sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

#194 Esteitä Laikulla

Tälle päivälle (10.4) olin ajatellut mennä esteitä ja harjoitella sarjaa. Ajattelin aloittaa taas helpolla, kahden askeleen sarjalla. Tosiaan ajatuksissa olin kahdessa askeleessa, vaikkakin todellisuudessa se oli yhden askeleen sarja, eli 7m. Toisaalta, koska ajattelin sen olevan kaksi askelta niin sarjalle ei ilmaantunut mitään ongelmia. Elikkä ihan omassa päässä tuo, että sarjoille olisi ongelmia.

Alotettiin alkuverkaamaan rauhaksiin, käytiin kaikki askellajit läpi ja alettiin tulemaan yksittäistä estettä. Laikku oli tosi kivalla tuulella koko ajan, eteenpäin pyrkimystä oli riittämiin, välillä liikaakin.Tulin sarjaa alussa pienenä, jolloin väli oli hieman pitkä, mutta kun nostin esteitä oli väli ihan sopiva. Missään vaiheessa ei iskeny jännitys mukaan, joten päätin nostaa vikaa estettä metriin, toisen ollessa vielä 80cm. 


 Hypyt tuntuivat tosi ihanilta, oli ihanaa hypätä. Sää oli kaunis ja poika oli niin innoissaan, etten voinut muuta kuin hymyillä. Laikku hoiti hommansa tosi hienosti, eikä ottanut kuskin mokista nokkiinsa. Yhtäkään kieltoa ei tullut, hienoa huomata miten itseluottamus on molemmilla kasvanut. Laikku laittoi tälläkin kertaa parastaan, saan olla ylpeä, että poika yrittää nykyään kunnolla vaikka kuski tekisikin pari mokaa. Tosiaan olin jo aika kauan hypännyt, siksi lopussa tuli puomi pariin otteeseen alas.


Puomit tippuu näillä kannakkeilla tosi helposti, joten välillä ihan pienikin hipaisu riittää tiputtamaan puomin. Tultiin vielä pariin otteeseen puhtaasti yli, kunnes lopetin sarjan treenaamisen. Lopuksi tulin vielä tuota noin 60/70cm pystyä laukassa, mahdollisimman rennossa fiiliksessä. Laukka ei saanut kiihtyä ennen tai jälkeen tämän esteen, joka hetken päästä alkoi sujumaan tosi näppärästi. Tein monet vaihdot eikä niissäkään ilmennyt ongelmia, vaan vaihtuivat hienosti, puhtaasti, ilman vauhdin kiihdyttämistä. 


Fiilikset tän päivän hypyistä oli ihan mahtavat ja vielä hienommat kun tajusin, että sarja oli yhden askeleen eikä kaksi. Jossain vaiheessa ratsastusta jopa mietin, että "koska tää sujuu niin helposti, täytyy alkaa treenata sitä yhden askeleen sarkaa". Sarjan alussa oli apupuomi, mikä oli ehkä hieman lähellä estettä, tosin se myös hieman hillitsi Laikun, välillä liian innokasta tempoa.  Videoista puuttuu taas osa, kiitos kameran temppuilun. Jotain materiaalia sain, siitä tein sitten videon


Mitkä on/ollut teille hankalia tehtäviä esteillä? 

3 kommenttia:

 1. Hienot te! Ei kyllä tosiaan ollut paljosta kiinni nuo tiputukset, hienoja hyppyjä jokainen :)
  Mulle hankalia on olleet varmaan kaikki tehtävät, välillä taistelen hirveästi yksittäisten kanssa, välillä sarjat on hankalia, välillä tekniikkatehtävät sakkaa, tällä hetkellä kaarevat linjat tuottavat pientä päänvaivaa. Mutta mielestäni se on ihan lupaava merkki, että nämä hankaluudet vaihtelevat varmaan joka kuukausi, että äkkiä me niistä selvitään ja keksitään taas uusi hankaluus :D Itse tykkään kyllä hypätä kaikenlaisia tehtäviä, mutta vähän itse jännitän yksittäisiä trippeleitä, kun ne on niin leveitä (ja varsinkin, jos alla on hevosen sijaan poni:D), Pillerillehän kaikki on kuin vettä vaan- varmaan se itse vesiestekin olisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Heh, tuo on kyllä hyvä että opit nopeasti etkä jää yhteen asiaan kiinni :)

   Poista
  2. Pakko oli tulla kertomaan, että nyt minä huomaan oppineeni ulos noista kaarevista linjoista ja nyt hankalaa tuntuu olevan linjaväleissä kontrollin säilyttäminen :'D hehe!

   Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat