kyseli, että ootkos ny tosissas siellä selässä. Lopulta päästiin yhteisymmärrykseen ja Atso oli ajoittain hyvinkin nopea reagoimaan apuihin.


Tunnin aiheena oli siirtymät, joita alettiin tekemään ensin käynnissä. Kiinnitin  huomito erityisesti omaan käteen, jotta se pysyisi hiljaa. Atso oli melko matalassa muodossa läpi ratsastuksen, en siltä korkeaa muotoa lähteyt edes yrittämään. Opetus oli hieman erillaista mihin olen tottunut, mutta en asiasta ylättynyt. Ainahan opettajat ovat erillaisia. Sain aika paljon kehuja siitä, että Atso toimi hyvin.

Itse en ollut vieläkään täysin parantunut, joten oman kropan kanssa oli välillä suuriakin ongelmia, sillä kontrolli tuppasi katoamaan ja ylävartalo kippaamaan taakse. Pian otettiin ravi ja oli täysi työ pysyä Atson harjotusravissa, videosta näkee hyvin, miten ylävartalo on melko takana.


Ravi sujui mukavasti kaiken kaikkiaan, vaikka jälkeenpäin katsottuna tempo olisi saanut olla hieman aktiivisempi. Ravin jälkeen otettiin hetki käyntiä, jonka jälkeen nostettiin laukka. Laukka ei meinannut ensin nousta ja ravi vain kiihtyi, joten tein voltin ja yritin uudelleen.  Tällä kertaa laukka nousi hienosti ja jatkoimme tehtävää. Laukassa ylävartalo lähti vieläkin enemmän taakse, mutta itse laukka pyöri ihan mukavasti oikeassa kierroksessa. Laukan nostot paranivat kerta kerralta sekä laukka pyöri aina vain paremmin.

Vaihdettiin suunta ja sain kuulla, että laukka on tähän suuntaan vaikeampi. Laukka oli huomattavasti vaikeampi tähän suuntaan, oikeastaan hieman hämmennyin miten se olikin niin paljon huonompi vasempaan. Teimme tässäkin suunnassa keskiympyrän laukassa, jonka jälkeen seuraavalla pitkällä sivulla ravin kautta käynti.Teimme hetken tätä tehtävää, jonka jälkeen otimmme ravin ja ravissa hetken vielä työskennellen, ennen loppu käyntejä. Huh, videosta näkee asentoni olevan jotenkin tosi huono, mutta onneksi se on taas parempaan päin.

Tunti vaikutti mukavalta, joskus voisin tuolla käydä uudemmankin kerran. Talli on remontoitu tosi hienoksi ja mielestäni tilavaksi.  Video tulee myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Se on aina mielenkiintoinen kokemus päästä uusien hevostuttavuuksien selkään ja uusien opettajien silmän alle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :D Todella Positiivinen kuva tuli tuosta ratsastuskoulusta :)

      Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat