maanantai 3. huhtikuuta 2017

#186 Juoksutus

Tänään päätin hieman juoksuttaa poikaa, tarkoituksena vain hölkkäillä kevyesti. Hain Laikun tarhasta, laitoin pikaisesti pojan kuntoon ja lähdin kentälle. Kentällä käveltiin melko pitkään, ennen kuin alettiin pyörimään ympyrällä. 


Alotettiin käynnissä, jonka jälkeen otettiin ravi melko pian. Laikulla ei ollut ylinmäärästä energiaa, joten mentiin koko juoksutus tosi rauhaksiin. Tällä kerralla juoksutin riimu päässä ilman apuohjia, yleensä pidän joustareita antamaan suuntaa, jotta saan hyötyä juoksutukseen. 


Ravissa poika ei alkuun jaksanut edes yrittää, mutta hetken laukattua saatiin askeleeseen jo jotain ponnekkuutta. Askel ei ollut niin hieno, kuin perjantaina. Tyydyin kumminkin rentoon fiilikseen, enkä hakenutkaan mitään ihmeellistä. 


Laukassa tuli pari pukin tynkää, poika ei oikeen osaa hallita noita pukkeja, joten takapää sinkoilee välillä minne vaan. Onneksi pojan pukit eivät ole mitenkään hurjia.


Tein pienen videon juoksutuksesta, ei se ihmeellinen ole, mutta hieman suuntaa antavaa. Kuvaaminen oli melko hankalaa, mutta yritin kumminkin. 


Millä tavalla sinä juoksutat (riimulla, suitsilla tms) ja miksi?

6 kommenttia:

 1. Minä juoksutin silloin Tahkolla hevosia joko vapaana pyöröaitauksessa, tai jos niillä oli jotakin vermeitä (juoksutusapuja siis:D) päällä, niin sitten liinan päässä. Loppuvaiheessa kollega opetti myös juoksuttamaan hevosta kentällä liinan päässä, mitä en ollutkaan koskaan yksin kokeillut! Soraya oli kyllä oikea mallioppilas, vähän innoissaan aina, mutta kuitenkin hyvin hallittavissa- sen kanssa oli ihana opetella juoksuttamisen alkeita :) Sorayaa pystyin juoksuttamaan maneesissa myös vapaana ympyrällä, sillä se osasi homman hurjan hienosti!
  Soraya ei ollut joka päivä tunneilla, vaan lähinnä viikonloppuisin, joten halusin sen kanssa jotakin liikuntaa harrastaa, ja koska itsellä ei useinkaan voimat riittäneet montaa kertaa viikossa iltaratsasteluun, niin nappasin sen sitten mukaan maneesiin tai pyöröaitaukseen- teki hepallekin hyvää saada päästää höyryjä, niin ei tarvinnut tunneillakaan sitten pölhöillä! ;) Hän oli kyllä supertamma, ikävä on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oih, pyöröaitauksessa on tosi kiva juoksuttaa! :) Mukavaa, että sait opetella osaavan hepan kanssa juoksutusta, se kun ei aina niin helppoa ole :D

   Poista
 2. Kivaa kun oot nyt tehnyt enemmän videoita. Itse juoksutan Oliverin suitsilla ja sellaisella juoksutusavulla, semmoinen joka on vähän niinkuin kumpparit, mutta on tehty köydestä. Jos oikein innostumme niin laitamme ympyrälle puomin. Tästä ruuna tykkää ihan hirveesti, silloin ei ole muuta kuin suitset ja liina. Jotenkin vain hyväksi todettu tapa. Tuutteko muuten takaisin Saloon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että pidät, vaikkein ne kovin hääppöisiä olekkaan! :D Puomit on tosi hyvä apu juoksutuksessa :) Näillä näkymin en ole saloon tulossa, mutta eihän sitä ikinä tiedä mitä elämä tuo tullessaan :D

   Poista
 3. Apua kuinka monta postausta mulla onkaan mennyt ohi :oo Todella kiva kyllä että oot kovasti kirjoitellut ihanaa lukea monta postausta putkeen :)
  Ite juoksutan aina vähän miten sattuu. Yleensä laitan pelkät naruriimut ja juoksutan hieman narun päässä että vertyy hyvin molempiin suuntiin ja päästään sitten vähän irroittelemaan irti. Joskus jopa innostun laittamaan suitset ja juoksuttamaan kahdella liinalla! Mutta on se vaan mukavaa kun heppa toimii pelkillä riimuillakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mukavaa kun tykkäät :)
   Itekkin tykkään välillä irtona juoksuttaa, sitä yksi päivä kokeilinkin. Koska kentällä ei ole aitoja kaikkialla, laitoin liinan samalla tavalla miten muutkin tekee. Laikku olikin sen verran kyttäillyt paikkoja että juoksi suoraa puskan läpi vapauteen... :'D onneksi sain tuon lopulta kiinni, täytyy ens kerralla viritellä lisää liinoja aidaksi :)

   Poista

#209 Sunnuntai

Erisukuisetsuomenhevoset  kommentista sain idean, että kerron teille miten Laikun kanssa treenailen viikossa itsekseni. Yritän kuvata mahdol...

Suosituimmat